на какъв език се попълват френските док.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ts

на какъв език се попълват френските док.

Мнение от ts »

Здравейте пожелаваме на всички тиха и спокойна Коледа :) и весела новогодишна нощ :beer: :D :beer: !

Имаме един, може би, глупав въпрос. Ще изпратим френските формуляри, но не знаем на какъв език да ги попълним - дали така както са по паспорт, т.е. на английски или на френски. :roll: Например имаме проблем с изписването на имената, които на френски се пишат по един начин, а на английски по друг. Как сте попълнили вашите формуляри? Посъветвайте ни!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Moje i na ruski:-)
Popalvate si imenata na latinica i kakto sa izpisani na pasporta. vaprosut e meko kazano osoben...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
iordanka

zdr

Мнение от iordanka »

triabva da gi popalnite kakto sa po pasport
ts

Мнение от ts »

Благодаря, Elia! Добре, че не каза "тъп" :oops: ... Наистина е малко объркващо, защото едната част от данните ще бъдат на английски, а другата на френски (например образование, гражданство и прочие, България се пише по различен начин при двата езика, но по паспорт е на английски, както и Добрич - Dobrich/Dobritch)... Наистина не бях се замислял за това, но като започнах да попълвам документите, ме загризаха съмнения... То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

ts написа:То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
abe tova quebec che e dvuezichen kakvo obshto ima s tova kak ti se pishe imeto po oficialni dokumenti? kakto i grada i tn...
ts

Мнение от ts »

sara написа:
ts написа:То че Квебек е двуезичен, ясно, ама това са все пак документи и трябва да пита при най-малко съмнение. Мисля, че съветът по този въпрос, ще е от полза и за другите начинаещи кандидат-емигранти.
abe tova quebec che e dvuezichen kakvo obshto ima s tova kak ti se pishe imeto po oficialni dokumenti? kakto i grada i tn...
Ха, сети се! :lol:
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

ts написа:Ха, сети се! :lol:
az ako se biah setila niamashe da te pitam....
ts

Мнение от ts »

sara написа:
ts написа:Ха, сети се! :lol:
az ako se biah setila niamashe da te pitam....
Мисля, че форумът не е създаден, за да се правим на умни и да се заяждаме, а да си помагаме... Сара, ако искаш да ми подскажеш, че съм тъп... е добре - тъп съм. Сега по-добре ли се чувстваш? :D

Благодаря за отговора на iordanka!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Ei momicheta, karaite po-poleka s novatsite...

Ne sa vinovni horata, za niakoi bez opit s chujbinata i elementarni vaprosi se struvat 'po-taka'...sha sa nauchat...

Az samata se chudih kak da si pisha imenata po docs (v polovinata mi diplomi sa napisani s edin speling, v drugata polovina s drug, a v pasporta mi s treti...) ta nakraia si izvadih edin akt za identichnost na imena i s tova prikliuchih vaprosa...

Aide sas zdrave i veseli praznitsi...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
i na men imenata mi po prednite i segashnia pasport sa razlichni, kakto i v diplomite, no kakvo obshto ima tova...
identichnostta e pasporta... za men tova si e prosto logika, a ne znania i opit!
haide sas zdrawe
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ama ts, ti mnogo darjish da se izkarash tup - tri pati go povtori.
Az si prevedoh dokumentite taman predi da zapochna da populvam kakvito i da e formuliari - i specialno im kazah kak da mi izpishat imenata, che da niama razliki s pasporta. Za gradovete - na koi mu puka - ima si standart za izpisvaneto im - mnogo puk shte znaiat dali sa na angliiski ili na frenski. za diplomite obache e drug vapros - na kakuv ezik sa prevedeni? Poneje e mnogo udobno vuv formuliarite da prepishesh tochno ot prevoda dannite, koito sa neobhodimi. Ottuk shte stane iasno na kakuv ezik shte si popalnish formuliarite.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
ts

Мнение от ts »

sara написа:abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
i na men imenata mi po prednite i segashnia pasport sa razlichni, kakto i v diplomite, no kakvo obshto ima tova...
identichnostta e pasporta... za men tova si e prosto logika, a ne znania i opit!
haide sas zdrawe
Съвсем случайно пиша дисертация по политическа философия :shock: С моята логика, какви ли съм ги наклепал :?: Точно знания и опит трябват за една успешна емиграция, не просто логика... ха, със здраве!... и скромната...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

ts написа:
sara написа:abe hora, chovek ima 1 oficialen dokument, s koito patuva, i kadeto sa vizite i tova e pasporta....
haide sas zdrawe
Съвсем случайно пиша дисертация по политическа философия :shock: С моята логика, какви ли съм ги наклепал :?: Точно знания и опит трябват за една успешна емиграция, не просто логика... ха, със здраве!... и скромната...
бих ли могъл да те попитам, без да мислиш, че си тъп - ти откъде знаеш как ти се пише името на различните езици, като има само едно ОФИЦИАЛНО изписване и то е на паспорта ти?

Ако имаш разлика в изписването му по преводите на дипломата и др. бягай и ги души преводачите да ти ги напишат както е ОФИЦИАЛНО, т.е. по паспорт
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
BabaPena

Мнение от BabaPena »

haide sas zdrawe
Mdammm...logikata si e logika (i sam saglasna s tvoita v konkretnia sluchai)... Vaprosa e, che kato chovek vlaga tolkova pari i mechti v neshto (kakto docs za imigratsia) pochva da se samniava i v siankata si...Moiata postanovka beshe...'Hubavo de...v pasporta pishe edno...ama kato v diplomite pishe drugo? Sha gi priznaiat li? Niama li?' zatova i horata (az vkl.) se prezastrahovat...koeto moje da izglejda leko naludnichevo na vidialite i patilite...

Struva mi se che v takiva sluchai t.e. kato se poiavi niakoi 'interesen' vapros (kolkoto i nie, postoiannoto forumno prisastvie zapoznato s protsedurata da se draznim ot povtariashtite se, elementarni pitania) e dobre da otgovariame prosto i iasno, vazdarjaiki se ot kfalifikatsii...

Inache se pochva edno chesane na ezitsi v stil 'moita logika' i 'moito ph.d.'... se si mislia, che mojem da si prekarvame vremeto po-dobre...

Ia daite da piinem po edno po toia sluchai...praznitsi sa se pak!
ts

Мнение от ts »

Благодаря на всички, които ми отговориха! Желая ви весела Коледа и щастие през новата година!
Заключено