http://news.nationalpost.com/2015/03/17 ... came-from/"

Този момент няма да дойде никога, Пумпи. Но ще дойде ден, в който дори ще ни бъде страх да си казваме мнението, защото може да се озовем зад решетките. Както беше в България преди време.pumpy написа:Колко ли време трябва да мине, преди да спрем да се извиняваме за мнението си ?
Може би трябва да се промени закона ? Преди да се наложи всички да ходим забулени или кой знае каква друга простотия.Marto написа:Иначе, такива забулени булки и мен ме дразнят, няма какво да си кривя душата. Но законът си е закон и решението на съда, което разбуни духовете беше правилно.
Сори, но не сме в Русия
Добре, каква промяна в закона предлагаш?pumpy написа:Може би трябва да се промени закона ? Преди да се наложи всички да ходим забулени или кой знае каква друга простотия.Marto написа:Иначе, такива забулени булки и мен ме дразнят, няма какво да си кривя душата. Но законът си е закон и решението на съда, което разбуни духовете беше правилно.
Сори, но не сме в Русия
А аз нямам проблем с мнението на този за мен. Все ми е тая какво си мисли. Проблема ми е, че аз съм избрал да живея в страната поради определени причини и сега тези причини се променят под благовидната "reasonble accomodation" Кога се очаква имигрантите да се акомодират, а не обратното.
Тез канадци най акомодиращите се на света излязоха....
И какъв е проблема да се говори за "джихадисти" в присъствието на мюсюлмани, пък били те и 20% от присъстващите?Marto написа:В четвъртък бях на фъндрейзър за един от кандидатите за парламент наесен. Той е мюсюлманин, както и едно 20 процента от присъстващите. Специалният гост от Отава беше министърката на труда и като стана и почна да говори "джихадистите това, джихадистите онова".
Каква точно е истерията? Това, че промениха процедурата за рефюджита, така че вече тарикатите няма да могат да лежат с години на гърба на канадския данъкоплатец, клеймвайки че са ги "преследвали" в страни примерно като България? Или това, че половин милион индийци вече няма да могат да си докарат всичките баби и дядовци, че да легнат на канадската здравна система, без да са плащали и 1 цент данъци през живота си?Marto написа:Консерваторите напоследък прекаляват с анти-имиграционната си истерия
Елате и живейте тук СПОРЕД нашите нрави, норми и традиции. Ако не искате просто не идвайте, но не очаквайте ние да се правим на маймуни за да ви угаждаме.....просто не ли ?Marto написа:Добре, каква промяна в закона предлагаш?pumpy написа:Може би трябва да се промени закона ? Преди да се наложи всички да ходим забулени или кой знае каква друга простотия.Marto написа:Иначе, такива забулени булки и мен ме дразнят, няма какво да си кривя душата. Но законът си е закон и решението на съда, което разбуни духовете беше правилно.
Сори, но не сме в Русия
А аз нямам проблем с мнението на този за мен. Все ми е тая какво си мисли. Проблема ми е, че аз съм избрал да живея в страната поради определени причини и сега тези причини се променят под благовидната "reasonble accomodation" Кога се очаква имигрантите да се акомодират, а не обратното.
И кои точно от изброените неща е отказала да направи въпросната жена?pumpy написа:Елате и живейте тук СПОРЕД нашите нрави, норми и традиции. Ако не искате просто не идвайте, но не очаквайте ние да се правим на маймуни за да ви угаждаме.....просто не ли ?Marto написа:Добре, каква промяна в закона предлагаш?pumpy написа:Може би трябва да се промени закона ? Преди да се наложи всички да ходим забулени или кой знае каква друга простотия.Marto написа:Иначе, такива забулени булки и мен ме дразнят, няма какво да си кривя душата. Но законът си е закон и решението на съда, което разбуни духовете беше правилно.
Сори, но не сме в Русия
Когато аз направих запитване за имиграция и попълних апликация за такава, аз очаквах да трябва да говоря двата официални езика на страната, да работя, да плащам данъци, да спозвам правила и норми като да се рея на опашка за автобуса, да не псувам по улицата, да не вадя бухалка от колата, когато ме засейат на кръстовище, да си плащам данъците, да си получавам детските и т.н. и т.н.
Бинго! Щото не може хем, хем...pumpy написа:
Не помня за един ден да съм искал да променя канадската сиситема и да я направя както е в България. Е ако аз мога, то не виждам защо някоя чарчафосана стрина да не може....
Защото аз съм приел определените правила на страната, където съм имигрирал, и съм заслужил "правото" да съм канадец. Като такъв имам правото да гласувам и да искам законите да подлежат на промяна.Marto написа: Между другото, когато ти си дошъл в Канада, Хартата на правата и свободите вече е била в сила и всякаквите му там акомодейшънс от които се оплакваш вече са били закон. Така че, всъщност ти си този, който иска да промени законите на страната след идването си тука. Откъде накъде![]()
И къде в Канадската харта се казва или че тя трябва да си покрива лицето когато следва да бъде идентифицирана? В Хартата е посочено че всеки има право на свободно вероизповедание. Никой не е забранил да има джамии, да ходят да се молят и т.нИ кои точно от изброените неща е отказала да направи въпросната жена?
Между другото, когато ти си дошъл в Канада, Хартата на правата и свободите вече е била в сила и всякаквите му там акомодейшънс от които се оплакваш вече са били закон. Така че, всъщност ти си този, който иска да промени законите на страната след идването си тука. Откъде накъде