Защо напускам България

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Защо напускам България

Мнение от Bistra »

никой написа:Реших тук да постна това като противовес на оная писмена логорея от др. Добрева.Да ме извинят модер. ако не е тук темата

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-25427332"
Готино. За какво ли е суетата, когато щастието си е отишло? :y:
Жалко, че Г-жата се е изхвърлила толкоз, поставяйки отначало любовта си на първо място...и после каква метаморфоза... Ужас!
Родината е там, където е сърцето ти.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Както съм цитирал и преди нечия мъдра баба:

Родината баби е, където знаеш имената на цветята !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Децата са нашите цветя, баби! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

domino написа:Бистре, тази статия май наистина трябва да и махнат годината (както са И направили) и всяка година да я публикуват само с дата "На 14 септември....", та, които не сме я прочели, когато е публикувана за пръв път, да я прочетем. Статията си заслужава четенето. Вероятно днес е по-актуална от момента в който е писана. Както вървят нещата и през следващите 10 години ще си е актуална :).
На "статията" трябва да и сложат предупреждение: "Авторът е професионален драматург и няма за цел да представя фактите, а да впечатлява читателите."

Особено по-наивните.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:На "статията" трябва да и сложат предупреждение: "Авторът е професионален драматург и няма за цел да представя фактите, а да впечатлява читателите."

Особено по-наивните.
И да не беше драматург, статията впечатлява заради реализма си. Казах ти, ние дойдохме по подобни съображения. Разликата е, че не помисляме да се връщаме.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Bistra написа:
ablood написа:На "статията" трябва да и сложат предупреждение: "Авторът е професионален драматург и няма за цел да представя фактите, а да впечатлява читателите."

Особено по-наивните.
И да не беше драматург, статията впечатлява заради реализма си. Казах ти, ние дойдохме по подобни съображения. Разликата е, че не помисляме да се връщаме.

очевидно има разлика и в професиите.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:Е, ти пък! Ще и секнат ангажиментите в културата, та затова и се реваншира. Ти нали беше голяма разбирачка в тази област?....Пак говоря за теб, ама то е на база на твои предни писания само. Иначе преди - не съм, не повече от Батката, който е на всеки и всяка манджа мерудия. Чисто любопитство, казах ти. :)
...След такъв интересен и наситен с култура живот в България да се завираш в канадски форум? :$
Понеже сме приятелки (а не врагове ;), да ти обясня - последно по темата за мен.

1. От култура разбирам като ползвател - чета много, но най-вече на английски, напоследък се насочих към френски, но определено ми е по-трудно. Телевизия гледам само на чужди езици. Харесвам опера и редовно ходя, имаме прекрасни гласове. Гледам театър в София, но до момента не съм рискувала с българска пиеса - и като гледам тази литераторка (която не бях чувала изобщо преди), не съм сбъркала. Актьорите ни са добри, но състоянието на литературата - плачевно, а драматургията е част от литературата (за всеки случай казвам, ако и това не знаеш ;)) Цялата информация за тази персона е въпрос на 5 минути и два клика в Гугъл търсене.

2. Животът ми в България е интересен, но светът е голям и има интересен живот на много места. А аз искам да опитам от всичко интересно, доколкото мога. Не се чувствам вързана с място, свободно комуникирам на чужди езици, пътувам много и ми харесва да се запознавам с нови хора на нови места. Но не искам да бъркам туризма с емиграцията, затова (и за разлика от литераторката ;)), първо мисля, после действам. За да не се налага да си плюя на фасона впоследствие, но най-вече за да се получат нещата за мен възможно най-добре. Доколкото ми е по силите.

Надявам се, че най-после си задоволена (в този аспект, за другите не знам и не ме интересува) и ще престанеш да се интересуваш от личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:

Особено по-наивните.
ясно.теб те броим за политически имигрант.
аз бях икономически и след като изпълних плана си се върнах където ми е местото както драматуржката само ,че не след 8 месеца като нея,а след 8 год
тая е голяма бързяга :lol:
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:ясно.теб те броим за политически имигрант.
О, не, не съм. Само започнах да недолюбвам България заради някои българи. И аз съм като теб, с тази разлика че животът ми не е план за изпълнение. Дето един вика: Трябва винаги да казваш - Всичко върви по план, щото (по дяволите!) другите, откъде-накъде ще знаят какъв ти е плана? :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

newcomer написа:
Bistra написа:

Особено по-наивните.
ясно.теб те броим за политически имигрант.
аз бях икономически и след като изпълних плана си се върнах където ми е местото както драматуржката само ,че не след 8 месеца като нея,а след 8 год
тая е голяма бързяга :lol:
Ти напусна, щото ти омръзна да караш камиона и да спиш по паркингите на моловете, аз се чудя как си издържал 8 години, лично смятам да ти връча медал някой ден в България ! :y: :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
domino

Мнение от domino »

ablood написа:
domino написа:Бистре, тази статия май наистина трябва да и махнат годината (както са И направили) и всяка година да я публикуват само с дата "На 14 септември....", та, които не сме я прочели, когато е публикувана за пръв път, да я прочетем. Статията си заслужава четенето. Вероятно днес е по-актуална от момента в който е писана. Както вървят нещата и през следващите 10 години ще си е актуална :).
На "статията" трябва да и сложат предупреждение: "Авторът е професионален драматург и няма за цел да представя фактите, а да впечатлява читателите."

Особено по-наивните.
Вероятно дамата може да напише подобен текст на произволна тема. Ако е така, значи наистина е добра. В случая обаче ми се струва, че наистина е мислила и е преживявала това, което е написала. Вероятно поради тази причина се е получило писанието. Едва ли има човек в този форум, на който да не му се е налагало поне веднъж, да формулира отговор на въпроса: „Е ти ся що напускаш България?” Не винаги се получават хубави отговори. Смятам, че при нея се е получило добре. :) Какво сте я правили обаче, и нея и мъжа и, в Канада 2001 година, :) и какъв „дълбок вътрешен катарзис” е изживяла там, та да се върне толкова скоро никой не казва. :) Ако Дейзито сега отдели 5 мин., влезне в Гооглето и намери някое писание отпреди 12 години на тема: „Защо напускам Канада” може и да ни осветли по въпроса ( аз нямам никакво време да се ровя и да търся). Иначе само в Мухата и в Батката ми е надеждата да осветлят тази черезвичайно тъмна част от историята на дамата. :)

Що се отнася за препитанието с писане в Канада - то вярно, че „Буква ляб не дава!”, ама защо да е толкова невъзможно? Не става въпрос за поставянето на пиеси пред канадска публика, а за писане и публикуване (не е задължително да е на хартиен носител). Нали има социал, с който може да се преживява! Ето ти свободно време за писане – само муза да имаш. Ама то май точно в това е проблемът, защото в България някой ще счупи главата на мъжа ти и ето ти муза - вдъхновение за писане. Ще ти бутнат дувара – ето ти нова муза .. и т.н. А в Канада дувари няма! Вие там сте културни хора, глави вероятно не чупите и тооо ... откъде да дойде муза братче! А в България музи да искаш! Явно в това ще да е проблемът. Колежката ( Бистра ) обаче казва, че точно в Канада я осенила музата ... ай ся де! Пак не се връзва! :)

P.S. Що така бе Дейзи? Що такова презрение към всичко българско и родно – от читател та до писател?
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
newcomer

Мнение от newcomer »

