Razkaji koi i kak te machkashe teb v Bulgaria.Zashtoto edinstveno mojesh da sravniavash segashnia si rabotodatel s tozi v Bg i da zakluchish koi e po civilizovan.Za deistvitelnostta na trudovia pazar edva li imash tolkova goliam pogled za da pravish tolkova "madri" zakluchenia.Dosta hora misliat tochno obratnoto primerno.krimon написа:
В интерес на истината тукашната действителност на трудовия пазар е доста по-цивилизована от българската такава. Няма какво да си кривим душата. Не е мечта, но сравнения не могат да се правят. Ако не ми вярваш, върни се за известно време в България и провери на място.
kakvo mislite
ббб, никой не ме е мачкал, нали разправям, че на никой не бих позволила да ме мачка ... Що се отнася до България, там съм имала 5 (ПЕТ) работодателя, та горе-долу имам някаква представа
Също така и мъжът ми е имал доста работодатели, представата започва съвсем да се заформя. Роднини, майки, бащи, братя и сестри, приятели - работодатели колкото щеш в България. Дали в действителност знам как стоят нещата в родината ми с работодателите ? Ако не знам, просто е достатъчно да отворя кой да е вестник, който и да е ден и да погледна ... Ако държиш да си направим експеримента с днешния вестник в България ... резултата е предрешен ... не в полза на бг работодатели. Съжалявам много, но тук никой не "мачкат". Още веднъж ще го повторя, потретя и ще си го повтарям постоянно, може пък и някой да го прочете и разбере ...
Дискриминацията в Канада и въобще в имиграция започва от самите нас, вътре в самите нас - първи ние се дискриминираме, после хората около нас го правят, вследствие на това, което са видели и почувствали, че излъчваме и показваме. :idea:

Дискриминацията в Канада и въобще в имиграция започва от самите нас, вътре в самите нас - първи ние се дискриминираме, после хората около нас го правят, вследствие на това, което са видели и почувствали, че излъчваме и показваме. :idea:
-
- Обратна връзка:
Поздравявам Кримон за този извод, не знам твой ли е или е видян някъде другаде. От доста време ми се върти това из главата и то е най-голямата истина за имиграцията. Ако хората си направят труда да го проумеят това би им спестило страхотни проблеми , трудности и нещастен живот. Противно на мнението на много хора " Абе аз да ида там пък........" аз мисля ,че най-трудно е когато вече сме там накъдето сме се запътили и то по много причини които ще ми отнеме много време да ги опиша тука , а и са до някаква степен индивидуални за всеки. Фундаменталното обаче е че всеки се опитва да бъде щастлив, където и да е и ако е наясно с този извод то ще е наясно и с това как да е по-щастлив или най-малко защо не е.
Та имайте самочувствие, бъдете добре подготвени, образовани, знаещи езика и компетентни, добре облечени, с добри маниери,бъдете граждани на света и се чувствайте добре навсякъде ( по примера на поданиците на Британската Империя) , освободени в мисленето си, имащи визия и чувство за алтернатива в всеки един момент и най- вече не се дискриминирайте сами и не параноясвайте че всички ви дискирминират ( лелката в магазина е Канада и България може да се мръщи по един и същ начин , но ако е в Канада значи ви дискриминира , а в България просто не е в настроение , така ли?), за да видите как тогава няма да сте оня тъп емигрант от България а многоуважаваният пич от Европа и как Реднеците и Реднечките
, и Хилбилитата се комплексират щото се усеща че нещо не им достига.....................
А тва сичкото си го мисля на базата на 5-те държави на 3-континента дето съм живял, учил и работил
Ами ей тва е безплатно откровение.
Та имайте самочувствие, бъдете добре подготвени, образовани, знаещи езика и компетентни, добре облечени, с добри маниери,бъдете граждани на света и се чувствайте добре навсякъде ( по примера на поданиците на Британската Империя) , освободени в мисленето си, имащи визия и чувство за алтернатива в всеки един момент и най- вече не се дискриминирайте сами и не параноясвайте че всички ви дискирминират ( лелката в магазина е Канада и България може да се мръщи по един и същ начин , но ако е в Канада значи ви дискриминира , а в България просто не е в настроение , така ли?), за да видите как тогава няма да сте оня тъп емигрант от България а многоуважаваният пич от Европа и как Реднеците и Реднечките

А тва сичкото си го мисля на базата на 5-те държави на 3-континента дето съм живял, учил и работил
Ами ей тва е безплатно откровение.
Следя динамични валутни курсове и пиша бизнес план
- MrGeek
- Путлер Капут
Кримон, този път смятам да се съглася с теб.krimon написа:...

