Анцузи, графити, небостъргачи и още нещо
Re: Анцузи, графити, небостъргачи и още нещо
Ооо, да. Как можахме да сложим "ъ" за благозвучие.
Дано поне си уцелил реновиран самолет, че по тази линия са, като междуселски автобуси. Не знаех, че Airbus имат толкова ниско оборудване.
Дано поне си уцелил реновиран самолет, че по тази линия са, като междуселски автобуси. Не знаех, че Airbus имат толкова ниско оборудване.
F*ck Google, ask me!
- optics
- Модератор
Над 120 снимки, които направих в София, с коментар към почти всяка от тях (цъкни на тоя надпис де)
Очаквайте 30-тина и от Стара Загора.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Оптикс,какво става със снимките от Центъра на Вселената?
Гледам синът ми се е снимал в някакво заведение Бедрум,това не е ли старата "Августа",където ядяхме ашурета след училище?
А снимките от София са интересни,чакам с нетърпение другото лято да я видя лично.
Гледам синът ми се е снимал в някакво заведение Бедрум,това не е ли старата "Августа",където ядяхме ашурета след училище?
А снимките от София са интересни,чакам с нетърпение другото лято да я видя лично.
- optics
- Модератор
Снимките от Стара Загора са ей тука:
https://picasaweb.google.com/1151248803 ... directlink"
Но като бройка са значително по-малко, предполагам, че защото времето ми беше заето да се веселим със съучениците.
Надолу в индустриалната зона се вижда ново строителство (става дума - офиси, не производство).
Ходихме на Баните, в едно чудесно семейно хотел/ресторантче - Щастливците - препоръчвам го. Снимките от него обаче са ми отделно, ако някой се интересува повече, да свирне.
Иначе старите хотели или по-скоро профсъюзни станции се рушат както ще видите.
Книжарницата срещу строителния техникум не я снимах (отвътре) щото ми беше неудобно, но си е абсолютно същата както преди 30 години, което си е рядкост - вече не остават такива малки магазинчета.
За съжаление не влязох в нито един мол, да видя хавата, въпреки че градът се слави с най-много молове на глава от населението.
Имам и спомени от двама таксиджии - за тях другия път.
Но като бройка са значително по-малко, предполагам, че защото времето ми беше заето да се веселим със съучениците.
Надолу в индустриалната зона се вижда ново строителство (става дума - офиси, не производство).
Ходихме на Баните, в едно чудесно семейно хотел/ресторантче - Щастливците - препоръчвам го. Снимките от него обаче са ми отделно, ако някой се интересува повече, да свирне.
Иначе старите хотели или по-скоро профсъюзни станции се рушат както ще видите.
Книжарницата срещу строителния техникум не я снимах (отвътре) щото ми беше неудобно, но си е абсолютно същата както преди 30 години, което си е рядкост - вече не остават такива малки магазинчета.
За съжаление не влязох в нито един мол, да видя хавата, въпреки че градът се слави с най-много молове на глава от населението.
Имам и спомени от двама таксиджии - за тях другия път.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Разгледах ги с интерес. Основният им проблем май е поддръжката, направят нещо и повече не се сещат за него, докато положението не стане критично.optics написа:Над 120 снимки, които направих в София, с коментар към почти всяка от тях (цъкни на тоя надпис де)
Спасението от графитите е само едно - собствениците се задължават със закон сами да си почистват омазаното, със заплаха от глоба, а наказанията за мазане - малко по-сериозни. И да не си остане само на книга, подобно на много други закони, а да се прилага ....
ПП
А като видях Щастливеца направо ми се доплака от депресиращия му вид и множеството реклами по фасадата, може би защото в момента съм в Whistler и виждам коренно различна картинка.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Аз също минах през СЗ. Не бях ходил от 6ти класoptics написа:Снимките от Стара Загора са ей тука:
.

От всички градове в БГ Пловдив (Центъра) води класацията.. Много ми хареса и Смолян. Чисто спретнато и подредено но обстановката е малко .... селска...
Като завършат Витошка в София и там ще бъде доста добре.. Един от големите недостатъци на София винаги е бил че нямаше пешеходна зона, но сега вече има.. Пиротска също е пешеходна зона от халите на запад до пазара..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

- roumensp
Навремето Варна повече ми харесваше от София. Не знам какво е положението в момента, но подочувам, че не било розово, някои казват, че Бургас отдавна я е задминал.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
А бе оптикс, че сега се сетих.. Що не си щракнал трамваите в София???
Обзалагам се че булшинството от тях не са сменяни от 80те години ... ръждясали, раздрънкани.. Пълна скръб..
.. Ако извадим морето от уравнението и Бургас влиза в категорията на Плевен и Стара Загора.. Същото важи и за Варна между другото.. Според мен Варна е все още по-напред от Бургас, поне на външен вид..
А бе ще видиш че няма голяма разлика от преди 13 години.. Само моловете и супермаркетите са новите "забележителности" всичко останало си е абсолютно същото..
Обзалагам се че булшинството от тях не са сменяни от 80те години ... ръждясали, раздрънкани.. Пълна скръб..
Задминал грънциroumensp написа:Навремето Варна повече ми харесваше от София. Не знам какво е положението в момента, но подочувам, че не било розово, някои казват, че Бургас отдавна я е задминал.

