kakvo mislite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

krimon написа:
В интерес на истината тукашната действителност на трудовия пазар е доста по-цивилизована от българската такава. Няма какво да си кривим душата. Не е мечта, но сравнения не могат да се правят. Ако не ми вярваш, върни се за известно време в България и провери на място.
Razkaji koi i kak te machkashe teb v Bulgaria.Zashtoto edinstveno mojesh da sravniavash segashnia si rabotodatel s tozi v Bg i da zakluchish koi e po civilizovan.Za deistvitelnostta na trudovia pazar edva li imash tolkova goliam pogled za da pravish tolkova "madri" zakluchenia.Dosta hora misliat tochno obratnoto primerno.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ббб, никой не ме е мачкал, нали разправям, че на никой не бих позволила да ме мачка ... Що се отнася до България, там съм имала 5 (ПЕТ) работодателя, та горе-долу имам някаква представа :wink: Също така и мъжът ми е имал доста работодатели, представата започва съвсем да се заформя. Роднини, майки, бащи, братя и сестри, приятели - работодатели колкото щеш в България. Дали в действителност знам как стоят нещата в родината ми с работодателите ? Ако не знам, просто е достатъчно да отворя кой да е вестник, който и да е ден и да погледна ... Ако държиш да си направим експеримента с днешния вестник в България ... резултата е предрешен ... не в полза на бг работодатели. Съжалявам много, но тук никой не "мачкат". Още веднъж ще го повторя, потретя и ще си го повтарям постоянно, може пък и някой да го прочете и разбере ...

Дискриминацията в Канада и въобще в имиграция започва от самите нас, вътре в самите нас - първи ние се дискриминираме, после хората около нас го правят, вследствие на това, което са видели и почувствали, че излъчваме и показваме. :idea:
dobrolub
Обратна връзка:

Мнение от dobrolub »

Поздравявам Кримон за този извод, не знам твой ли е или е видян някъде другаде. От доста време ми се върти това из главата и то е най-голямата истина за имиграцията. Ако хората си направят труда да го проумеят това би им спестило страхотни проблеми , трудности и нещастен живот. Противно на мнението на много хора " Абе аз да ида там пък........" аз мисля ,че най-трудно е когато вече сме там накъдето сме се запътили и то по много причини които ще ми отнеме много време да ги опиша тука , а и са до някаква степен индивидуални за всеки. Фундаменталното обаче е че всеки се опитва да бъде щастлив, където и да е и ако е наясно с този извод то ще е наясно и с това как да е по-щастлив или най-малко защо не е.

Та имайте самочувствие, бъдете добре подготвени, образовани, знаещи езика и компетентни, добре облечени, с добри маниери,бъдете граждани на света и се чувствайте добре навсякъде ( по примера на поданиците на Британската Империя) , освободени в мисленето си, имащи визия и чувство за алтернатива в всеки един момент и най- вече не се дискриминирайте сами и не параноясвайте че всички ви дискирминират ( лелката в магазина е Канада и България може да се мръщи по един и същ начин , но ако е в Канада значи ви дискриминира , а в България просто не е в настроение , така ли?), за да видите как тогава няма да сте оня тъп емигрант от България а многоуважаваният пич от Европа и как Реднеците и Реднечките :), и Хилбилитата се комплексират щото се усеща че нещо не им достига.....................

А тва сичкото си го мисля на базата на 5-те държави на 3-континента дето съм живял, учил и работил

Ами ей тва е безплатно откровение.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:...

Дискриминацията в Канада и въобще в имиграция започва от самите нас, вътре в самите нас - първи ние се дискриминираме, после хората около нас го правят, вследствие на това, което са видели и почувствали, че излъчваме и показваме. :idea:
Кримон, този път смятам да се съглася с теб. ;) :D
Колко пъти и аз се опитвах да обяснявам на разни форумни душици, че като ми заговорят за канадската дискриминация и ме напушва огромен смях. В същност никога не бих се осмелил дори да сравнявам България и Канада по този параграф, защото бих получил късо съединение между ушите.
Много трудно е да правиш сравнителен анализ на дискриминативните отношения между стара Европа и Канада. Разликата е като разликата в стандарта на живот тук с този в България.

