Tory MP Larry Miller on women wearing niqabs at citizenship

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
kiro

Re: Tory MP Larry Miller on women wearing niqabs at citizens

Мнение от kiro »

scoubidou написа:
Не, обаче пускат реклами и предавания по телевизора, с които обясняват на моя син че е нормално да прави свирки на Гошо от съседния вход :@
Какви точно реклами пускат с които те убеждават да направиш свирка на Гошо?

И какво лошо има ако искаш на направиш свирка на Гошо, да му я направиш без да те гризе съвестта?
Bulgayrian
speedy

Мнение от speedy »

Специално за притесненията на Агент Озо:

Напротив. Това, което се налага като общоприето е, че НЕ означава НЕ. Тоест Гошо не може да те накара, ако ти му откажеш и е длъжен да се съобрази. Иначе ще се води престъпление.Решението е изцяло твое.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

scoubidou написа: Не, обаче пускат реклами и предавания по телевизора, с които обясняват на моя син че е нормално да прави свирки на Гошо от съседния вход :@
това е вярно и доста дразнещо. Дори и в училище нещо им промиват мозъците, но не съм сигурен по програма ли е или просто некой учители са ентуасиасти на тази тема..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
pumpy

Мнение от pumpy »

ivandaman написа:
scoubidou написа: Не, обаче пускат реклами и предавания по телевизора, с които обясняват на моя син че е нормално да прави свирки на Гошо от съседния вход :@
това е вярно и доста дразнещо. Дори и в училище нещо им промиват мозъците, но не съм сигурен по програма ли е или просто некой учители са ентуасиасти на тази тема..
Е колкото и да ви е странно, това е нещо нормално.
Ако не беше църквата и "морала" да ни убедят последните 1000 години, че това е ненормално, то не значи че са били прави.
Нормално е да правиш "свирки" на когото пожелаеш, стига получаващия да няма нищо против. И точно в това се изразява свободата в Канада.
Забрадените обаче настъпват до безкрай и там е проблема: днес ще е те да си ходят чарчафосани, утре ние ще трябва да се чарчафосаме защото е грях. А после ще почнта да режат каквото им падне, за да не е грях вече.....примери много.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

speedy написа:Специално за притесненията на Агент Озо:

Напротив. Това, което се налага като общоприето е, че НЕ означава НЕ. Тоест Гошо не може да те накара, ако ти му откажеш и е длъжен да се съобрази. Иначе ще се води престъпление.Решението е изцяло твое.
Да, ама никой не ме пита дали не ми досаждат и дали не се чувствам притеснен когато отвсякъде Гошовци парадират с педерастията си и ме преследват с предложения за свирка.
Не знам и ако стане нещо дет не съм го искал, дали сред толкоз Гошовци някой ще ми повярва, че е станало без мое съгласие.
Иначе правилата в законите добре звучат. Спор няма. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
speedy

Мнение от speedy »

Там е работата, че трябва да ясно да кажеш че не искаш. Законът е на твоя страна. Май даже се говори, че ще направят така, че ако не чуят ясно ДА, нямат право да те закачат.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не омесвайте сексуална и религиозна ориентация. Първото е генетично и се случва в някакъв що годе константен процент от хората, второто е собствен (или натрапен) избор който няма нито горна нито долна граница на процентно разпределение.
Овен това в гейската библия (ако я има) не пише че другите са грешници или заблудени овчици (или дори врагове) които трябва да бъдат вкарвани в правия път. Ако рисувате карикатури на някой гейски пророк, никой няма да ви гръмне.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

speedy написа:Мнението, че след време мнозинството ще иска жените да са забулени е меко казано несериозно
Може и да ти изглежда несериозно, но тук, в Кебек, не се казва "Честита Коледа", а "Весели Празници".
От доста време не съм виждал украсени Коледни дръвчета на обществени места.
И всичко това е, за да не се дразнят 'другите'.

За мен, Канада е изградена (по един или друг начин) от бели християни и всички останали, ПОМОЛИЛИ да бъдат приети в Канада са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с този факт.
Всеки може да ходи облечен както намери за добре, да изповядва която намери за добре религия, но факт е, че неработен ден е (около) Великден.

Иначе наистина е тъпо да поздравяваш 'бурка' или 'кипа' с " Честита Коледа".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
7George

Мнение от 7George »

klisurov написа:...
За мен, Канада е изградена (по един или друг начин) от бели християни и всички останали, ПОМОЛИЛИ да бъдат приети в Канада са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с този факт.
...
И аз се чудя, защо ей това ей така, в пряк текст, да не можеше да залегне в Конституцията и в емиграционните програми. Който много иска да става канадец, щеше да намери начин да си избели кожата даже, че да покрие изискванията, те и без тва си изправят и изрусяват масово косите по-различните канадци и американци.

