Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Той е малко идеалист и все си мисли, че всичко става така, както пише по официалните сайтове... :D

Освен ако някой от клиентите му не се е "изпуснал" да разкаже как се е сдобил с къщата, едва ли си е променил мнението...
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Foxxbater, не мислиш ли, че стана смешен с тази снимка!!!
И децата вече знаят, че да си бездомен скитник в Канада е въпрос на личен избор, а не безисходица.
Кажи ми къде в Бг раздават безплатно храна даже и не на бездомни, а на всеки който отиде да си поиска!!! Ако искаш аз ще ти намеря къде има такива места в Канада.
Малко им бил социала на някои едвам се преживявало! Е вие вече минахте всички граници егаси наглостта!!!
А който не иска социал и си мисли, че в Бг данъците са по-малко от 25%, колкото са и в Канада (който взима повечеко годишно и са му много данъците да си намери по-ниско платена работа като не му харесва), да си е стоял тук и да си е въртял далавери без данъци.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

не работя за 8 долара или на черно.И за тези 4 седмици...
Стана ми интересно: при положение че човек няма SIN , а работи, това не е ли работа "на черно"? Той и моичкия почна работа без SIN, ама му плащаха доста малко, и то кеш, а така не можеш да докажеш доход нито за кредитна карта, нито за заем, абе въобще - кофти. Като си занесе SIN-а, работите се оправиха. Дори телефон не искаха от Bell да ни пуснат.

Имам приятелка, от няколко години е тук, но без документи, дела води - та, не и е много розово - работи и си изкарва добри пари жената, сама си е господар, ама без документи малко е като в затвор, много неща са й недостъпни.

А относно социала - всеки човек си има възходи и спадове, та вместо да реве на умряло като му е трудно - по-добре е на социал, докато се пооправят нещата. А и тази държава като има да взема - до дупка гони, що да не се възползва човек, като му дават. :nenam:
Let it go...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:Стига,Кольо! Каква мафия, какъв лихвар? Всяка банка дава с мой и твой човек, а всеки агент си работи много близко с определени банки,които няма да му откажат. Леко подработени документи и готово! Няма вноска,няма кредитна история - стига да можеш да си поемеш разходите за къщата- воаля!
значи ако човека няма кредитна история - НЯМА БАНКА която да му отпусне заем - НИКОЯ БАНКА!!!!!!
няма мой, човек няма твой - период

Или даваш 30% даун или взимаш заем от финансова институция, но не и банка.
ясно процента ще е различен и цялото това става за да пълни гушата на някой.

БЕЗ КРЕДИТ ИСТОРИЯ (БИЙКЪН СКОР/ФИКО) НЯМА, НЯМА, НЯМА НАЧИН ДА СЕ ВЗЕМЕ ЗАЕМ ОТ БАНКА

Аз не споря, а КАЗВАМ.
Ако някой иска да ме обори нека ми покаже договора - за конфеденциалност съм известен, че я спазвам 110%

Жой мисля, че трябва или да го докажеш с документи или да си замълчиш, защото аз с това се занимавам и съм се занимавал и тук и в САЩ и в БГ за вече 10 години.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:Той е малко идеалист и все си мисли, че всичко става така, както пише по официалните сайтове... :D

Освен ако някой от клиентите му не се е "изпуснал" да разкаже как се е сдобил с къщата, едва ли си е променил мнението...
приказки на ухо
дай доказателства - аз съм 100% конфиденциален така че няма проблеми, но явно и няма човек дето е взел БЕЗ кредитна история и БЕЗ даун, заем от БАНКА

За какво се трепеш да учиш като познавам човек дето работи като мед сестра (законно) и взима 150К и няма тукашна диплома.
Асен Пасков от Го2Канада го има на неговия сайт.
Доказателства нямам ама си говоря ей така :wink:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:Той е малко идеалист и все си мисли, че всичко става така, както пише по официалните сайтове... :D

а забравих, аз не съм идеалист, а професионалист и за ипотеки работя с всички банки (без Роял) + 7 други финансови институции, така че няма нужда от много коментар.
Също съм единствения БГрин в тая сфера в Мтл (имам предвид достъпа до всички банки и финансовите институции за ипотеки).
Joy

Мнение от Joy »

Жой мисля, че трябва или да го докажеш с документи или да си замълчиш
Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои познати. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват. Затова предпочитам да замълча, пък който го интересува повече,ще намери начин да разбере как става.
За какво се трепеш да учиш като познавам човек дето работи като мед сестра (законно) и взима 150К и няма тукашна диплома.
Това бъзик ли е? :roll: Малко съм зле с чувството за хумор...
Flanker

Мнение от Flanker »

JOY написа:....Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа.....
Joi - izvinyavam se no nekvalificirana rabota oznachava che vseki moje da ya varshi.... Ako na bateto sluchaya e takav to oznachava che i ti mojesh da se kachish na kamiona i da svarshish sashtata rabota deto ya varshi i toi. Mejdu drugoto moje da go popitash kolko izpita e darjal i kolko mu e struvalo dori samo kato pari (izklyuchvam nervite) da ima pravo da varshi "nekvalificiranata" si rabota. Ne se zayajdam, no i predi go byah pisal - prosto e dobre pisaneto da ne ni izprevarva misleneto!

Shto se otnasya za sociala - deistvitelno zavisi ot agenta na koito popadnesh! Uspeh na tezi koito go imat za izhod! :beer: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Под "неквалифицирана" имам впредвид такава, за която не е нужна ДИПЛОМА. Шофьорска книжка, пък било то и професионална, не е квалификация. Знам, че не се получава лесно, но не може да се сравни с каквото и да било образование.
huba

Мнение от huba »

JOY написа: Няма вноска,няма кредитна история - стига да можеш да си поемеш разходите за къщата- воаля!
Joy, varti, suche za da stigne do izvoda:Za medicinski sestri niama nujda ot down i kreditna istoria za da se vzeme ipoteka. :D :D Za tiah sa i predimstvata na kandskia pasport ako iskat da rabotiat v Evropa. :D :D
Samo zavravi da utochni, che ne vsichki koito jiveiat tuk sa medicinski sestri. :D :D :D

Na novodoshli bez SIN, banka niama da otpusne zaem.Kato mine malko vreme i imat nujnite dokumenti i slojat na masata pone 40K togava moje i da im otpusnat 60K.Vsichko drugo e bla-bla. :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Flanker

Мнение от Flanker »

JOY написа:Под "неквалифицирана" имам впредвид такава, за която не е нужна ДИПЛОМА. Шофьорска книжка, пък било то и професионална, не е квалификация. Знам, че не се получава лесно, но не може да се сравни с каквото и да било образование.
Shtom kazvash.....
Joy

Мнение от Joy »

Joy, varti, suche za da stigne do izvoda:Za medicinski sestri niama nujda ot down i kreditna istoria za da se vzeme ipoteka. Za tiah sa i predimstvata na kandskia pasport ako iskat da rabotiat v Evropa.
Не, не, не.... Нито един от познатите ми с купен по този начин имот, не ми е колега. И предимствата на канадския паспорт за Швейцария са за всички с такъв-не само за мед.сестри. Защо търсите под вола теле?
Aries

Мнение от Aries »

JOY написа:Под "неквалифицирана" имам впредвид такава, за която не е нужна ДИПЛОМА. Шофьорска книжка, пък било то и професионална, не е квалификация. Знам, че не се получава лесно, но не може да се сравни с каквото и да било образование.
Не се изисква диплома? Каква диплома?
Дали вече за водопроводчик са въвели изискване за висше образование? А за фаянсаджия?
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Kpetrov написа:Foxxbater, не мислиш ли, че стана смешен с тази снимка!!!
И децата вече знаят, че да си бездомен скитник в Канада е въпрос на личен избор, а не безисходица.
Малко им бил социала на някои едвам се преживявало! Е вие вече минахте всички граници егаси наглостта!!!
:mrgreen: Като дойдеш ще видиш сам :wink: Иначе пак ще четем самопризнания как някои като си погледнели мненията от България и ги е било срам. 8)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Ivet написа:Стана ми интересно: при положение че човек няма SIN , а работи, това не е ли работа "на черно"? ...
Не. За да започнеш работа "на бяло", е достатъчно да си подал документи за SIN, не е задължително да си го получил.
Obey gravity ... It's the law!
Заключено