:lol: :beer: :beer: :beer:
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

krimon написа:Съжалявам много, но тук никой не "мачкат".
Ne budi tolkova sigurna.Machkat i oshe kak. :D :D

Obache nali ne mojesh da poglednesh po-dalech ot sobstvenata si kambanaria.Za Bulgaria dobre, imash predstava.Kaji sega kolko rabotodatelia si imala tuk?Bas durja che samo edin i sigurno e neshto v Uni. :D

PS.Temata ne beshe za diskriminaciata.Obache iavno tova e predpochitania refren tuk, shtom neshtata se obarnaha pak v taia posoka. :D :D Mnogo udobno za iziava na niakoi forumni individi.
MrGeek написа:
Колко пъти и аз се опитвах да обяснявам на разни форумни душици, че като ми заговорят за канадската дискриминация и ме напушва огромен смях.
Kato stava duma za smiah i nas ni napushva ot takiva iziavi. :D :D

Taka de.Vreme e za vicove. :D :D :D Tribunata e vasha. :)
Последно промяна от bbb на Чет Апр 13, 2006 9:09 pm, променено общо 1 път.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Добролюб, много си прав :beer: ! И Кримка де :wink: :beer: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

bbb я кажете - къде са ви мачкали? И ние да научиме нещо ново.
Гледам, гледам в далечината намачкани хора не виждам, та конценрацията сигурно около вас ,та споделете и с нас невиждащите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

IRA написа:bbb я кажете - къде са ви мачкали? И ние да научиме нещо ново.
Гледам, гледам в далечината намачкани хора не виждам, та конценрацията сигурно около вас ,та споделете и с нас невиждащите.
Ami po suveta na krimka vurnete se v Bulgaria za da vidite .:) Iavno samo tam ste sposobni da vidite podobni neshta. :D :D :D Kusogledstvoto e mnogo udobno poniakoga. :)
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Godis

Мнение от Godis »

Ира, и представа си нямаш колко и как може да те мачкат тук, не е нужно някой да хвърля нещо по теб, нали ?

Идеята е следната - навсякъде хората са еднакви, и в БГ и тук може да ти направят живота черен, така че 'тук не правят така' е много прибързано изказване .... примерно мен в БГ никога не са ме мачкали, тук единия работодател се опита, смених го , и сега съм супер доволен от новия си.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз съм далекогледа и не пея в хора.

В България не са ме мачкали и тук не са .Сега живея в Канада и ми се иска да опозная всички аспекти на живота в тази страна, затова ме интересуват конкретни примери. Вие от личен опит ли говорите или принципно? Какво точно разбирате под мачкане?
Това е до ббб. Гудис даде конкретен отговор.

За мен лично ,ще те мачкат ако го позволиш, независимо в коя страна си.

Радой Ралин
ivandi

Мнение от ivandi »

IRA написа: За мен лично ,ще те мачкат ако го позволиш, независимо в коя страна си.
Докато си наемен работник ще те мачкат, независимо в коя страна си, и независимо дали позволяваш. Докато си трепериш за чека можеш само да избираш кой да те мачка. Понякога и този избор нямаш. Същото важи и за дребния бизнес. Останалото са приказки на вятъра пред хора, които не познаваш, а и те теб.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Godis

Мнение от Godis »

Мдам...време е да попрочетем Маркс :) и аз това мислех да пиша - като си на конвейера нямаш много избор, винаги може най-малкото да те настъпят. А и си важи ако си по-малка фирма.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами аз лично не мисля че това да работиш за някой друг е някакво унижение или че те мачкат непременно, нито пък значи че трепериш за чека си. Пък и всеки работи за някого, освен ако не си някъде на село и се прехранваш с това което си произведеш ,и се обличаш с това което си ушиеш,тока сам си произвеждаш и се снабдяваш сам с вода и т.н.
А ако някой иска да се чуства смачкан поводи винаги ще се намерят.

Радой Ралин
ivandi

Мнение от ivandi »

IRA написа: А ако някой иска да се чуства смачкан поводи винаги ще се намерят.
Така е. Също и ако някой не иска да се чувства смачкан поводи винаги ще се намерят. Това нищо не променя. Само го отдалечава от действителността.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Godis

Мнение от Godis »

IRA написа:Ами аз лично не мисля че това да работиш за някой друг е някакво унижение или че те мачкат непременно, нито пък значи че трепериш за чека си. Пък и всеки работи за някого, освен ако не си някъде на село и се прехранваш с това което си произведеш ,и се обличаш с това което си ушиеш,тока сам си произвеждаш и се снабдяваш сам с вода и т.н.
А ако някой иска да се чуства смачкан поводи винаги ще се намерят.
Така е, имах предвид, че като човек е подчиненият в отношението подчинен/началник, винаги могат да те пляснат изодзад.
Заключено