Колко от BG, колко от Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Къде сте в момента :

Общо гласове: 0
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Chuvstvam se i az 100% kanadec po dusha kato Vladi. :lol: E, ot bg proizhod, tova si e yasno, no kanadec. Az sam v toya forum, zashtoto tuk se obmenya polezna informaciya i se obsajdat problemi na imigranti, no uveryavam te Bate, che ako organizirash edna bg obsthnost deto cyalden si recitirate Vazov i plyuete Canada, nyama da doyda, spokoyno.
Az s nikoy ne iskam da se karam, ne mi e tova celta, kato te draznya, preskachay mi postinigite. Az, ako iskah da sam bulgarin shtyah da si stoya v bg, zatova sam doshal tuk, za da bada kanadec, makar i ot bg proizhod, a decata mi da sa si samo Canadians, OK?! Nyamam nishto protiv hora kato teb, koito si sahranyavat nacionalnoto nasledstvo, Canada ima multicultural policy i tova e vazmojno. Az obache imam razlichni predpochitaniya i predpochitam da se potopyavam v mnogo kulturi ednovremenno, otkolkoto da sam chast samo ot edna, ako tova te drazni, sorry, no nyamam namerenie da se promenyam zaradi tebe. Kolkoto do rodolyubieto, osobeno vtoroto pokolenie imigranti daljat rodolyubie kam Canada, zashtoto tova e tyahnata rodina. Vij statistikata kolko % ot vtoroto i tretoto pokolenie polyaci, italianci i vsichki, koito mi gi izrejdash znayat ezicite na roditelite i babite i dyadovcite si. Abe, nyama kakvo da sporim, nishto novo ne kazvam, az poznavam itallokanadci, koito znayat i koito ne znayat italianski, sashto polyaci, slovaci i t.n. Nishto novo pod slanceto.
Kolkoto do moeto uchastie vav foruma, dokato ima tuk polezna informaciya, inteligentni hora, s koito moga da obshtuvam normalno i dokato administratorite na toya forum nyamat nishto protiv az da uchastvam shte bada tuk. :lol: Nyakoi hora shte me mrazyat i prezirat, drugi shte se kefyat na postingite mi, treti shte sa neutralni, c'est la vie. :lol:
za tvoe svedenie az vlizam i v drugi forumi, vklyuchitelno v makednoskiya, bez da se chuvstvam makedonec :lol:
Ako iskash moje da pitame i Plamen i drugite site administratori, toya forum za bg imigranti i kandidat imigranti, trgnali kam Canada li e, ili e samo za nedovolni ot Canada bg patrioti.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Има място за всички под слънцето !

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hubavo e, che ima i takiva hora kato tebe Mark. Blagodarenie na tova si promenih otnoshenieto kam bg i bulgarite kato cyalo. No i nikoga ne e kasno da mina pak ot neutralna kam bg v antibg poziciya. Nyakoi hora me podtikvat tochno kam tova. Opitvat se da me ubedyat, che az mrazya bg, kogato az prosto ne izpitvam kakvito i da e chuvstva kam neya. Kato chuya bg, vse edno chuvam Ukrayna, Belarus, Moldova, s edna duma nisko razviti strani v Evropa. :lol: Abe, nyama da se poddavam na provokacii, shte tryabva da opravdya opredelenieto na my best friend, koyto mi kaza, che sam imal trpenieto na mechka grizli, koyato toku-shto e izyala slon i si pochiva. :P Mnogo losh primer ot zoologichna gledna tochka, ama inache mnogo me kefi kato literaturno postijenie. :lol:
Per aspera ad astra!
Any
Обратна връзка:

Мнение от Any »

:D :D :D Здрасти Батето, "ОЦЕЛЕЕМ" се пише с "О", не с "У". Като се бием в гърдите, че сме българи, нека да пишем грамотно :P
:lol:
Daniela

Мнение от Daniela »

Считам, че не трябва да завързваме спор по самоопределянето ни, нито пък да караме някой да се оправдава заради възгледите си. Освен това от националистически призиви, също няма нужда. Аз считам, че съм гражданин на света по душа, както повечето от вас, а това далеч не означава, че не си знам произхода и не си уважавам родината, но също и не означава, че няма да уважавам бъдещата си родина и няма да я уважавам. Нека бъдем по отворени, това не ни пречи да сме родолюбци, но не е и нужно да го навираме на хората в очите.
Тара

Мнение от Тара »

bateto написа:100% balgarin giveesht v Canada ,bih glasuval no ne znam kam koya grupa da se prisaedinya .I makar ne po temata imam edin vapros:sled kato tolkova se komentira vav foruma temata za sazdavane i ukrepvane na balgarska obshtnost v Mtl.,kato kakvi bihme osashtestvili tova namerenie,kato balgari po samosaznanie i hora obichashti rodinata si ili kato ;novi kanadci;.Predpolagam sami shvashtate znachenieto na vtoroto opredelenie.Az lichno predlagam hora opredelyashti se ne kato balgari uchastvashti v tozi forum da ne badat dopuskani ili da smenim naimenovanieto na foruma .Kato primer posochvam Canuck,mislya che chovek koyto se otricha da se nareche balgarin nyama mesto tuk,no ako smenim prednaznachenieto i celta na foruma niamam nishto na protiv da vzemat uchastie vsytakakvi hora .Molya sazdatelite na foruma da definirat i opredelyat celite,zashtoto predpolagam ,che i mnogo drugi hora kato men ste se otkagat da uchastvat.Ne stava vapros za cenzura,no mi se iska v toya forum uchastnicite da ne zabravyat ot kade sa i kakvi sa zashtoto tova e parvata tuhla v osnovite na utvargdavane na nyakakva obshtnost,mogem da pocherpim opit ot garci,italianci i vsyakakvi drugi kakvito se setite.Podraznen sam ot fakta ,che dosta hora s izkazvaniyata si dokazvat ,che tuk ne im e mestoto,za primer moga da posocha ,che po gore posochenite obshtnosti sa uspeli zashtoo sa rodolyubci i dargat na identichnosta si,tova e spored men edinstvenniya nachin da uceleem v ;vrageskata ;sreda v koyato giveem .Povtorno se izvinyavam za ne na mesto spodelenite misli.
Нищо лично към Батето, но смятам, че подобно изказване е недобронамерено. А тук в този форум, добрият тон и човешкото отношение са много важни, за да сме си полезни. Човек е свободен да казва и чувства каквото си пожелае. Да бъде какъвто иска. Нали живеем в свободен свят?!Не може да заклеймяваме хората така и да им се сърдим, че са различни.
Прощавай Бате, на мен Канак ми е много симпатичен. Всичките му коментари са дбронамерени и полезни /поне за мен/не смятам, че трябва да го коментираш по този начин. Не сърди, ама е така.
Остани си със здраве.
Силата е в теб!
Rosi

Мнение от Rosi »

..
Последно промяна от Rosi на Пет Сеп 19, 2003 12:44 am, променено общо 1 път.
alexa

Мнение от alexa »

Sporut e bezmislen,zashtoto kolkoto hora tolkova i mneniia...zatova az bez da sporia s nikogo ,shte si kaga i moeto mnenie,a puk dori i s risk niakoi da me obvini v cinichno i nepatriotichno otnoshenie...
Never mind...
Ta az kato kandidat emigrant i nadiavam se edin den /samo/emigrant si mislia,che fakta na smiana na mestogitelstvoto ot edna tochka na sveta s druga takava,niama i ne moge da ima nishto obshto s poniatiia kato rodolubiie,patriotizum i t.n.inache blagorodni chuvstva.Fakta che si imigriral i to po sobstveno gelanie,oznachava /osven cial red ot neshta /i tova,che neshto te e nakaralo da napusnesh ednoto miasto i da se zaselish na drugoto pri tova suvsem dobrovolno,zashtoto imigraciia po pioliticheski prichini/v istinskia smisul na poniatieto/ot BG niama...V po-shirok smisul mogem da otkriem i takiva podbudi i stumuli da se izselish,no misulta mi e che istinski prinuditelna imigraciia kum dneshno vreme ot Bg do koia da e tochka po svate niama...Znachi vseki si izbira miastoto na giveene suvsem dobrovolno.
I za da ne predizvikam vulna ot vuzrageniia ,shte dobavia samo -prekrasno e chovek da suhrani v surceto si lubov kum svoiata Rodina,NO ne mislia ,che s tova triabva da se paradira,a sushto i ne mislia ,che edni takiva chuvstva sa zadulgitelni...
Izvinete me ako obigdam niakogo-ne mi e tova celta,no ne biva da budat obigdani i hora kato Canuk,koito imat smelostta da budat na 100% otkrovenni..
Vseki chovek e unikalen i ne biva da se tursi smetka na nikogo,che razsugdava po edin ili drug nachin.........
Vprochem,nali tochno strani kato America i Canada sa primer za demokraciia i lipsa na diskriminaciia?Taka che ,bivaiki v dushata si bulgari ,ne e losho i malko da se pouchim ot canadcite pone za tova kak da budem po-tolerantni kum horata okolo nas...
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Rosi написа:
Canuck написа:Chuvstvam se i az 100% kanadec po dusha kato Vladi. :lol: E, ot bg proizhod, tova si e yasno, no kanadec. Az sam v toya forum, zashtoto tuk se obmenya polezna informaciya i se obsajdat problemi na imigranti, no uveryavam te Bate, che ako organizirash edna bg obsthnost deto cyalden si recitirate Vazov i plyuete Canada, nyama da doyda, spokoyno.
Az s nikoy ne iskam da se karam, ne mi e tova celta, kato te draznya, preskachay mi postinigite. Az, ako iskah da sam bulgarin shtyah da si stoya v bg, zatova sam doshal tuk, za da bada kanadec, makar i ot bg proizhod, a decata mi da sa si samo Canadians, OK?!
Slava bogu, 4e vsi4ki kanadtzi ne sa kato na6ia samozvan canuck. :D :D
Vu6tnost triabva da kaja, 4e takiva individi sa po-skoro riadkost tuk.Nadiavam se da sa riadkost i v Bulgaria.Interesno mi e samo, tezi koito go namirat za dobronameren, dali 6te produljat da go namirat za takuv kato stupiat na kanadska zemia? :D :D :D

PS.Da ne zabravite da prebroite i moite pravopisni gre6ki sega? :D :D
Aз преди да дойда тук бях чувал, че Канада е страна, където правата и свободите са развити много, и че всеки може да мисли и чувства каквото си поиска. Тук сега виждам, че живеят много различни типове хора, всеки с разбиранията си. Но не мога да разбера защо едните определят другите като неправилно мислещи ? И по-добре ли се чувстват, като им го казват ?

Но съм от скоро тук, има време, ще разбера причината :roll:

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ami, kakvo da ti kaja Mark, za sajalenie ne vsichki sa tolkova tolerantini kato tebe i da uvajavat mnenieto na drugite. Аз на такижа като тебе съм готож да им покажа ужажение като пиа не само на кирилица, ами ако трябва и на Мандарин ще пропиша. :lol:
No, za sajalenie drugi pak hora me prinujdavat i provokirat postoyanno i me karat da se zamislyam pak otnosno otnoshenieto si kam bulgarite kato cyalo.
Per aspera ad astra!
Kiwi

Мнение от Kiwi »

.edit
Последно промяна от Kiwi на Пон Фев 02, 2004 3:46 am, променено общо 1 път.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Canuck написа:...
No, za sajalenie drugi pak hora me prinujdavat i provokirat postoyanno i me karat da se zamislyam pak otnosno otnoshenieto si kam bulgarite kato cyalo.
В едно съм убеден - има БЪЛГАРИ, има и българи.

И според мен няма да се променят нещата, затова е добре да се игнорират тези, които провокират и търсят кавга, а не диалог.

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mark, tu as raison, mon ami. :lol: I az go razbrah tova i se opitvam da boshtuvam s BULGARI, a ne s bugari (bugari na srbski e bulgari, no na mene mnogo mi haresva kak zvuchi)
Have a wonderful weekend! :P
Per aspera ad astra!
Заключено