ми той мухата отговори.за седем осем месеца в канада след като и се е наложило да смени писалката с парцала и метлата осъзнаването бързо е дошло.то за да се усетиш накъде духа вятъра не са ти нужни 8 години.а със социала в торонто двамата с мъжа си не могат и наема да си платят.той е за подпомагане,не стига за оцеляване
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

domino написа: P.S. Що така бе Дейзи? Що такова презрение към всичко българско и родно – от читател та до писател?
Нещо си се объркАл :) Презрение има само към българските медии, които не могат да направят свястно предаване или да назначат свестен журналист. За литературата не ми се отваря и дума. Но оперни гласове имаме невероятни, имаме и артисти - така че което си го имаме, го гледам и слушам. Нямам никакви национални пристрастия, търся само качествен културен продукт. Когато не го намирам на български, си го вземам на друг език. Не виждам проблем с това, особено във века на комуникациите. А и с оглед нашите планове, по-добре е да се потопим в чужда среда - помага за езиците. Освен другото, е и интересно :)

Колкото до литераторката, 2 пъти по 5 минути гугъл търсене са повече, отколкото заслужава, според мен. Така че съм до тук.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

domino написа:
ablood написа:

Особено по-наивните.
Вероятно дамата може да напише подобен текст на произволна тема. Ако е така, значи наистина е добра. В случая обаче ми се струва, че наистина е мислила и е преживявала това, което е написала. Вероятно поради тази причина се е получило писанието. Едва ли има човек в този форум, на който да не му се е налагало поне веднъж, да формулира отговор на въпроса: „Е ти ся що напускаш България?” Не винаги се получават хубави отговори. Смятам, че при нея се е получило добре. :) Какво сте я правили обаче, и нея и мъжа и, в Канада 2001 година, :) и какъв „дълбок вътрешен катарзис” е изживяла там, та да се върне толкова скоро никой не казва. :) Ако Дейзито сега отдели 5 мин., влезне в Гооглето и намери някое писание отпреди 12 години на тема: „Защо напускам Канада” може и да ни осветли по въпроса ( аз нямам никакво време да се ровя и да търся). Иначе само в Мухата и в Батката ми е надеждата да осветлят тази черезвичайно тъмна част от историята на дамата. :)

Що се отнася за препитанието с писане в Канада - то вярно, че „Буква ляб не дава!”, ама защо да е толкова невъзможно? Не става въпрос за поставянето на пиеси пред канадска публика, а за писане и публикуване (не е задължително да е на хартиен носител). Нали има социал, с който може да се преживява! Ето ти свободно време за писане – само муза да имаш. Ама то май точно в това е проблемът, защото в България някой ще счупи главата на мъжа ти и ето ти муза - вдъхновение за писане. Ще ти бутнат дувара – ето ти нова муза .. и т.н. А в Канада дувари няма! Вие там сте културни хора, глави вероятно не чупите и тооо ... откъде да дойде муза братче! А в България музи да искаш! Явно в това ще да е проблемът. Колежката ( Бистра ) обаче казва, че точно в Канада я осенила музата ... ай ся де! Пак не се връзва! :)

P.S. Що така бе Дейзи? Що такова презрение към всичко българско и родно – от читател та до писател?
Както и батката ти обясни каква е причината ,не виждам смисъл повече да се връщаме към този въпрос ...
А относно колежката Бистра, порови се из форума и ще се светнеш относно процеса на нейната имиграция ;)
Ако се затрудняваш с "ровенето", може да се обърнеш към бай Линко или Озо -виртуоз по ваденето на непрани гащи на непознати хора ..
:y: Успех !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
domino

Мнение от domino »

Абе знам си аз кой ще отговори най-точно на въпроса! (не става въпрос за вадене на "кирливи ризи" !)
newcomer написа:ми той мухата отговори.за седем осем месеца в канада след като и се е наложило да смени писалката с парцала и метлата осъзнаването бързо е дошло.то за да се усетиш накъде духа вятъра не са ти нужни 8 години.а със социала в торонто двамата с мъжа си не могат и наема да си платят.той е за подпомагане,не стига за оцеляване
Както се казва: "Не е нужно да изпиеш цялото море за да разбереш, че водата е солена!" Явно момата бързо се е ориентирала т.е. това, че се е върнала бързо вероятно е неин "+" а не " - ".
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Публикувай отговор