Bistra написа:Е, ти пък! Ще и секнат ангажиментите в културата, та затова и се реваншира. Ти нали беше голяма разбирачка в тази област?....Пак говоря за теб, ама то е на база на твои предни писания само. Иначе преди - не съм, не повече от Батката, който е на всеки и всяка манджа мерудия. Чисто любопитство, казах ти.

...След такъв интересен и наситен с култура живот в България да се завираш в канадски форум?

Понеже сме приятелки (а не врагове

, да ти обясня - последно по темата за мен.
1. От култура разбирам като ползвател - чета много, но най-вече на английски, напоследък се насочих към френски, но определено ми е по-трудно. Телевизия гледам само на чужди езици. Харесвам опера и редовно ходя, имаме прекрасни гласове. Гледам театър в София, но до момента не съм рискувала с българска пиеса - и като гледам тази литераторка (която не бях чувала изобщо преди), не съм сбъркала. Актьорите ни са добри, но състоянието на литературата - плачевно, а драматургията е част от литературата (за всеки случай казвам, ако и това не знаеш

) Цялата информация за тази персона е въпрос на 5 минути и два клика в Гугъл търсене.
2. Животът ми в България е интересен, но светът е голям и има интересен живот на много места. А аз искам да опитам от всичко интересно, доколкото мога. Не се чувствам вързана с място, свободно комуникирам на чужди езици, пътувам много и ми харесва да се запознавам с нови хора на нови места. Но не искам да бъркам туризма с емиграцията, затова (и за разлика от литераторката

), първо мисля, после действам. За да не се налага да си плюя на фасона впоследствие, но най-вече за да се получат нещата за мен възможно най-добре. Доколкото ми е по силите.
Надявам се, че най-после си задоволена (в този аспект, за другите не знам и не ме интересува) и ще престанеш да се интересуваш от личността ми.