А бе ще видиш че няма голяма разлика от преди 13 години.. Само моловете и супермаркетите са новите "забележителности" всичко останало си е абсолютно същото..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

- optics
- Модератор
ivandaman, хареса ми тая дума - булшинство
обаче, "н"-то по погрешка ли е ?
Трамваи или не съм видял вООбще или пък не са ми привлекли вниманието.
Пътувах с автобус от София до Ст.З и обратно. В някогашните ми спомени, тия автобуси бяха много луксозни, удобни, чисти и т.н. въобще синоним на приятно пътуване. Сега не беше така.
Безпощадни запитвачи ме питат - а чалга дънеше ли.
Не, нямаше чалга.
Но автобусите нито ми се видяха луксозни, нито чисти.
На една междинна спирка, един пътник отиде да се жалва на шофьора - "Има хора на нашите места, какво да правим?". Шофьорът му се тросна - "Ами не знам, оправяйте се !"
За мое още по-голямо учудване пътникът не спори повече. Аз бях по-напред и мислех че назад всичко е пълно, но де да знам, може да е зърнал празни места и да се е настанил там. И така да е, отговорът трябва да е друг.

Трамваи или не съм видял вООбще или пък не са ми привлекли вниманието.
Пътувах с автобус от София до Ст.З и обратно. В някогашните ми спомени, тия автобуси бяха много луксозни, удобни, чисти и т.н. въобще синоним на приятно пътуване. Сега не беше така.
Безпощадни запитвачи ме питат - а чалга дънеше ли.
Не, нямаше чалга.
Но автобусите нито ми се видяха луксозни, нито чисти.
На една междинна спирка, един пътник отиде да се жалва на шофьора - "Има хора на нашите места, какво да правим?". Шофьорът му се тросна - "Ами не знам, оправяйте се !"
За мое още по-голямо учудване пътникът не спори повече. Аз бях по-напред и мислех че назад всичко е пълно, но де да знам, може да е зърнал празни места и да се е настанил там. И така да е, отговорът трябва да е друг.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Аз бях две седмици в СЗ и много ми хареса. Мои съу4еници от София също бяха о4аровани. Съвсем не е сиво и невзра4но. Не зная как можеш да даваш оценка, за място през което само си минал и не си посещавал от 6-ти клас. Сега да не мислиш, 4е съм се засегнала на град, само си се 4удя (извинявам се за "4", но не се полу4ава на клавиатурата).ivandaman написа:Аз също минах през СЗ. Не бях ходил от 6ти класoptics написа:Снимките от Стара Загора са ей тука:
.когато ни водиха на екскурзия.. Толкова невзрачно ми се стори че дори и една снимка не направих...
- ivandaman
@Rhea
Sorry ... I forgot Stara Zagora is the center of the universe.. It's the best place in the solar system..
Sorry ... I forgot Stara Zagora is the center of the universe.. It's the best place in the solar system..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

- ivandaman
Май не да ти кажаoptics написа:ivandaman, хареса ми тая дума - булшинствообаче, "н"-то по погрешка ли е ?

P.S.
A бе разрових се из нета от любопитство и гледам че "Н"то си е легитимно... Но може би не съществува в Старозагорският Български, който предполагам е оригиналният и книжовен Български тъй като както вече добре ни е известно всички видове цивилизации минали сегашни и бъдещи произлизат от СЗ..

& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

- roumensp
Игра на думи с "булшит", предполагам ...ivandaman написа:A бе разрових се из нета от любопитство и гледам че "Н"то си е легитимно... Но може би не съществува в Старозагорският Български, който предполагам е оригиналният и книжовен Български тъй като както вече добре ни е известно всички видове цивилизации минали сегашни и бъдещи произлизат от СЗ..
- optics
- Модератор
Именно!
"у" то си е добре
"у" то си е добре

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- MrGeek
- Путлер Капут
Две години по-късно, тоалетната хартия продължава да бъде пълен боклук и аз не знам защо. Направо като шкурка е в сравнение с канадската.optics написа:Тоалетната хартия е пълен боклук (на 4-5 различни места проверена)

Иначе предполагам за всеки българин живеещ постоянно в чужбина, при редките моменти, когато се връща за малко в родината, чувствата винаги са смесени. Има хубави неща, които не могат да се отрекат, има и доста лоши обаче, които правят много силно впечатление. Едно от хубавите неща (все още) са вкуса на родните зеленчуци и традиционни български специалитети. Очарован съм от вкуса на чушките "сиврия", българските домати и краставици (за вносните не говорим изобщо). Обаче не можах да вкуся хубаво сирене, не мога да си обясня защо, а уж купувах от най-скъпите с претенциозни имена. Всичкото българско сирене, което опитах ми се видя по-скапано от също така българското, но внасяно в Канада от Кринос - това в малките тенекии от 1 кг. Някои неща обаче си остават непреходни, като оригиналния смилянски боб, родопския качамак и традиционния за региона микс, т.нар. шарена сол, на базата на чубрица и други подправки, в комбинацията с домашно печени питки.
От лошите неща, които правят силно впечатление се отличава най-вече мрачното отношение у хората, като при доста индивиди това избива направо в агресия, както и просташкото отношение дори в сферата на обслужването, където уж голямата конкуренция би трябвало отдавна да е изкоренила подобни прояви, но уви, явно това е дълбоко вкоренено в генетичния код.
Stay tuned for more...

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.