55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:Прост въпрос гайка , много прост, зададен като на овьцъ ! ;)
Да ти задам и аз един прост въпрос тогава, мухЪ. Как така хем адски много си падаш по правешкия каскет и в същото време ненавиждаш личния му бодигард, що така? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
myhata II написа:Прост въпрос гайка , много прост, зададен като на овьцъ ! ;)
Да ти задам и аз един прост въпрос тогава, мухЪ. Как така хем адски много си падаш по правешкия каскет и в същото време ненавиждаш личния му бодигард, що така? :D
Аз по никого не си падам а "просто" като за овцъ сравнявам !
При правешкия виждам напредък и благополучие, а при бодигарда- локуми,лъжи и големи кражби !
Аз ти отговорих гайка, ама ти не ми отговори, ще имаш ли изобщо кураж а ? ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

За кого напредък и благополучие? За Съветският съюз?
Виж съпоставката на нивите и магазините ( постът ми от предната страница )! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:За кого напредък и благополучие? За Съветският съюз?
Виж съпоставката на нивите и магазините ( постът ми от предната страница )! ;)
Благодарение на точно тази система си се образовала "ФРИ" и не висиш на банките хиляди долари
сега си клатиш краката в онова село където живееш и плюеш системата която те е отгледала, много странно нали ! :fubar:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не съм се образовала "for free".
Родителите ми са работели и плащали данъци. Друг е въпросът, доколко е бил ефективен трудът на толкова много чиновници. Имаше един израз навремето:" Учи, мама, да не работиш!"
Сега обаче пак благодарение на същата система не могат да си изживеят в България спокойно старините, щото безплатен обяд няма никъде. Все някой, някога трябва да заплати цената. ;)
BTW, аз не работя това, за което съм учила. Уменията си придобих впоследствие и то по време на демокрацията, когато онази система си беше вече отишла. Ай помисли сега по този въпрос, ако въобще ти се удава да мислиш! |(
Последно промяна от Bistra на Пон Ное 10, 2014 1:31 pm, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа: Аз по никого не си падам а "просто" като за овцъ сравнявам !
При правешкия виждам напредък и благополучие, а при бодигарда- локуми,лъжи и големи кражби !
Къде ги видя тези напредък и благополучие?
Това което аз си спомням от късния соц, разбирай 80-те години, беше държава докарана до фалит, с неработеща икономика (режим на тока и хронична липса на стоки от първа необходимост) и не способна да си изхрани народа, а в допълнение народо-населението беше държано в подчинение сакън някой да не избяга на Запад. За демагогията и лъжите на партийните секретари и комсомолските активисти въобще няма и смисъл да споменавам.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:
Това което аз си спомням от късния соц, разбирай 80-те години, беше държава докарана до фалит, с неработеща икономика (режим на тока и хронична липса на стоки от първа необходимост) и не способна да си изхрани народа, а в допълнение народо-населението беше държано в подчинение сакън някой да не избяга на Запад. За демагогията и лъжите на партийните секретари и комсомолските активисти въобще няма и смисъл да споменавам.
Браво коки, а сега в тоя ред на мисли, какво виждаш сега за последните 25 години ?

Ехее, когато ви отърва пишете, а когато не -се правите на слепи и глухи !

:)
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Не съм се образовала "for free".
Родителите ми са работели и плащали данъци.

BTW, аз не работя това, за което съм учила. Уменията си придобих впоследствие и то по време на демокрацията, когато онази система си беше вече отишла.|(
Аз никъде не видях в Канада, хората да не плащат данъци ....
Ауу значи излиза че в България си работила без диплома и уменията като строителен инженер си ги придобила ей така !
Абе що не се скриеш некаде, взе да ставаш смешна ...!

