Анцузи, графити, небостъргачи и още нещо

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
dzverum

Re: Анцузи, графити, небостъргачи и още нещо

Мнение от dzverum »

Ооо, да. Как можахме да сложим "ъ" за благозвучие.
Дано поне си уцелил реновиран самолет, че по тази линия са, като междуселски автобуси. Не знаех, че Airbus имат толкова ниско оборудване.
F*ck Google, ask me!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
smurfieta

Мнение от smurfieta »

Оптикс,какво става със снимките от Центъра на Вселената?
Гледам синът ми се е снимал в някакво заведение Бедрум,това не е ли старата "Августа",където ядяхме ашурета след училище?
А снимките от София са интересни,чакам с нетърпение другото лято да я видя лично.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Снимките от Стара Загора са ей тука:
https://picasaweb.google.com/1151248803 ... directlink"

Но като бройка са значително по-малко, предполагам, че защото времето ми беше заето да се веселим със съучениците.

Надолу в индустриалната зона се вижда ново строителство (става дума - офиси, не производство).

Ходихме на Баните, в едно чудесно семейно хотел/ресторантче - Щастливците - препоръчвам го. Снимките от него обаче са ми отделно, ако някой се интересува повече, да свирне.
Иначе старите хотели или по-скоро профсъюзни станции се рушат както ще видите.

Книжарницата срещу строителния техникум не я снимах (отвътре) щото ми беше неудобно, но си е абсолютно същата както преди 30 години, което си е рядкост - вече не остават такива малки магазинчета.

За съжаление не влязох в нито един мол, да видя хавата, въпреки че градът се слави с най-много молове на глава от населението.

Имам и спомени от двама таксиджии - за тях другия път.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Разгледах ги с интерес. Основният им проблем май е поддръжката, направят нещо и повече не се сещат за него, докато положението не стане критично.
Спасението от графитите е само едно - собствениците се задължават със закон сами да си почистват омазаното, със заплаха от глоба, а наказанията за мазане - малко по-сериозни. И да не си остане само на книга, подобно на много други закони, а да се прилага ....

ПП
А като видях Щастливеца направо ми се доплака от депресиращия му вид и множеството реклами по фасадата, може би защото в момента съм в Whistler и виждам коренно различна картинка.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

optics написа:Снимките от Стара Загора са ей тука:

.
Аз също минах през СЗ. Не бях ходил от 6ти клас :) когато ни водиха на екскурзия.. Толкова невзрачно ми се стори че дори и една снимка не направих... Гледам и ти си видял зор да изровиш нещо интересно. Като цяло няма нищо променено в последните 30 години, единствената разлика е че е по-старо и занемарено..

От всички градове в БГ Пловдив (Центъра) води класацията.. Много ми хареса и Смолян. Чисто спретнато и подредено но обстановката е малко .... селска...

Като завършат Витошка в София и там ще бъде доста добре.. Един от големите недостатъци на София винаги е бил че нямаше пешеходна зона, но сега вече има.. Пиротска също е пешеходна зона от халите на запад до пазара..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Навремето Варна повече ми харесваше от София. Не знам какво е положението в момента, но подочувам, че не било розово, някои казват, че Бургас отдавна я е задминал.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

А бе оптикс, че сега се сетих.. Що не си щракнал трамваите в София???

Обзалагам се че булшинството от тях не са сменяни от 80те години ... ръждясали, раздрънкани.. Пълна скръб..

roumensp написа:Навремето Варна повече ми харесваше от София. Не знам какво е положението в момента, но подочувам, че не било розово, някои казват, че Бургас отдавна я е задминал.
Задминал грънци :) .. Ако извадим морето от уравнението и Бургас влиза в категорията на Плевен и Стара Загора.. Същото важи и за Варна между другото.. Според мен Варна е все още по-напред от Бургас, поне на външен вид..

А бе ще видиш че няма голяма разлика от преди 13 години.. Само моловете и супермаркетите са новите "забележителности" всичко останало си е абсолютно същото..
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ivandaman, хареса ми тая дума - булшинство ;-) обаче, "н"-то по погрешка ли е ?