Колко пъти и аз се опитвах да обяснявам на разни форумни душици, че като ми заговорят за канадската дискриминация и ме напушва огромен смях. В същност никога не бих се осмелил дори да сравнявам България и Канада по този параграф, защото бих получил късо съединение между ушите.
Много трудно е да правиш сравнителен анализ на дискриминативните отношения между стара Европа и Канада. Разликата е като разликата в стандарта на живот тук с този в България.

Ne budi tolkova sigurna.Machkat i oshe kak.krimon написа:Съжалявам много, но тук никой не "мачкат".

Obache nali ne mojesh da poglednesh po-dalech ot sobstvenata si kambanaria.Za Bulgaria dobre, imash predstava.Kaji sega kolko rabotodatelia si imala tuk?Bas durja che samo edin i sigurno e neshto v Uni.

PS.Temata ne beshe za diskriminaciata.Obache iavno tova e predpochitania refren tuk, shtom neshtata se obarnaha pak v taia posoka.

Kato stava duma za smiah i nas ni napushva ot takiva iziavi.MrGeek написа:
Колко пъти и аз се опитвах да обяснявам на разни форумни душици, че като ми заговорят за канадската дискриминация и ме напушва огромен смях.

Taka de.Vreme e za vicove.

Последно промяна от bbb на Чет Апр 13, 2006 9:09 pm, променено общо 1 път.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.

bbb я кажете - къде са ви мачкали? И ние да научиме нещо ново.
Гледам, гледам в далечината намачкани хора не виждам, та конценрацията сигурно около вас ,та споделете и с нас невиждащите.
Гледам, гледам в далечината намачкани хора не виждам, та конценрацията сигурно около вас ,та споделете и с нас невиждащите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ami po suveta na krimka vurnete se v Bulgaria za da vidite .IRA написа:bbb я кажете - къде са ви мачкали? И ние да научиме нещо ново.

Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.

Ира, и представа си нямаш колко и как може да те мачкат тук, не е нужно някой да хвърля нещо по теб, нали ?
Идеята е следната - навсякъде хората са еднакви, и в БГ и тук може да ти направят живота черен, така че 'тук не правят така' е много прибързано изказване .... примерно мен в БГ никога не са ме мачкали, тук единия работодател се опита, смених го , и сега съм супер доволен от новия си.
Идеята е следната - навсякъде хората са еднакви, и в БГ и тук може да ти направят живота черен, така че 'тук не правят така' е много прибързано изказване .... примерно мен в БГ никога не са ме мачкали, тук единия работодател се опита, смених го , и сега съм супер доволен от новия си.
Аз съм далекогледа и не пея в хора.
В България не са ме мачкали и тук не са .Сега живея в Канада и ми се иска да опозная всички аспекти на живота в тази страна, затова ме интересуват конкретни примери. Вие от личен опит ли говорите или принципно? Какво точно разбирате под мачкане?
Това е до ббб. Гудис даде конкретен отговор.
За мен лично ,ще те мачкат ако го позволиш, независимо в коя страна си.
В България не са ме мачкали и тук не са .Сега живея в Канада и ми се иска да опозная всички аспекти на живота в тази страна, затова ме интересуват конкретни примери. Вие от личен опит ли говорите или принципно? Какво точно разбирате под мачкане?
Това е до ббб. Гудис даде конкретен отговор.
За мен лично ,ще те мачкат ако го позволиш, независимо в коя страна си.
Радой Ралин
Радой Ралин
Докато си наемен работник ще те мачкат, независимо в коя страна си, и независимо дали позволяваш. Докато си трепериш за чека можеш само да избираш кой да те мачка. Понякога и този избор нямаш. Същото важи и за дребния бизнес. Останалото са приказки на вятъра пред хора, които не познаваш, а и те теб.IRA написа: За мен лично ,ще те мачкат ако го позволиш, независимо в коя страна си.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Ами аз лично не мисля че това да работиш за някой друг е някакво унижение или че те мачкат непременно, нито пък значи че трепериш за чека си. Пък и всеки работи за някого, освен ако не си някъде на село и се прехранваш с това което си произведеш ,и се обличаш с това което си ушиеш,тока сам си произвеждаш и се снабдяваш сам с вода и т.н.
А ако някой иска да се чуства смачкан поводи винаги ще се намерят.
Радой Ралин
Радой Ралин
Така е, имах предвид, че като човек е подчиненият в отношението подчинен/началник, винаги могат да те пляснат изодзад.IRA написа:Ами аз лично не мисля че това да работиш за някой друг е някакво унижение или че те мачкат непременно, нито пък значи че трепериш за чека си. Пък и всеки работи за някого, освен ако не си някъде на село и се прехранваш с това което си произведеш ,и се обличаш с това което си ушиеш,тока сам си произвеждаш и се снабдяваш сам с вода и т.н.