Нека, нека да ви видят хората, какви слънчогледи сте, е ама то народа си му е казал "храни куче да те лае ", същото важи и за бай ти гайката който може да ти бъде баща, помисли си само колко е струвал на България "успешния специалист" във Ванкувър който не спира да ръфа ръката която го е хранила и поила за да се изучи и да не бъде поредния канадски неграмотен бъм !
Стефан Цанев
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

tonich написа: Абсолютно!
Тези 76 %, които са имали негативна нагласа през 1991 година не участват в тазгодишната анкета. Причините са безброй, между които такива, споменати вече от IRA и Коко.
file:///Users/tsvetkov/Desktop/863.htm
Последно промяна от ivalin на Пон Ное 10, 2014 2:50 pm, променено общо 3 пъти.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:
Koko написа:
Браво коки, а сега в тоя ред на мисли, какво виждаш сега за последните 25 години ?

Ехее, когато ви отърва пишете, а когато не -се правите на слепи и глухи !

:)
Ами те тези последни 25 години са следствие на предходните 45, а като добавиш че същите тези некадърни партийци, ченгета и тайни агенти дето я управляваха преди 10-ти ноември продължават да дърпат конците и до днес, защо се учудваш какъв е резултата? Но не се заблуждавай, преди 10-ти не се живееше толкова добре колкото сега някои от носталгия или незнание се опитват да го представят.

А по отношение на безплатното образование, човек му разбира най-добре цената - или по друг начин казано, че не струва - като замине в чужбина и установи че трябва да учи наново, като под Чужбина нямам предвид само Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Koko написа: А по отношение на безплатното образование, човек му разбира най-добре цената - или по друг начин казано, че не струва - като замине в чужбина и установи че трябва да учи наново, като под Чужбина нямам предвид само Канада.
А по отношение на безплатното образование, човек му разбира най-добре цената - или по друг начин казано, като замине в чужбина, в която и да е друга страна освен Канада, защото навсякъде се котира и признава, стига малко от малко да владеш и езика, а тука са на светлинни години от нашето безплатно образование.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivalin написа:...в която и да е друга страна освен Канада, защото навсякъде се котира и признава
Далеч не "навсякъде" другаде се признава и още по-малко котира.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Няма "безплатно образование", нашето образование беше дотолкова безплатно, колкото са "безплатни" пожарната, полицията и средното образование в Канада. В Германия също има "безплатно" висше образование, нищо че си нямат Правешка кратуна, благодарение на това, че ДОД е по-висок с около 15% от канадския и един от най-високите в Европа.
В България "безплатното образование" се субсидираше от безплатен труд (бригади), безплатна военна служба и мизерни заплати на тия, придобили "безплатно образование" (един лекар не взимаше много повече от един ТеКеЗеСар).

ПП
Подобна анкета трябва да се прави с хора, които са над 40-годишна възраст, т.е. такива които са били поне 15-годишни на 10-и ноември.
speedy

Мнение от speedy »

roumensp написа:Няма "безплатно образование", нашето образование беше дотолкова безплатно, колкото са "безплатни" пожарната, полицията и средното образование в Канада. В Германия също има "безплатно" висше образование, нищо че си нямат Правешка кратуна, благодарение на това, че ДОД е по-висок с около 15% от канадския и един от най-високите в Европа.
В България "безплатното образование" се субсидираше от безплатен труд (бригади), безплатна военна служба и мизерни заплати на тия, придобили "безплатно образование" (един лекар не взимаше много повече от един ТеКеЗеСар).
:y: :clap:
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Аз никъде не видях в Канада, хората да не плащат данъци ....
Ауу значи излиза че в България си работила без диплома и уменията като строителен инженер си ги придобила ей така !
Абе що не се скриеш некаде, взе да ставаш смешна ...!
Диплома имам, но е твърде силно да се каже, че съм придобила умения от 5 годишното ми следване. Никога не съм работила като строителен инженер. Ти се скрий! :)
Между другото единственото място, където ми потрябва тази диплома беше за пред канадските имиграционни. Никъде, където съм започвала работа не са ми искали диплома. Всеки пита какво можеш да правиш. :)
Публикувай отговор