Имаме един, може би, глупав въпрос. Ще изпратим френските формуляри, но не знаем на какъв език да ги попълним - дали така както са по паспорт, т.е. на английски или на френски.
на какъв език се попълват френските док.
на какъв език се попълват френските док.
Здравейте пожелаваме на всички тиха и спокойна Коледа
и весела новогодишна нощ
!
Имаме един, може би, глупав въпрос. Ще изпратим френските формуляри, но не знаем на какъв език да ги попълним - дали така както са по паспорт, т.е. на английски или на френски.
Например имаме проблем с изписването на имената, които на френски се пишат по един начин, а на английски по друг. Как сте попълнили вашите формуляри? Посъветвайте ни!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
zdr
triabva da gi popalnite kakto sa po pasport
Благодаря, Elia! Добре, че не каза "тъп"
... Наистина е малко объркващо, защото едната част от данните ще бъдат на английски, а другата на френски (например образование, гражданство и прочие, България се пише по различен начин при двата езика, но по паспорт е на английски, както и Добрич - Dobrich/Dobritch)... Наистина не бях се замислял за това, но като започнах да попълвам документите, ме загризаха съмнения... То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
- sara
- Рошава гарга
abe tova quebec che e dvuezichen kakvo obshto ima s tova kak ti se pishe imeto po oficialni dokumenti? kakto i grada i tn...ts написа:То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
Ха, сети се!sara написа:abe tova quebec che e dvuezichen kakvo obshto ima s tova kak ti se pishe imeto po oficialni dokumenti? kakto i grada i tn...ts написа:То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
Мисля, че форумът не е създаден, за да се правим на умни и да се заяждаме, а да си помагаме... Сара, ако искаш да ми подскажеш, че съм тъп... е добре - тъп съм. Сега по-добре ли се чувстваш?sara написа:az ako se biah setila niamashe da te pitam....ts написа:Ха, сети се!
Благодаря за отговора на iordanka!
Ei momicheta, karaite po-poleka s novatsite...
Ne sa vinovni horata, za niakoi bez opit s chujbinata i elementarni vaprosi se struvat 'po-taka'...sha sa nauchat...
Az samata se chudih kak da si pisha imenata po docs (v polovinata mi diplomi sa napisani s edin speling, v drugata polovina s drug, a v pasporta mi s treti...) ta nakraia si izvadih edin akt za identichnost na imena i s tova prikliuchih vaprosa...
Aide sas zdrave i veseli praznitsi...
Ne sa vinovni horata, za niakoi bez opit s chujbinata i elementarni vaprosi se struvat 'po-taka'...sha sa nauchat...
Az samata se chudih kak da si pisha imenata po docs (v polovinata mi diplomi sa napisani s edin speling, v drugata polovina s drug, a v pasporta mi s treti...) ta nakraia si izvadih edin akt za identichnost na imena i s tova prikliuchih vaprosa...
Aide sas zdrave i veseli praznitsi...
- sara
- Рошава гарга
abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
i na men imenata mi po prednite i segashnia pasport sa razlichni, kakto i v diplomite, no kakvo obshto ima tova...
identichnostta e pasporta... za men tova si e prosto logika, a ne znania i opit!
haide sas zdrawe
i na men imenata mi po prednite i segashnia pasport sa razlichni, kakto i v diplomite, no kakvo obshto ima tova...
identichnostta e pasporta... za men tova si e prosto logika, a ne znania i opit!
haide sas zdrawe
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ama ts, ti mnogo darjish da se izkarash tup - tri pati go povtori.
Az si prevedoh dokumentite taman predi da zapochna da populvam kakvito i da e formuliari - i specialno im kazah kak da mi izpishat imenata, che da niama razliki s pasporta. Za gradovete - na koi mu puka - ima si standart za izpisvaneto im - mnogo puk shte znaiat dali sa na angliiski ili na frenski. za diplomite obache e drug vapros - na kakuv ezik sa prevedeni? Poneje e mnogo udobno vuv formuliarite da prepishesh tochno ot prevoda dannite, koito sa neobhodimi. Ottuk shte stane iasno na kakuv ezik shte si popalnish formuliarite.
Az si prevedoh dokumentite taman predi da zapochna da populvam kakvito i da e formuliari - i specialno im kazah kak da mi izpishat imenata, che da niama razliki s pasporta. Za gradovete - na koi mu puka - ima si standart za izpisvaneto im - mnogo puk shte znaiat dali sa na angliiski ili na frenski. za diplomite obache e drug vapros - na kakuv ezik sa prevedeni? Poneje e mnogo udobno vuv formuliarite da prepishesh tochno ot prevoda dannite, koito sa neobhodimi. Ottuk shte stane iasno na kakuv ezik shte si popalnish formuliarite.
Представителна извадка тип "паплач"

Съвсем случайно пиша дисертация по политическа философияsara написа:abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
haide sas zdrawe
- bgmontreal
- Обратна връзка:
бих ли могъл да те попитам, без да мислиш, че си тъп - ти откъде знаеш как ти се пише името на различните езици, като има само едно ОФИЦИАЛНО изписване и то е на паспорта ти?ts написа:Съвсем случайно пиша дисертация по политическа философияsara написа:abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
haide sas zdraweС моята логика, какви ли съм ги наклепал
Точно знания и опит трябват за една успешна емиграция, не просто логика... ха, със здраве!... и скромната...
Ако имаш разлика в изписването му по преводите на дипломата и др. бягай и ги души преводачите да ти ги напишат както е ОФИЦИАЛНО, т.е. по паспорт
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mdammm...logikata si e logika (i sam saglasna s tvoita v konkretnia sluchai)... Vaprosa e, che kato chovek vlaga tolkova pari i mechti v neshto (kakto docs za imigratsia) pochva da se samniava i v siankata si...Moiata postanovka beshe...'Hubavo de...v pasporta pishe edno...ama kato v diplomite pishe drugo? Sha gi priznaiat li? Niama li?' zatova i horata (az vkl.) se prezastrahovat...koeto moje da izglejda leko naludnichevo na vidialite i patilite...sara написа:abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
haide sas zdrawe
Struva mi se che v takiva sluchai t.e. kato se poiavi niakoi 'interesen' vapros (kolkoto i nie, postoiannoto forumno prisastvie zapoznato s protsedurata da se draznim ot povtariashtite se, elementarni pitania) e dobre da otgovariame prosto i iasno, vazdarjaiki se ot kfalifikatsii...
Inache se pochva edno chesane na ezitsi v stil 'moita logika' i 'moito ph.d.'... se si mislia, che mojem da si prekarvame vremeto po-dobre...
Ia daite da piinem po edno po toia sluchai...praznitsi sa se pak!