vanko22 написа:zdraveite na vsichki sporeshti.Vij,Joy,Ti prosto kaza ako ima niakoi da harchi po 400$ na mesec,za hrana da ti se obadi i az popitah za telefona.Nishto lichno.A dnes govorih s edin priatel za detskite i toi mi kaza che te zavisiat ot dohodite i ne sa tvurdi sumi,taka che ne moje da se kaje che v Toronto bili v puti po-malko otkolkoto v Mtl.Lichno toi vzema za edno dete 224$ na mesec.Az oshte ne sum pochnal da vzemam,no posle shte ti kaja.A otnosno tova che v Toronto ne moje da se jivee s 4-5000$ na mesec,mnogo se lujesh.Ako imash vreme moga da te pokania na gosti za da vidish che ne umirame ot glad ili ot stud.Otnosno kushtite sushto si v greshka no tova e druga tema.Az rabotia v svurzan s tazi tema biznes.Edinstveno koeto ne osporvam sa zastrahovkite za kolite.Te sa ubiici tuk.Koeto si e pravo pravo si e.
224 $ е федералната сума. От януари влиза в сила новата квебекска сума -500 $ за 3 мес. Ако твоят приятел има право на 224,ще има вероятно право и на квебекските в този размер!
Естествено,че детските зависят от дохода. Да не би в Онтарио да не е така? Ако имаш много висок доход няма да имаш право и на един цент детски!
Не казах,че в Торонто не се живее с 4-5000!

Казах,че тук с подобни пари се дивее супер-луксозно,а там-скромно! (в това включвам изплащане на моргич и 2 коли!!!)
Ники,казах предварително,че не става въпрос за сума,донесена от България!
Заема беше отпуснат с работа в частно предприятие ако не се лъжа, с първоначална вноска в размер на 1 заплата...
Дори и да влиза този човек тук,едва ли ще тръгне да ти дава обяснение по този повод,но те уверявам,че това съвсем не са единични случаи! В смисъл,това може и да не е често срещано явление,само защото никой не се е залетял да купува веднага,но проблеми със заем и с изплащане на мес. вноски,стига да имаш работа,няма да имаш. На цените на къщите в Торонто,просто не го виждам!