Привет от Родината.
След 5 дни в София, Стара Загора и Старозагорските бани, от които 4 прекарани в усилено търсене на жени по анцузи, трябва да докладвам, че анцузи няма.

Само една бабичка хванах (Пред ЦУМ)
Графитите са на линия както Иван писа и то в огромно количество.
Улиците и тротоарите ми се виждат същите, но обелените сгради са по-зле от миналия път (по простата причина, че никой не ги е пипвал от 30 години насам)
Доста снимки имам и ще ги разпределя в два раздела (красивото и грозното разбира се). Когат' се върна де - сега няма време.
Като цяло София е заприличала малко повече на Ню Йорк (отколкото преди). Т.е. човек гледа наляво, гледа надясно и слага философско заглавие-клише на снимката "Старото и новото - ръка за ръка"

Мноо нови сгради (даже и един от тунелите от снимките на сфбг видях на живо)
Витошка я покриват с цветни плочки.
Събитията около ДАНС ги знаете. Бях на първия протест и хората изглеждаха доста сериозни и мотивирани.
Разговарях с непознати хора. Всички изглеждат недружелюбни поначало. Но на практика не са.
Грубото отношение се забелязва предимно в отношенията чиновник/клиент, продавач/купувач и т.н. и е ДВУПОСОЧНО.
Масово се ползва лафа - "Еди какво си не става/не работи/не върви... -- като всяко нещо в България."
От двама непознаващи се взаимно шофьори, единия от които професионален, чух: почти едно и също -- "еее, тия пешеходци какви станаха - мислят че като стъпят на пеш. пътека и край... цар, въобще не се оглежда повече".
Няма деца, закриват се училища и се съкращават учители (в Стара Загора).
Тоалетната хартия е пълен боклук (на 4-5 различни места проверена)
..to be continued