Трамваи или не съм видял вООбще или пък не са ми привлекли вниманието.
Пътувах с автобус от София до Ст.З и обратно. В някогашните ми спомени, тия автобуси бяха много луксозни, удобни, чисти и т.н. въобще синоним на приятно пътуване. Сега не беше така.

Безпощадни запитвачи ме питат - а чалга дънеше ли.
Не, нямаше чалга.

Но автобусите нито ми се видяха луксозни, нито чисти.
На една междинна спирка, един пътник отиде да се жалва на шофьора - "Има хора на нашите места, какво да правим?". Шофьорът му се тросна - "Ами не знам, оправяйте се !"
За мое още по-голямо учудване пътникът не спори повече. Аз бях по-напред и мислех че назад всичко е пълно, но де да знам, може да е зърнал празни места и да се е настанил там. И така да е, отговорът трябва да е друг.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

ivandaman написа:
optics написа:Снимките от Стара Загора са ей тука:

.
Аз също минах през СЗ. Не бях ходил от 6ти клас :) когато ни водиха на екскурзия.. Толкова невзрачно ми се стори че дори и една снимка не направих...
Аз бях две седмици в СЗ и много ми хареса. Мои съу4еници от София също бяха о4аровани. Съвсем не е сиво и невзра4но. Не зная как можеш да даваш оценка, за място през което само си минал и не си посещавал от 6-ти клас. Сега да не мислиш, 4е съм се засегнала на град, само си се 4удя (извинявам се за "4", но не се полу4ава на клавиатурата).
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

@Rhea

Sorry ... I forgot Stara Zagora is the center of the universe.. It's the best place in the solar system..
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

optics написа:ivandaman, хареса ми тая дума - булшинство ;-) обаче, "н"-то по погрешка ли е ?
Май не да ти кажа :) .. Пък и гледам и "У" съм сложил където трябва да е "О" .. Е аз поне имам извинение че почти от четвърт век на живея в БГ..

P.S.

A бе разрових се из нета от любопитство и гледам че "Н"то си е легитимно... Но може би не съществува в Старозагорският Български, който предполагам е оригиналният и книжовен Български тъй като както вече добре ни е известно всички видове цивилизации минали сегашни и бъдещи произлизат от СЗ.. ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:A бе разрових се из нета от любопитство и гледам че "Н"то си е легитимно... Но може би не съществува в Старозагорският Български, който предполагам е оригиналният и книжовен Български тъй като както вече добре ни е известно всички видове цивилизации минали сегашни и бъдещи произлизат от СЗ.. ;)
Игра на думи с "булшит", предполагам ...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Именно!

"у" то си е добре ;-)

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

optics написа:Тоалетната хартия е пълен боклук (на 4-5 различни места проверена)
Две години по-късно, тоалетната хартия продължава да бъде пълен боклук и аз не знам защо. Направо като шкурка е в сравнение с канадската. :D

Иначе предполагам за всеки българин живеещ постоянно в чужбина, при редките моменти, когато се връща за малко в родината, чувствата винаги са смесени. Има хубави неща, които не могат да се отрекат, има и доста лоши обаче, които правят много силно впечатление. Едно от хубавите неща (все още) са вкуса на родните зеленчуци и традиционни български специалитети. Очарован съм от вкуса на чушките "сиврия", българските домати и краставици (за вносните не говорим изобщо). Обаче не можах да вкуся хубаво сирене, не мога да си обясня защо, а уж купувах от най-скъпите с претенциозни имена. Всичкото българско сирене, което опитах ми се видя по-скапано от също така българското, но внасяно в Канада от Кринос - това в малките тенекии от 1 кг. Някои неща обаче си остават непреходни, като оригиналния смилянски боб, родопския качамак и традиционния за региона микс, т.нар. шарена сол, на базата на чубрица и други подправки, в комбинацията с домашно печени питки.
От лошите неща, които правят силно впечатление се отличава най-вече мрачното отношение у хората, като при доста индивиди това избива направо в агресия, както и просташкото отношение дори в сферата на обслужването, където уж голямата конкуренция би трябвало отдавна да е изкоренила подобни прояви, но уви, явно това е дълбоко вкоренено в генетичния код.
Stay tuned for more... :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор