Поздрави от Мадрид

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Поздрави от Мадрид

Мнение от pumpy »

Guinness написа:
pumpy написа: И което е много интересно - стотици младежи работят НАВЪН в тези условия на север - не съм видял НИКОЙ от тях да се оплаква от времето. Даже мрънкат като се топло, че няма работа, защото е киша и тиня.
pumpy написа: Останалото е супер природа, приятно време и красота.....
:x :x :x :x :x :x
Ти не само че си противоречиш ,ами и не помниш какво си написал преди 1 час :fubar: :fubar: :fubar: :fubar:
Някои хора са особено ограничени и не са в състояние да прочетат или запомнят няколко реда написани ЗАЕДНО. Или за да се правят на интересни не искат да ги прочетат ЗАЕДНО. Ваденето на думи от контекста, само за да се правим на интересни и да противоричим на написалия го, отколкото да кажем нещо смислено по темата е pathetic.

Ето това са двата ПРАВИЛНИ цитата:
Аз работя на "север" в Канада: зимата започва края на септември и свършва края на март. Останалото е супер природа, приятно време и красота.....
Няма -20, няма -30, качваш се на ските и по пътеката. Само след 5 минути ти е топло и започваш да се събличаш.И което е много интересно - стотици младежи работят НАВЪН в тези условия на север - не съм видял НИКОЙ от тях да се оплаква от времето. Даже мрънкат като се топло, че няма работа, защото е киша и тиня. Как пък на тях не им пречи климата ?
Хайде сега БАВНО прочети двата цитата, в тяхната им логическа цялост и разбери, че става дума за онези 6 месеца от година, когато е ЗИМА. Останалото е супер природа, приятно време и красота.......Кишата и тинятя имат отнощение към многотонните машини, които затъват ако земята не е кораво замръзнала. Хората тук правят магистрали по заледените реки през зимата, вие искате да се оплакват от студа. Знаете ли че имам пациенти, които идват за 5 часа през зимата, когато всичко е замръзнало и за 15 часа през лятото, когато им трябва лодка за да преплават реката ?

Изобщо не мога да разбера, защо хора които представа си нямат какво е канадския Север се обаждат неподготвени. Аз съм работил и до полярния кръг (Fort Good Hope), през май на +29 градуса та все да имам малко повечко представа за какво става дума. Когато MacKenzie River се раздвижва отново - меко казано природа и красота, но някои просто не могат да го видят, не защото нямат 2000 кинти за билет от Edmonton AB to Deline NT, а защото са невероятно ограничени индивиди......
Nagual

Мнение от Nagual »

pumpy написа:
plamsht написа:
pumpy написа:
davidT написа: Но запомни едно,в Ка ти ще си г-н НИКОЙ и трябва да почнеш от нулата.Това е едно и две,мразя да се повтарям ,но климата е отвратителен :D
И колкото по-дълго си останеш г-н никой, толкова по-гадно ти се вижда времето :rofl:
Е хайде сега :rofl: Канадския климат е единственото нещо, което обединява (почти)всички съфорумци :D
Всичко друго на страна..ако имаш избор да я караш както си я караш тук, но в Мадрид или Ница, баш Саскатун ли ще избереш?Или Йелоу наиф, или Абитиби, или Вердън.. :)

Проблема е, че в Мадрид не можеш да си я караш като никъде в Канада и ако климата е цената, която трябва да платя - уелкъм. Аз като скиорче израстнал до Витова и с къща в Банско зимата не ми пречи. Вчера си поръчах и ски за бягане - на село на север имаме супер пътечки из гората. Няма -20, няма -30, качваш се на ските и по пътеката. Само след 5 минути ти е топло и започваш да се събличаш. И което е много интересно - стотици младежи работят НАВЪН в тези условия на север - не съм видял НИКОЙ от тях да се оплаква от времето. Даже мрънкат като се топло, че няма работа, защото е киша и тиня. Как пък на тях не им пречи климата ?
pumpy, а аз тичам зимно време, въобще не ми пречи ;) просто с различен вид клинове и дрехи спортувам. Много ясно, че не пречи. Поздрави. Спортуването на вън въобще не спира, там явно друг вид термични дрехи ще се носят.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

