Монреал или Торонто ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

JOY написа:Да вдигнат ръка Торонтовчани,които живеят в собствена къща (не кондо)!!!
JOY написа:. Значи,къщи (по-точно бунгала),каквито емигрант в Монреал е в състояние да купи на първата си година живот,емигрант в Торонто ще си позволи много по-късно. Такава,каквато емигрант тук е в състояние да купи след 5-6 години,са много малко хората в Торонто,които могат да си позволят.
...
Сега са на ред да си вдигнат ръката монтреалци , които са били в състояние да си позволят собствена къща през първата година . :lol: :lol: :lol:

Ха-ха тишина в залата. :D :D :D
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Joy

Мнение от Joy »

Сега са на ред да си вдигнат ръката монтреалци , които са били в състояние да си позволят собствена къща през първата година .

Ха-ха тишина в залата.
Хе-хе,защо си отговаряш сам? Аз лично познавам бивши форумци,които си купиха още първата (или втората-може да излъжа...)година къща. Не с донесените парички от България,а със спечелени тук. За съжаление не влизат вече отдавна...
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

JOY написа:
Сега са на ред да си вдигнат ръката монтреалци , които са били в състояние да си позволят собствена къща през първата година .

Ха-ха тишина в залата.
Хе-хе,защо си отговаряш сам? Аз лично познавам бивши форумци,които си купиха още първата (или втората-може да излъжа...)година къща. Не с донесените парички от България,а със спечелени тук. За съжаление не влизат вече отдавна...
Az sam siguren , che ima edinichni sluchai.Za vtorata godina.Parvata godina edva li niakoia banka shte se navie da ti dade kredit, osven ako ne rabotish darjavna rabota.No tova sa prosto edinichni sluchai.A spored tvoite postove edva li ne , tova e generalno pravilo,koeto nali razbirash e mnogo smeshno.Inache nie vsichki poznavame, niakoi, koito poznava niakoi drug i t n.n.A tvoite poznati sa si donesli i ne malko parichki ot BG. :D :D

Ta pak kazvam: Mu-ha-ha tichina v zalata. :P :P
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
vanko22

Мнение от vanko22 »

zdraveite na vsichki sporeshti.Vij,Joy,Ti prosto kaza ako ima niakoi da harchi po 400$ na mesec,za hrana da ti se obadi i az popitah za telefona.Nishto lichno.A dnes govorih s edin priatel za detskite i toi mi kaza che te zavisiat ot dohodite i ne sa tvurdi sumi,taka che ne moje da se kaje che v Toronto bili v puti po-malko otkolkoto v Mtl.Lichno toi vzema za edno dete 224$ na mesec.Az oshte ne sum pochnal da vzemam,no posle shte ti kaja.A otnosno tova che v Toronto ne moje da se jivee s 4-5000$ na mesec,mnogo se lujesh.Ako imash vreme moga da te pokania na gosti za da vidish che ne umirame ot glad ili ot stud.Otnosno kushtite sushto si v greshka no tova e druga tema.Az rabotia v svurzan s tazi tema biznes.Edinstveno koeto ne osporvam sa zastrahovkite za kolite.Te sa ubiici tuk.Koeto si e pravo pravo si e.
Joy

Мнение от Joy »

vanko22 написа:zdraveite na vsichki sporeshti.Vij,Joy,Ti prosto kaza ako ima niakoi da harchi po 400$ na mesec,za hrana da ti se obadi i az popitah za telefona.Nishto lichno.A dnes govorih s edin priatel za detskite i toi mi kaza che te zavisiat ot dohodite i ne sa tvurdi sumi,taka che ne moje da se kaje che v Toronto bili v puti po-malko otkolkoto v Mtl.Lichno toi vzema za edno dete 224$ na mesec.Az oshte ne sum pochnal da vzemam,no posle shte ti kaja.A otnosno tova che v Toronto ne moje da se jivee s 4-5000$ na mesec,mnogo se lujesh.Ako imash vreme moga da te pokania na gosti za da vidish che ne umirame ot glad ili ot stud.Otnosno kushtite sushto si v greshka no tova e druga tema.Az rabotia v svurzan s tazi tema biznes.Edinstveno koeto ne osporvam sa zastrahovkite za kolite.Te sa ubiici tuk.Koeto si e pravo pravo si e.
224 $ е федералната сума. От януари влиза в сила новата квебекска сума -500 $ за 3 мес. Ако твоят приятел има право на 224,ще има вероятно право и на квебекските в този размер!
Естествено,че детските зависят от дохода. Да не би в Онтарио да не е така? Ако имаш много висок доход няма да имаш право и на един цент детски!
Не казах,че в Торонто не се живее с 4-5000! :shock: Казах,че тук с подобни пари се дивее супер-луксозно,а там-скромно! (в това включвам изплащане на моргич и 2 коли!!!)
Ники,казах предварително,че не става въпрос за сума,донесена от България!
Заема беше отпуснат с работа в частно предприятие ако не се лъжа, с първоначална вноска в размер на 1 заплата...
Дори и да влиза този човек тук,едва ли ще тръгне да ти дава обяснение по този повод,но те уверявам,че това съвсем не са единични случаи! В смисъл,това може и да не е често срещано явление,само защото никой не се е залетял да купува веднага,но проблеми със заем и с изплащане на мес. вноски,стига да имаш работа,няма да имаш. На цените на къщите в Торонто,просто не го виждам!
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

JOY написа: Ники,казах предварително,че не става въпрос за сума,донесена от България!
Заема беше отпуснат с работа в частно предприятие ако не се лъжа, с първоначална вноска в размер на 1 заплата...
Дори и да влиза този човек тук,едва ли ще тръгне да ти дава обяснение по този повод,но те уверявам,че това съвсем не са единични случаи! В смисъл,това може и да не е често срещано явление,само защото никой не се е залетял да купува веднага,но проблеми със заем и с изплащане на мес. вноски,стига да имаш работа,няма да имаш. На цените на къщите в Торонто,просто не го виждам!
:lol: :lol: :lol:

Ей пък тук плуват корабчета:
Изображение

Права си.Няма тишина в залата.Има смях в залата! :D :D :D

George Carlin
Заключено