Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?
-
Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?
Вие които сте там как мислите?
Re: Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?
Може би имаш предвид покупателна способност или стадарт на живот които се получават срещо толкова пари?Rocy Basso написа:Вие които сте там как мислите?
2000 СА$ са под средната за Канада заплата, докато 1000 лв в България са доста над, но такава съпоставака е много, ама много груба, за да даде представа за разликата в стандарта в двете държави.
1000 leva sa poweche ot 2000 CAD, to mnogo hora tuk si goworime che 1 CAD e edin lev. S 1000 leva shte ziweesh po-dobre w BG, otkolkoto s 2000 w Canada. Naemite sa ubijstweni, zastrahovkite za koli gi nasitgat. Edwa li shte te gree che edno DVD struwa 30-50 $ i che kabelnata e 25 $. Pieneto e mnogo skypo, za cigari da ne goworim, na wsichko ti se haka 15 % danyk, bez niakoi hrani. I kakwo te gree che lihwata na zaemite e 5%, kato bungaloto ti struwa 200,000. Tazi tema e raziskwana dylgo, niama poweche kakwo da se kazhe. Ako imash 1000 w BG, ne gi gubi, majnata im na kuchetata, prostotiata i mizeriata. I tuka ima mizerni kwartali, shte wzema da podgotwia edin album
)). Naj-goliamata zabluda e che kato dojdesh w Canada s gadna i nisko platena rabota shte zhiweesh po-dobre. Da ama ne, wsichko taka e izchisleno che obiknowenite hora da zhiwejat ednakwo zle po sweta. Wizh ako si well educated w Canada, shte zhiweesh po-dobre ot syotwetnia w BG, ama ako si zawyrshil tuka. Masterska stepen ot Can. Uni ti dawa nachalen tlasyk ot 50-60,000 god. Ako si PhD ot BG, mozhe da rabotish w Uni za 40,000, shtoto mestnite PhD bachkat za dwojno poweche.

Koko iasno e za kakvo stava duma,ama ve4e edin put spomenax che tova sa mi lubimite vurosi.Aide sega kagete 4e sum ispisala neznam si kolko reda vmesto da otgovoria s 2 dumi.Aide ot men da mine -Pove4e sa otkudeto i da gi gledash. 1000 leva sa nishto navsiakude po sveta,dori i v Bulgaria.Tova 4e mogesh da si platish parnoto ne te pravi bogatash
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Ама таковата, ние като си купуваме винце от LCBO и после няма данък - сигурно е включен в ценатаPieneto e mnogo skypo, za cigari da ne goworim, na wsichko ti se haka 15 % danyk, bez niakoi hrani.

- абе не е баш така, тука поне ще можеш да си платиш наема и да се храниш спокойно, а не като в България зимата да мръзнеш щото иначе сметката за парно ще ти стане 2 пъти колкото заплатата или пък да се чудиш сега можеш ли да поканиш някой на гости щото в хладилника ти се гонят един маргарин и една "кучешка радост"Naj-goliamata zabluda e che kato dojdesh w Canada s gadna i nisko platena rabota shte zhiweesh po-dobre.

na benzinostanciite ima graph, koe kakwo e w benzina, 40 % ako ne se lyzha sa taksi. W pieneto e vkluchen danyka, hranata tuk e po-kachestwena, parnoto e silno i weche raboti. OK. Ama iskame da hodim i na pyteshestwia. Powiarwajte, rabotih polowin godina s obiknoweni mladi hora, ne mogat da si pozwoliat mnogo.
Права си Ира. Знаеш ли, всъщност въпроса може би трябва да звучи така: “Колко пари ви остават след като си покриете постоянните месечни разходи (квартира, траспорт, храна, комуникации и т.н.) ако взимате 1000 лв в Бг или 2000 долара в Ка.?”IRA написа:Koko iasno e za kakvo stava duma,ama ve4e edin put spomenax che tova sa mi lubimite vurosi.Aide sega kagete 4e sum ispisala neznam si kolko reda vmesto da otgovoria s 2 dumi.Aide ot men da mine -Pove4e sa otkudeto i da gi gledash. 1000 leva sa nishto navsiakude po sveta,dori i v Bulgaria.Tova 4e mogesh da si platish parnoto ne te pravi bogatash
Мда, може би там е разликата, че в тука много по-масово се живее под наем, което си е най-голямото перо. Докато в България живееш при мама/тати/баба/свако/тетка и този разход много хора го нямат (или имаш собствено жилище де
). Не ми се прави сметка сега, но ако живееш в БГ под наем и разходите ти за ток,вода,парно и т.н. са като тези които си позволява човек в Канада при наем all included, не знам колко ще останат от 1000 лв.

Ako si Toronto: naem 1000, tel - 25, cabel 25, tel karti -20, internet -25, ako si s kola - 400. Za towa se seshtam, ostawat ti 500 kinta. Ako si sam, mozhe da se oprawish, ako si semeen, s malko dete i iskash to da hodi na gradina - oshte 600-700. Shte wzemash za nego detski 240 $. Parite, koito ostawat sa samo za jadene. Za drehi, zabavlenia (Mama Mia struwa 250 $)i dr. ekstri niama da ostanat.
така е , с 1000 лева в БГ ще си доста добре , многоооого по добре от тука с 2000. още повече ако и там не си на наем.Veliko написа:Ako si Toronto: naem 1000, tel - 25, cabel 25, tel karti -20, internet -25, ako si s kola - 400. Za towa se seshtam, ostawat ti 500 kinta. Ako si sam, mozhe da se oprawish, ako si semeen, s malko dete i iskash to da hodi na gradina - oshte 600-700. Shte wzemash za nego detski 240 $. Parite, koito ostawat sa samo za jadene. Za drehi, zabavlenia (Mama Mia struwa 250 $)i dr. ekstri niama da ostanat.
а за мизерните квартали тук има доста потресаващи картинки на които дори и квартал Филиповци може да завиди. просто се разходете из Етобикок,северната му част, или Скарбъро и тогава ще се питате аз в Канада ли съм или в циганската мааала :idea:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Да, но аз нещо не разбирам - защо правиш сметката само с 1 заплата. Ако другия родител не работи, няма да се харчат 600-700 за детска градина. Ако работи, ще има достатъчно и за градина и за Мама Миа. Да не говорим че дори абсолютно съпоставени цените тука и в България са почти 1:1 (имам предвид храна и дрехи, не наеми и застраховки), докато при заплатите съпоставкате е мноооого по-различна.Veliko написа:Ako si Toronto: naem 1000, tel - 25, cabel 25, tel karti -20, internet -25, ako si s kola - 400. Za towa se seshtam, ostawat ti 500 kinta. Ako si sam, mozhe da se oprawish, ako si semeen, s malko dete i iskash to da hodi na gradina - oshte 600-700. Shte wzemash za nego detski 240 $. Parite, koito ostawat sa samo za jadene. Za drehi, zabavlenia (Mama Mia struwa 250 $)i dr. ekstri niama da ostanat.
Абсолютно точно Сашка - ако не си под наем, но и още нещо - ако не си семеен. Ако имаш деца и си под наем, с 1000 лева в София не си точно в категорията "богат и задоволен", ако ме рабирашsasho71 написа:така е , с 1000 лева в БГ ще си доста добре , многоооого по добре от тука с 2000. още повече ако и там не си на наем.