Падат визите за Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
ivaka33

Re: Падат визите за Канада?

Мнение от ivaka33 »

:D Кво па толкова има в CА.
и САЩ. Па и да чакам за виза. Bcе още парите не растат по дърветата.Емигрант..... вина ги ще е емигрант меко казано мизерник освем съвсем малаk процент.Мнoго важно, май Bcички там работите на wall street и в Hollywood
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ivaka33 написа::D Кво па толкова има в CА.
и САЩ. Па и да чакам за виза. Bcе още парите не растат по дърветата.Емигрант..... вина ги ще е емигрант меко казано мизерник освем съвсем малаk процент.Мнoго важно, май Bcички там работите на wall street и в Hollywood
Аз работя в Bollywood и съм Chief Master Belly Dance Instructor. Втората ми работа е да храня хищните слонове с живи пилета.
speedy

Мнение от speedy »

Californian написа:Туристическа виза - примерно посещение на член от семейство - 5 годишна виза Канадска.
На границата не ме питах нито колко възнамерявам да стоя нито какво ще правя нито нищо в страната. На всичкото отгоре и отпечатъци не ми сваляха нито при аплайването за Канадска виза, нито на Порт оф ентрито. ;) .
В Канада посетителите не се считат за престъпници до доказване на противното. Може и да не са те питали или да не си разбрал, че са те питали, но има отбелязано колко престой ти е бил разрешен по преценка на имиграционния служител.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

ivaka33 написа::D Кво па толкова има в CА.

аз пък работя на Уол Стрийт, а понякога и на Дол Стрийт, зависи колко падне маркета тоз ден :lol: :lol: И да, ти пък май падаш от марс щом не знаеш, че точно тук парите растат по дърветата.. Даже обикновено ни мързи да се навеждаме, ако има нещо изпаданало, щото мизерните емигранти ни ги берат.. :rofl: :rofl: :rofl:
third generation immigrant :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Калифорниеца не е лошо момче, ама е много неориентирано.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Жени

Мнение от Жени »

Павка, оправи си правописната грешка в подписа! ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Жени, данди.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Жени

Мнение от Жени »

Браво, Павка! :)
Omega3

Мнение от Omega3 »

prace написа:Омега, хич не си разбрал за какво говоря.
Ама не е важно.
Калифорниецо, може би мексиканците са повече от китайците тук, ама Америка е много, много милиони, а Канада е само 30. И някак си личи повече, че Ванкувър е Китай. Аз много искам да отида и видя Америка. Не да живея там, но само да я посетя като турист.
Чувала съм много различни мнения за там и съм любопитна много.

Така е прав си, писах без много да чета, нали сьм си балкнанец, та да отговоря и на филипне.

Подьржам си мнението. За да бьде Канада бяла, или почти бяла, трябва да се вземе една начална дата, да речем 1950 и всичко жичо заселило се след тази дата, с все поколенията им да си ходят от там кьдето са.

АКо не, бавно но славно почерняването ще се наложи.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Aз пък съм оптимист и вярвам, че демокрацията в крайна сметка ще победи и ще устои на експанзията на мюсюлмани, талибани, чалми и т.н. Като естествено пътят до окончателната победа ще е дълъг и ще се дадат доста жертви, които май ще са в по-голямата си част демократи.
Но пък за демокрацията си заслужава да умреш, нали?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Omega3 написа:
Ама не е важно.
Калифорниецо, може би мексиканците са повече от китайците тук, ама Америка е много, много милиони, а Канада е само 30. И някак си личи повече, че Ванкувър е Китай. Аз много искам да отида и видя Америка. Не да живея там, но само да я посетя като турист.

Така е прав си, писах без много да чета, нали сьм си балкнанец, та да отговоря и на филипне.

Подьржам си мнението. За да бьде Канада бяла, или почти бяла, трябва да се вземе една начална дата, да речем 1950 и всичко жичо заселило се след тази дата, с все поколенията им да си ходят от там кьдето са.

Омега в първият ти пост мислих че се майтапиш и го подминах... но след като пишеш същата свещенна глупост за втори път, искам да те запитам деца на индийци и китайци, българи, поляци, италианци, гърци, португалци и прочие кото са 4то поколение емигранти и те и техните родители, та и дядовци не знаят друг език освен английски, нямат друг паспорт освен канадски..... къде ще ги депортираш???? в коя държава?? Понякога ми е трудно да повярвам на изцепките които чета по форумите, пък уж канадците били тъпите..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Omega3

Мнение от Omega3 »

ivandaman написа:
Omega3 написа:
Ама не е важно.

