Осигуровки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

последната ми мисъл в главата е да адвокатствам на Канада като рая на земята ... не мога да понасям предразсъдъците на хората и съм готова да се боря доброволно за истината :lol: 8)

И истината в този смисъл не може да бъде лична. Става въпрос за факт или за липсата на факт, а не за тълкуването на факта: Са ли кебекуата /целия етнос от 7,5 мил./ генетично увредени ?

Ако някой гледа ненормалните по метрото в Мтл или ТО, а друг увредените деца в дома в България - кой какъв извод ще си направи за "нормалността" на българи/кебекуа - това е лична гледна точка :wink: Фактите са, че и едните и другите съществуват. Да погледнем сега тези, които не са видимо увредени: кои от тях можем също да наречем генетично увредени - това по-скоро мед. специалисти могат да кажат, а във форума всеки си пише каквото си иска. Фактите се изплъзват, личните изводи обаче вече са направени абсолютно субективно и повторени 100 пъти вече стават истина, дори и да не са.
Странджата

Мнение от Странджата »

Кримон , пак въпреки всичките ти дипломи на бг и канадски СПЕЦИАЛИСТ поставяш нарцистичните си изяви над реалният проблем , който е много по-тъжен поне! Генетически не може да сравняваш българите през робството с кебекуата! Защото ние сме били в пъти повече , защото българските територии са били доста по-широки от настоящите , защото има много по-голямо разнообразие и общуване между различни етноси!!! За жалост , дори и турците са ,,допринесли,, за генетечното разнообразие , а в Кебек не са били редки браковете между братовчеди , първи!!! Така ,че поредното ти ,,научно,, включване е поредният ти кйорфишек и ти достойно , поне за мен извоюваш псевдоним - Мерудия , хем е нещо като кимион , хем върви и на доста манджи :wink:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

абе швейцарците .. от незнам кой си район (немалък) всичките са 1.50м високи с вдигнати ръце...
и до преди някое десетилетие чуждестранните булки са взимали автоматично гражданство с брака ...

квото и да си говорим научните факти трябва да се гледат
та има ли такива или не за кебекуата в частност или за канадците

а за българите ми е жал, каквото не успя да полудее от ига и незнам какъв си строй сега преходния стрес му разказва играта
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Странджа, глей си работата :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Именно
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ronni написа:квото и да си говорим научните факти трябва да се гледат
та има ли такива или не за кебекуата в частност или за канадците

а за българите ми е жал, каквото не успя да полудее от ига и незнам какъв си строй сега преходния стрес му разказва играта
Така е, рони - научните факти са важни. За българите, световно-известното изследване е на Мария Тодорова за структурата на балканското семейство през 15 - 18 век. Това е историческа демография на българското общество през османския период със статистически данни.

за кебекуата и канадците аз не знам подобни, да кажат ален вид и Странджата :wink: ... освен прияятели и наблюдения, могат да са и прочели нещо интересно по повод генетиката на последните :twisted:
Последно промяна от krimon на Нед Окт 21, 2007 9:18 pm, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

Е какво каза пак :?:
becks

Мнение от becks »

Абе темата е за осигуровките. Я да ходите да си пренареждате хромозомите другаде :D
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

becks написа:Хе хе, аз ако трябва да бъда честен, споря малко и заради спорта, лаф да става. Ако трябваше да плащам хиляди лева осигуровки, нямаше да го направя.

Въпроса е по-скоро принципен - тук като ти кажат кихай 200$ на месец автозастраховка псуваш и викаш "Ми така са нещата, свиквай". ако искаш да си тук си плащаш цената. И плащаш, щото иначе цялата строгост на закона ще ти се стовари на главата. А то си е всъщност узаконен рекет.

:D :D
темата я изчерпа с болднатото - там където си (искаш да си)- там плащаш рекета.
тва е.
понеже няма се задълбочаваме само ще ви кажа че умрялото куче баш в агонията най-много са фърля да хапе.
влаковете с хора за сапун са последното нещо, което е вървяло в германия.
бастилията се е пълнила най-много със затворници баш преди да зафърчат зелки от гилотините и т.н.
тва за батката щот го знам , че макар и на преклонна възраст още не са му ясни основни неща, инъче нямаше да се набута тука на тръстиката.

ей батка ,
как не съм та познавал едно време - да ми остаиш бизнеса и да си емигрираш.
ся аз щях да си въртя синджира, от другата страна на океана, ти все така щеше да опъваш.
мотах се аз няколко месеца из бг-то да намеря няква такава работа кат тука, ама де късмет дееее, хич нямаше да тръгна и осигуровки щях да си плащам кат пич.
щот аз пак казвам - за разлика от другите аз не съм дошъл заради климата, а за да ми стигат стотинките за пържоли

:wink:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
nev69

Мнение от nev69 »

Затова дали са увредени кебекуата ще посоча един пример от учебника по science за 3 secondaire :Учени от университета Макгил са установили кой ген е отговорен за т.нар.синдром на Андерман ,заради който стотици деца от Квебек са обречени да са в инвалидна количка.Тази генна болест е разпространена почти само в Квебек и то в регионите Saguenay-Lac-Saint-Jean и Charlevoix.Някои от 400 френски канадци са били носители на болеста и са я предали на поколенията.В момента двойки от тези региони ,преди да решат да имат деца могат да се подложат на изследвания дали са носители на увредения ген.
Този пример естествено не означава ,че всички са увредени и са с лош геном,но в някои по-отдалечени и откъснати места наистина има генни болести именно поради факта,че са се женили само помежду си и то за близки родственици.
Всеки,който поне малко знае български фолклор,може да се сети за песни и разкази,които забраняват на момците и момите да се женят ако са роднини.И това е било спазвано много стриктно и от хората(уж неуки) и от църквата (не се разрешава брак до 4 братовчеди).
obi4am rodinata-mrazq dyrjavata!
lubov i ka6lica ne se kriqt.
bydi 4ovek,no ne zabravqi,4e i drugite sa hora!
zorina

Мнение от zorina »

Незнам от какъв синдром страдат... не искам и да знам.........
но съм сигурна , че страдат от нещо...

почти всеки ден има по някой дебил да лежи заключен в стаята за болни, защото например : срещата се проточила, и нямало почивка и лицето не могло да си хапне в точния час скапанита кифла :?: :?: :lol: и едва ли не тука ми припадат..

подобно нещо никога нитов БГ , докато работех, нито в Европа се е случвало. А тук е доста често срещано явление.... това е от мърда нагоре..
Последно промяна от zorina на Вто Окт 23, 2007 9:41 am, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

да бе, да, в България мутанти не сте виждали ...

както и да е, много интересно, nev69
надявам се, все пак, че не цялата нация е увредена генетично :shock:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

наследниците на българите от беломорска тракия често страдат от тежка форма на анемия, кръстена на местността, от която идват.
унаследява се генетично и в последствия се е разпространила в македония и тракия.
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Моите впечатления са, че има затворени общности в Канада (както и в много други страни), които са се поизродили вече.

Една от идеите на емиграцията ни е, че ще се смесим с тях и ще ге им поосвежим кръвта.
Доколко това се случва, вие кажете.

(Не е лошо да пуснем една тема за интимните контакти и намирането на жизнени партньори в Канада. Това като че ли го избягваме в дискусиите.)
:oops:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

zorina написа:Незнам от какъв синдром страдат... не искам и да знам.........
но съм сигурна , че страдат от нещо...

почти всеки ден има по някой дебил да лежи заключен в стаята за болни, защото например : срещата се проточила, и нямало почивка и лицето не могло да си хапне в точния час скапанита кифла :?: :?: :lol: и едва ли не тука ми припадат..

подобно нещо никога нитов БГ , докато работех, нито в Европа се е случвало. А тук е доста често срещано явление.... това е от мърда нагоре..
това явление го има навсякъде по света
и аз се втрещих кат една администратирка на отдел ходеше редовно всеки следобед да спо по час два в медицинската стая щото бе издържала на стрес - да й имам стреса и никой нищо й казваше щото си беше в правото жената
така че явно в преномираните фирми хората си правят каквото си искат а камичетата да си бачкат
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Публикувай отговор