Малък % били забулени, да, ама в Саудитска Арабия са 100%. И който не, е престъпник. Тая религиозна толерантност и защита на онеправдените малцинства май другаде още не е изпробвана. Да си вярват и почитат каквото щат, ама утре ща кажат тия еди-каквите бели девойки дават лош пример на дъщерите ни, затова искаме всички в квартала, града или областта да спазват нашия морал. И със сегашната раждаемост, толерантните ще отстъпваме все по-надълбоко в гори тилилейски. Затова не трябва да се допускат прецеденти. А либералните политици търсят подкрепа и повече власт, без много да си дават сметка, какво ще стане по-натам. И консерваторите не са стока, то е ясно.
Embrace your climate change!
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Да, ама никой не ме пита дали не ми досаждат и дали не се чувствам притеснен когато отвсякъде Гошовци парадират с педерастията си и ме преследват с предложения за свирка.
Не знам и ако стане нещо дет не съм го искал, дали сред толкоз Гошовци някой ще ми повярва, че е станало без мое съгласие.
Иначе правилата в законите добре звучат. Спор няма. :)
Много се самоласкаеш с това в началото :lol:
Колкото и да ти се струва невероятно, хората които харесват партньори от своя пол се саморазпознават. Да, понякога поведението им е агресивно, но точно колкото е агресивен и пульо, който надува клаксона на някоя кака по улицата.
Вероятността обаче някой да ти направи свирка без да разбереш или без да искаш е доста минимална, независимо в коя част на света се намираш.
Не същото се случва със чарчафосването в арабските страни обаче.
И понеже имаше снимки на ултраортодоксални евреи по горе, от опита ми в Израел, никой не те кара да ходиш така по улицата. Когато сме там и жена ми е с голи рамене по улицата, утрарелигиозен родител би закрил очите на детето си, но не би се опитал да облече жена ми. И колко интересно - не можеш да отидеш до стената на плача без да носиш кипа или да се покриеш, но това е по желание, не насила. Ако не ти харесва носенето на кипата просто не можеш да стигнеш до това място. Но си свободен да ходиш както си искаш поулиците.
Хайде сега пробвай да направиш това в Саудитска Арабия, например.....
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

klisurov написа:
За мен, Канада е изградена (по един или друг начин) от бели християни и всички останали, ПОМОЛИЛИ да бъдат приети в Канада са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с този факт
Само преди 150 години тенденцията е била следната: Ирландци (разбирай католици) да не кандидатстват (за работа става дума). Това е бил доста разпространен надпис в протестантско Торонто

Изображение
Bulgayrian
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

klisurov написа:За мен, Канада е изградена (по един или друг начин) от бели християни и всички останали, ПОМОЛИЛИ да бъдат приети в Канада са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с този факт.
Аз СЕ съобразявам, щото примерно за мен в личен план Коледа е едно нищо. Би могло да се нервя, че всичко се прави в името на безмислена идея, но не се нервя. Дори и да се нервех - то си е мой проблем. Знаел съм по начало, че е така и не бих тръгнал да им обяснявам как да живеят.

Тва с нинджите е крещящ пример са несиметрична толерантност. Значи там като отидат тукашни - включително и държавни глави, трябва да се забулват а тук като дойдат тамошни - те пак си остават забулени. И не само туристите, ами и подалите за гражданство. Е, как му се вика на тва ?
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

pumpy написа:... например.....
Откровено казано ми е все едно как е в Израел или СА.
Касаят ме БГ и Канада.

Докато не налагат своето "мнение", нито ортодоксалните евреи, нито радикалните ислямисти ми пречат.
Но когато се налага да се съобразявам с непонятни за мен ритуали, определено ми идва в повече.

Преди дни влизам в един цех.
Гледам един се хвърлил на земята и мрънка нещо.
Определено не знаех как да постъпя: Да вляза ли, да си тръгна ли.
В църква (предполагам и в други молитвени храмове) се пази тишина, за да не смущаваш околните.
Да де, ама тоз си бе насред пътя от вратата към офиса на цеха.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

А пропо, кога в историята репресии срещу религиозни хора са били извършвани от нерелигиозни ?
Не броя комунистите, щото тяхното си е типична религия.

Като правило репресиите се извършват от едни религиозни хора срещу такива с друга (или без) религия.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Много се отплеснахме наистина в темата за педерасите, започната само за илюстриране на основната тема - за различията и толерантността.
Но виждам, че основната маса от дискутиращите е на мнение, че различните не трябва да са нагли в исканията си за толерантност, след като те самите не са и грам толерантни. Мисля, че всъщност това стои в основата и на казаното от Лари Милър.

Ненормалното е всъщност, че някой го е накарал и същият се е видял принуден да се извинява. Предположението е, че партията му се нуждае от гласове. Въпросът е дали наистина гласовете на различните са от значение, или прекалено толерантните са станали твърде много?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор