Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

олеле :shock: :shock: благодаря ,Снежи за уточнението
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az sega razbrax che v Bulgaria davat dosta zaemi za gilishta,no ne sa mi iasni kolko sa lixvite sredno na godina. Vse oshte li sa tolkova skupi apartamentite v Sofia?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

eto vi edin sait da vidite sa mortgagite i koko struvat
otidete na calculators:
http://www.canadamortgage.com/
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
velko
Обратна връзка:

Мнение от velko »

Любо: Лесно, като изхвърлиш скапаните услуги на БТК от къщи и минеш само на мобилни комуникации. За съжаление, цените на услугите са все още нереални и поне още 2 години ще са такива.
А относно "тате носи, мама меси (да живей, живей труда)", тате умре, мама вече не може, а и аз съм късно роден за да могат да ми помагат :cry:. Всичко с рогите брат, с рогите напред, особено в беден град като Русе. Че те с моите доходи в блока ме гледат като милионер, и как да е иначе в блок с пенсионери :lol: .

ТиЕйчСи-то е много прав! Където и да си, много зависи за какво се бориш, какво искаш да постигнеш и с каква мотивация си!

Относно жилищните кредити в БГ, по скоро бих теглил такъв в Мозамбик. :lol: :lol:

Ха наздраве! :beer: :beer: :beer:
Despite of the high cost of living, it remains popular!
Veliko

Мнение от Veliko »

Razlikata w 1000-data leva i 2000 CAD e tazi che w BG takiwa pari se izkarwat na buro i stol, a za 2000 CAD se bachka ja wyw fabrika, ja se nosiat pici. No, ako sypostawim syshtia tozi ot stola w BG, s podoben stoladjia w Ca, kanadskia shte wzema 3-4 pyti poweche ot 2000. A sigurnost niama nikyde, 2000 CAD HE sa GARANTIRANI, tuk momcheta predizwestia niama (pone w industriata, kydeto se konkurirat jako), dnes si rabotish na sigurno, no prez noshta akciite padnali, benzina skochil, i sutrinta ti kazwat che shte imash poweche wreme za semejstwoto si. (no ako ti napuskash, triabwa da dadesh predizwestie, shtoto mozhe da ne si poluchish poslednia check). Hodi se razprawiaj. Osobeno ako si nowodoshyl i niamash spestiawania. Izwoda e: Stoj w BG-to direktor za 1000, otkolkoto bachkator w Ca za 2000.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Veliko написа:Izwoda e: Stoj w BG-to direktor za 1000, otkolkoto bachkator w Ca za 2000.
много правилно! това е положението друзя. аз в завод не съм бил, но имам познати дето ходят на четири крака след работен ден, с някакви си 70$ в джоба. :idea:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Aries

Мнение от Aries »

Не виждам единствено от сметките как 3-членно семейство кара на 250 лева за храна?
Само на ориз и картофи ли?
Нещо цифрата не ми се вижда нормална.
И не ми се мисли през следващите две години какво ще става при преминаването ни кам ЕС (за справка - цените в Словакия, Гърция и т.н.)
Тока удари 16 ст., апартаментите (старото строителство) изобщо не са пригодени за отопляване. Рядко някой може да се похвали, че живее в наистина изцяло отоплено жилище (т.е. по къс ръкав и навсякъде, а не само в една стая, а като отиваш до кухнята да намяташ кожуха).
На думи живеем все по-добре, на практика - ако преди 2-3 години с 400-500 лева се чувстваше човек заможен сега колко пари са необходими за наистина човешко задоволяване на нуждите.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Val написа:
Veliko написа:Ako si Toronto: naem 1000, tel - 25, cabel 25, tel karti -20, internet -25, ako si s kola - 400. Za towa se seshtam, ostawat ti 500 kinta. Ako si sam, mozhe da se oprawish, ako si semeen, s malko dete i iskash to da hodi na gradina - oshte 600-700. Shte wzemash za nego detski 240 $. Parite, koito ostawat sa samo za jadene. Za drehi, zabavlenia (Mama Mia struwa 250 $)i dr. ekstri niama da ostanat.
Велико, не искам да се заяждам, но като плашиш хората в БГ с цените тук :wink: , по-специално за Mamma Mia ми е думата, ходил ли си поне веднъж на Mamma Mia, за да видиш колко струва, ако не друго? :wink:

Аз съм ходила 2 пъти. Нормалните билети са от $44-$76. В събота и неделя стигат до $94. За справка можеш да провериш на www.mirvish.com.

Тая цена, която я цитираш, е от фирми, които препродават билети на най-луксозните места в залата, плюс вечер в хотел и вечеря в луксозен ресторант. Офертите са предназначени предимно за хора, които не живеят в Торонто и искат да гледат мюзикъла.

Между другото, представлението е супер!!!!!! :D :thumbsup: Препоръчвам го на всички, особено ако харесвате ABBA. :D

Мда, мисля, че изобщо не е толкова страшно в Канада... :D :wink:
I tuk билетите за мама миа са по 80-100$,ама си струва,препоръчвам на всички,дето обичат АББА да го видят.
Иначе билетите за Селин Дион и за Елтън Джон са и по 300$ за по-добри места,но те са изключение.Може да се гледат повечето певци и състави тук на приличната цена от 100$ най-много.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

малей, че аз ако реша да емигрирам обратно в българия, за да имам същият стандарт на живот, който бих имал тук с 2000 CAD, там 1000 лв ли ще трябва да изкарвам бре? кат се замисля, че в канада 2000 са под средната заплата, а в българия 1000 определено са над средната такава (както някой беше казал), колко време трябва да блъскам, за да стигна до 1000 лв заплата? и какво ще трябва да правя за тези 1000 лв/месец?

та отговрът ми на въпроса е: ако имаш качества да изкарваш честно и почтено 1000 лв в българия, в канада най-много след 2-3 години няма да ти се налага да мислиш в порядъка на 2000 CAD. е, вярно е, че бачкането може да дойде в повечко:)
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Veliko

Мнение от Veliko »

Temata beshe za 1000 vs. 2000. Ako w BG wzemash 250-500 lv. i niama shans za oprawiane, ela w Ca i si opitaj kysmeta, kakto powecheto sme naprawili. No ako wzemash 1000, niakoi dazhe i poweche i to w dolari-US, niama smisyl da se mychite ot nulata, oswen ako ne ste ot Topa. Az poznawam i takiwa, edin moj priatel beshe niakakyw shef v Danon-Serdika, i sega e shyshtia, pak w Danon-Montreal.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

не е въпроса само в парите много хора не го разбират.Става дума за на4ина на живот за средата и за вси4ко останало което ни заобикаля.Много хора си мислят 4е парите ще ги направят щастливи ама не е така /// или аз поне така мисля и накрая ----4овек се осъзнава когато може да сравни а за това ти трябва да си тук за известно време .
A long time ago
in a galaxy far ,far away
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Da ti kaja vse poveche mi se struva,che e po-dobre 1000 lv. v BG.S tezi pari mojesh da si pozvolish sashtite neshta,koito bi si kupil tuk s 2000 CAD.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Val написа:
Аз не искам да се намесвам спора, тъй като наистина ми се вижда излишен. Всеки трябва сам за себе си да реши тоя въпрос. На когото му е добре в БГ - да си стои там. Няма смисъл да идва в Канада, да страда и да ни убеждава колко всичко е по-хубаво в БГ. :wink:

Обективни критерии за имиграция едва ли има, тъй като всички сме различни. Някои хора са толкова закостенели, че не могат да се приспособят към различни условия изобщо. Виждала съм хора от всякакви възрасти, които са толкова балканци, че и след години живот в Канада, не се научават като срещнат познат да се усмихнат, да кажат "Hi", да задържат вратата след себе си, вместо да я тръшнат под носа на идващия след тях... Да не говорим за по-големи промени... :wink: ... като например да не считат околните за тъпанари и идоти by default... :wink: ...

Така че, имиграцията не мисля, че е въпрос на пари и финансови пресмятания. ...
Oh, yeah, Val!!! :haplio: Pak uceli v 10-kata! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Prosto, nyama kakvo da kaja, osven da se saglasya 100% s tebe i da ti kaja, che kato se poyavya v Toronto shte tryabva nepremeno da vdignem edin tost s tebe FOR CANADA! :P :beer2: :haplio:
A, inache, az iskam samo da dobavya, che v bg ne 1000, ami i 100 000 mesechno da poluchavam, ako shte ne v lv, ami i v EURO da sa, az predpochitam CANADA! Mislya, che tova e dostatachno i nyama nujda da kazvam kakvo si mislya za bg. :lol: A, koyto mu e kef neka si stoi tam, kakto kaza veche i Val. :wink:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Canuck написа: az iskam samo da dobavya, che v bg ne 1000, ami i 100 000 mesechno da poluchavam, ako shte ne v lv, ami i v EURO da sa, az predpochitam CANADA
:shock: e баси :shock: ако имах власт щях вече да съм ти дал канадския паспорт и гражданство :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Rocy Basso

Мнение от Rocy Basso »

Спор няма, никой никого не убеждава в нищо, всеки споделя своите виждания. Ако БГ беше като Чехия или Словения изобщо нямаше да водим тази дискусия и да се чудим къде да избягаме от собствената си страна.
Според мен гаранция никаде няма!
Западните фирми тук плащат от 500 до 2000 чисто -зависи от фирмата и позицията, най-масово е в диапазона 500-1000, има и над 2000 но за високи позиции. Смята се че зараждащата се средна класа в БГ (която е доста крехка) получава около 700 лева на човек.
Не ме разбирайте погрешно тук проблемите си ги има - дупки по улиците, застаряващо население, цигани, корупция, некомпетентни даржавни чиновници, рекетиращи лекари, "уникална" здравна реформа, най-скъпите GSM услуги в Европа и т.н.
Факт е че има леко съживяване последните 2 години, но не е достатъчно.
Аз се определям към така наречените "икономически кандидат имигранти" т.е. определящ за мен е стандарта на живот който водя тук и бих водил там.
Когато подадох документи преди 4 години взимах 300 а сега когато имам виза (и 6 месеца за мислена) взимам 4х300!!!
Заключено