Омега в първият ти пост мислих че се майтапиш и го подминах... но след като пишеш същата свещенна глупост за втори път, искам да те запитам деца на индийци и китайци, българи, поляци, италианци, гърци, португалци и прочие кото са 4то поколение емигранти и те и техните родители, та и дядовци не знаят друг език освен английски, нямат друг паспорт освен канадски..... къде ще ги депортираш???? в коя държава?? Понякога ми е трудно да повярвам на изцепките които чета по форумите, пък уж канадците били тъпите..

Целта оправдава средствата, а тя е Канада да бьде бяла, или почти бяла. Това са подробности за които говориш ти.

И на мен ми се струва невьзможно да се извьрши един подобен план, но мисля, че е единственият начин да подплашиш някои индивиди/имигранти, които ведньж намерили се на топличко започват да разсьждават кои имигранти са добри за Канада или не. Не ме дразни, че имат мнение (даже насьрчавам хората с мнение), дразни ме че се правят на нещо повече от другите базирайки се на расова основа. Та си викам, ако хванат един такьв за ушенцето и му кажат : хайде дигай си чукалата и чао, знаеш ли как ще ги заобича всичките тия пакита и тем подобни? Ще ги цунка даже.....и хоро ще им играе...

Ти ако чак сега зацепи, че не канадците са тьпите, кво да ти кажа повече....не знам!!!!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Омега има чувството че не можем да се настроим на еднаква честота, но ще опитам за последен път (и след това се отказвам)..

Не съм казвал че искам Канада да е бяла държава. Дори посъветвах тези които търсят бяла държава да се пробват в Русия.
От друга страна споделям мнението на някои съфорумци че емигрантската политика има нужда от преразглеждане. Ясно споделих че нямам нищо против повечето други нации, но ме дразни гето-манталитета, както и "обратната дискриминация".. Може ли Канадец да не може да чете имената на улици или меню в ресторант в собствената си държава..

Според мен всички надписи трябва да са на официалният език с опцията да има допълнителен език според обстоятелствата.. ей такива дребнички неща..

Но както вече споделих според мен "точката на незавръщането" е подмината и Канада ще си губи облика и ще прилича все повече на Азиатска държава.
Това разбира се не умаловажава останалите и предимства и постижения..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Omega3

Мнение от Omega3 »

ivandaman написа:Омега има чувството че не можем да се настроим на еднаква честота, но ще опитам за последен път (и след това се отказвам)..

Не съм казвал че искам Канада да е бяла държава. Дори посъветвах тези които търсят бяла държава да се пробват в Русия.
От друга страна споделям мнението на някои съфорумци че емигрантската политика има нужда от преразглеждане. Ясно споделих че нямам нищо против повечето други нации, но ме дразни гето-манталитета, както и "обратната дискриминация".. Може ли Канадец да не може да чете имената на улици или меню в ресторант в собствената си държава..

Според мен всички надписи трябва да са на официалният език с опцията да има допълнителен език според обстоятелствата.. ей такива дребнички неща..

Но както вече споделих според мен "точката на незавръщането" е подмината и Канада ще си губи облика и ще прилича все повече на Азиатска държава.
Това разбира се не умаловажава останалите и предимства и постижения..

Благодаря за тьрпението и за разясненията ти. Аз просто си развихрих фантазията и се опитах да си представя какво било ако всички имигранти се изпарят изведньж и още повече, да речем че оставам само аз и всичко живо ме тьрси под дьрво и камьк като уникат.

И аз се дразня като чувам за разни ми улични банди от хаитяни и разни подобни които се рьгат, стрелят по улиците. Хелс Ейнджьл си ги предпочитам, поне мутрите си им по интелигнетни. Ама то полицията от кьде да е знаела, че като разнищи местната мафия, тя ще бьде заменена от латино, африкано и т.н. Явно е имало липса на виждане в перспектива.

А ако Канада реши да затрудни имигрирането от дьржави от които се изсипва доста престьпен контингент, ще има едно голямо международно виене срещу дискриминация.

Та ако си в час, ще видиш, че тука в Кебек, заради един бандит убит от полицията (Вилануева), то ти комисии, то ти рапорти, вече един милион долара са изхарчени. Ако в САЩ един такьв скочи на полицията и бьде убит, даже и по новините нямаше да говорят.

Извод : Канада доста трудно ше затегне кранчето. Ама то така става, като си подадеш прьста и после се оставиш цялата рька да ти захапят.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Omega3 написа: АКо не, бавно но славно почерняването ще се наложи.
Даа, има нещо много сбъркано в това, една страна да не може да се възпроизвежда и да се налага да внася човешки ресурс отвън. Подменя се материала, нравите, идентичността в крайна сметка. То ясно че на бизнеса са му нужни хора, народа не мисли така.

Дано останат и "бели" региони или поне резервати, след време. Бели като нрав, а не цвят на кожата. Колкото и всеки да го разбира това различно. Аз за това се кефя, като вида майка, помъкнала поне 3 невръстни дечица след нея.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор