kikolilokiko написа:Kpetrov написа:kikolilokiko написа:точно това й е хубавото на пазарната икономика, че кризата изчиства неефективното - като в природата, Дарвин, естествен подбор и т.н.
Един въпрос към kikolilokiko, ти наистина ли вярваш в теориите на Дарвин, естесвен подбор и т.н.
Защото има доста големи въпросителни в тея теории и доста неща, които ги опровергават.
самият Дарвин е преразгледал теорията си
аз вярвам в науката - благодарение на нея има интернет, чрез който да ми зададеш този въпрос
църквата също е преразгледала разбирането си за света - преди са горели хора на клада затова, че са вярвали, че Земята е кръгла и т.н.
да не говорим, че има различни религии, а аз не смятам че само на християните е позволено да знаят истината, или само на мюсолманите, или само будистите, или само...
и това е последното, което пиша по темата с теб, защото няма смисъл да спорим

нито ти ще ме убедиш, нито аз теб

по-добре е да се уважава събеседника. предполагам няма да ми се обидиш, че няма да отговоря на отговора ти...това е моят избор
Аз и не съм и мислел да те убеждавам. просто исках да изкажа мнение, че нищо не е случайно, дори и кризата. А самия факт, че се говори толкова за нея значи я има.
За науката отдавна съм се отчаял, защото знам, че в сегашното общество тя не работи за хората, нито фармацевтичните компании ще ти дадът лекарството което ще реши проблемите ти защото след това няма да си им клиент, нито някой ще ти даде енергиина независимост, тъй като вече няма да си под контрол.
Особенно мнението ми за сегашната наука се промени след създаването на генно модифицирани семена, както и това, че в много от случайте те след пълния си жизнен цикъл не дават семена годни за повторна употреба. Някои се бъзкат много яко и повярвай от това нищо хубаво няма да излезе. Науката в ръцете на хора, които слагат всеки ден отрова в храната ти и не ги е грижа за живота не е никаква наука, а оръжие за масово унищожение.
Колкото до мнението ми за кризата аз споделям това, че след като няма катаклизъм и сме способни да произвеждаме количествата храна, които сме произвеждали и до сега криза няма.
И обратното, докато се организират събития, като 9/11 и ответните им реакции без никоя от другите световни сили да си мръдне пръста криза винаги ще има
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.