Случайно попаднах на този форум, търсейки информация за Канада. На 30 току що навършени години съм, родом от Бургас. Бях на 15 години, когато със семейството ми дойдохме да живеем в Мадрид - Испания. Моята история е 15 / 15

Съвсем сериозно обмислям да емигрирам към Канада с жената и синчето ми, което е на годинка и половина. Тепърва започвам да разглеждам информации. Хвърлил съм око на Ванкувър В.С. и Алберта. Като цяло съм запознат със състоянието на канадската икономика и това е едно място, където с удоволствие бих живял. Манталитета е другото голямо ''ЗА'', което много натежа последно време. Манталитета и начина на мислене в Канада много ми привличат вниманието. Разбира се всичко това има отражение, освен на другите места, в икономиката на Канада. Те първа се подготвям, като все по-сериозно приемам идеята... Не мога да ви задавам въпроси за българско образование, защото имам такова само до 8ми клас там.
Интересуваше ме преди всичко да си изясня някои митове и легенди, като примерно ''плащаш 20 000 канадски долара ако не отговяряш на някои от изискванията и си в бизнеса'' или сказанието, че може да се замине ей така, тоест хващаш си самолета и заминаваш за Канада да си търсиш живота, както казваме тука. Верно ли е това?
Чудя се и за работата...Говоря много добър английски, перфектен испански и португалски (с диалектите), също руски и въобще съм с капацитет да се разбирам на всички езици от латинската и славянската група. Секретар съм на най-голямата българска асоциация в Испания, но не знам културата дали носи пари и възможности там...
В златните за Испания времена, които ясно отминаха и всичко се прецака, нямаше и нужда от учене, на 20 години живеех буквално като цар и въобще не осъзнавах, че един ден мандрата може да свърши...Тук имаме семейна фирма с договори с най-голямата застрахователна компания в страната - Mapfre. Основните дейности са реставрация на сгради, външни и вътрешни цялостни преустройства, от електричеството през plumbing и т.н. Експерти сме в този сектор. Отделно аз се подготвям за полицай тука и имам лиценз със статут на правителствен агент в сектор частна сигурност.
Стегнал съм се да уча отново и когато дойде идеята за Канада започнах да се замислям...Полицейското образование тук и това там са коренно различни според това, което прочетох...Няма да е много валидно, за това се замислям и за други неща.
В същност толкоз много въпроси мога да извадя от себе си, че .... знаете как е

Ще съм благодарен ако някой сподели опита си с мен.
Пращам ви големи поздрави от Мадрид! Дано в Канада българите да са в по-добри интер български отношения!