И тоя като дойде тук ,ще заглъхне като стар шлагер, барабар с клиновете и шпайковете ! :lol:
Канада не е за всеки !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
davidT

Мнение от davidT »

pumpy написа:И което е много интересно - стотици младежи работят НАВЪН в тези условия на север - не съм видял НИКОЙ от тях да се оплаква от времето. Даже мрънкат като се топло, че няма работа, защото е киша и тиня. Как пък на тях не им пречи климата ?
Стотици младежи викаш работят на -30 ,с песен в устата, и не се оплакват от кишата,тинята, бръснещия студ и планините от сняг :D Що ми се струва че тея "стотици младежи" са само в твоето съзнание :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
scoubidou

Мнение от scoubidou »

davidT написа:
pumpy написа:И което е много интересно - стотици младежи работят НАВЪН в тези условия на север - не съм видял НИКОЙ от тях да се оплаква от времето. Даже мрънкат като се топло, че няма работа, защото е киша и тиня. Как пък на тях не им пречи климата ?
Стотици младежи викаш работят на -30 ,с песен в устата, и не се оплакват от кишата,тинята, бръснещия студ и планините от сняг :D Що ми се струва че тея "стотици младежи" са само в твоето съзнание :D
Прав е Пумпи, тия там за да издържат, пият и пафкат здраво, как няма да са ухилени по цял ден.
Nagual

Мнение от Nagual »

myhata II написа:И тоя като дойде тук ,ще заглъхне като стар шлагер, барабар с клиновете и шпайковете ! :lol:
Канада не е за всеки !
OMFG.... :D Ти от къде знаеш бе амиго? Да не би да си направил проекция в бъдещето и да си ме видял как си казвам ''бах тия бяха прави...!''? :rofl: От къде знаеш въобще нещо за мен...Come on..да твърдиш неща, които 1. не са се случили и 2. не знаеш реално дали са така, е меко казано детинско и не-зряло, което говори много са теб самият ;) All right? Мене ми е все тая и тези селско стопански постове не ме афектират, само ми става смешно :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Nagual написа:
myhata II написа:И тоя като дойде тук ,ще заглъхне като стар шлагер, барабар с клиновете и шпайковете ! :lol:
Канада не е за всеки !
OMFG.... :D Ти от къде знаеш бе амиго? Да не би да си направил проекция в бъдещето и да си ме видял как си казвам ''бах тия бяха прави...!''? :rofl: От къде знаеш въобще нещо за мен...Come on..да твърдиш неща, които 1. не са се случили и 2. не знаеш реално дали са така, е меко казано детинско и не-зряло, което говори много са теб самият ;) All right?
Ще се сгънеш като дюлгерски метър, помни какво съм ти казал, студа не прощава на никой, ако не си чел ще ти припомня че най грозните жени са канадките, което също ще допренесе за твоето голямо разочарование !
Стефан Цанев
Nagual

Мнение от Nagual »

myhata II написа:
Nagual написа:
Канада не е за всеки !
OMFG.... :D Ти от къде знаеш бе амиго? Да не би да си направил проекция в бъдещето и да си ме видял как си казвам ''бах тия бяха прави...!''? :rofl: От къде знаеш въобще нещо за мен...Come on..да твърдиш неща, които 1. не са се случили и 2. не знаеш реално дали са така, е меко казано детинско и не-зряло, което говори много са теб самият ;) All right?
Ще се сгънеш като дюлгерски метър, помни какво съм ти казал, студа не прощава на никой, ако не си чел ще ти припомня че най грозните жени са канадките, което също ще допренесе за твоето голямо разочарование !
Сори, но това наистина е отражение на теб самия и няма нищо общо с мен. Твойта опитност си е твоя и ако си се травмивал от нея...ми твой проблем батка, не е мой ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Nagual написа:
myhata II написа:
Nagual написа:
Канада не е за всеки !
Сори, но това наистина е отражение на теб самия и няма нищо общо с мен. Твойта опитност си е твоя и ако си се травмивал от нея...ми твой проблем батка, не е мой ;)
Аз проблеми нямам бе Мучо, огледала не подарявам, давам ти 3 месеца макс. ако дойдеш тук де, ама надали.
Сега като се напънах да чета началото на темата- бая си фантазираш, турист, алпинист и бла бла, това да не ти е да хванеш влака от централна гара София и да слезеш в Мадрид бе ? :rofl: :D :lol:
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

Nagual написа:
myhata II написа:
Nagual написа:
Канада не е за всеки !
не само травмиран,а и трайно увреден
след 10 канадски зими и ти ще си така :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Nagual

Мнение от Nagual »

Хорица, говорите за неща, които 1. не са се случили все още, и 2 - нямате си ни най-малка представа от реалността на този, за който говорите. Супер селско стопанско. Въобще няма да отговарям повече на такива постове.
arci

Мнение от arci »

Абе какво толкова му намирате махна на този климат?! :) Климат като климат,днес сме 3.12 до момента е имало няколко студени дни,най вече вчера,малко сняг днес ,който следобяд ще се стопи,до днешна дата в България имаше повече сняг отколкото тук,говоря за Монреал.Осма зима започвам сега,като изключим миналата година зимата(беше студена и дългааа) ,времето си е екстра,навсякъде по молове,автобуси ,да не говорим по къщите си е достатъчно топло.
Муха,теб те харесвам :) още от времето когато не се беше клонирал,беше си Мухата,но понякога пишеш неща които не се връзват много като в случая ,плашиш човека без нужда.
Весели празници на всички,с това топло време ще се развали киселото зеле :D ,но важното е ,че виното стана супер :D :beer:
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Както винаги най-активни са тези които са в Канада и не са доволни, но не си тръгват, както и тези които са били в Канада, но вече не са, и въпреки това продължават да обясняват че и другите ще минат точно по техния неуспешен път. Едва ли им дължиш каквито и да е обяснения.
Nagual

Мнение от Nagual »

yahoo написа:Както винаги най-активни са тези които са в Канада и не са доволни, но не си тръгват, както и тези които са били в Канада, но вече не са, и въпреки това продължават да обясняват че и другите ще минат точно по техния неуспешен път. Едва ли им дължиш каквито и да е обяснения.
Точно така. Заседнали съзнания, останали травмирани от собствените си негативни опитности...И сега ще го приемат лично, защото ще се идентифицират с тия думи.

С Културата на Канада резонира прогресивният тип хора. За това и Канада е напреднала като страна и култура, защото хората са прогресивни. Тези, явно не са, за това и не са в Канада :D Вътрешният свят неминуемо дава отражение на вън. Мрънкащи, и вечно оплакващи се конформисти, които реално трансферират отговорностите на външни фактори като климата, понеже не са способни сами да се справят, което ги комплексира, защото вътрешно го знаят и това ги ядосва. За това не успяват. Такъв е и прфоила на средно статистическият селско стопански индивид у Булгаристан. И за това места като Канада не са за всеки, не заради климата ;)
Последно промяна от Nagual на Сря Дек 03, 2014 9:54 am, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Nagual написа:
yahoo написа:Както винаги най-активни са тези които са в Канада и не са доволни, но не си тръгват, както и тези които са били в Канада, но вече не са, и въпреки това продължават да обясняват че и другите ще минат точно по техния неуспешен път. Едва ли им дължиш каквито и да е обяснения.
Точно така. Заседнали съзнания, останали травмирани от собствените си негативни опитности...И сега ще го приемат лично, защото ще се идентифицират с тия думи.

С Културата на Канада резонира прогресивният тип хора. Тези, явно не са, за това и не са в Канада :D Вътрешният свят неминуемо дава отражение на вън. Мрънкащи, и вечно оплакващи се конформисти, които реално трансферират отговорностите на външни фактори като климата, понеже не са способни сами да се справят, което ги комплексира, защото вътрешно го знаят и това ги ядосва. За това не успяват. Такъв е и прфоила на средно статистическият селско стопански индивид у Булгаристан. И за това места като Канада не са за всеки, не заради климата ;)
Нали от 15 години не живееш в България, как знаеш какъв е средностатистическия индивид там?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Публикувай отговор