Мдам, мухите се множат в геометрична прогресия. Съвсем логично е обаче щом 55% се възхищават от правешкия каскет, да продължават да си избират да ги управлява личния му бодигард.Факт на деня: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"* за оценката на социализма и прехода, което се представя в момента като част от инициативата "25 години свободна България"
55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
- MrGeek
- Путлер Капут
55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Re: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
Предполагам че отрицателно оценяващите го предпочита да го правят някъде от друга държава, съответно не попадат в подобни проучвания на общественото мнение.MrGeek написа:Мдам, мухите се множат в геометрична прогресия. Съвсем логично е обаче щом 55% се възхищават от правешкия каскет, да продължават да си избират да ги управлява личния му бодигард.Факт на деня: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"* за оценката на социализма и прехода, което се представя в момента като част от инициативата "25 години свободна България"
Днес в Берлин имаше голямо честване по повод 25-та годишнина от падането на стената, Горбачов го посрещнаха като рок-звезда, но коментаторите не пропусната да отбележат че в Русия той не е особено популярен.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Това е голяма стъкмистика. Допитвали са 1200 човека от възраст 16 години нагоре. Тия на 16 не знам какво са очаквали да кажат.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност Живков далеч не беше най-ужасният пример за тоталитарен лидер. Той не беше изобретил системата, а просто я ръководеше. Имайки в предвид качеството на мат'ряла можеше да е и много по-зле.
Не мисля, че много съфорумници са достатъчно възрастни да си го спомнят в активните му години, когато е прегазил цялата конкуренция от политически кариеристи за да се докопа до най-апетитния кокал в България. Предполагам си няма нищо общо с образа на озкуфял старец, който пазят повечето от нас.
Колкото до Горбачов, той донесе такива драматични промени за Русия, СССР и целия свят, че не може да няма голяма част недоволни и засегнати. Всяка промяна си има цена. Неговата беше особено висока за Русия.
Не мисля, че много съфорумници са достатъчно възрастни да си го спомнят в активните му години, когато е прегазил цялата конкуренция от политически кариеристи за да се докопа до най-апетитния кокал в България. Предполагам си няма нищо общо с образа на озкуфял старец, който пазят повечето от нас.
Колкото до Горбачов, той донесе такива драматични промени за Русия, СССР и целия свят, че не може да няма голяма част недоволни и засегнати. Всяка промяна си има цена. Неговата беше особено висока за Русия.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Показателно е сравнението с резултатите от 1991 г. на същата агенция по отношение отговора на същия въпрос - за одобрението на Т.Живков.

Интересно е и къде е разминаването между очакванията т.е. обещанията и реалността. Ето как са виждали в 1991 г. бъдещето на България нашите сънародници:
И какво е мнението им след близо четвърт век "просперитет":
За да се преобърне нагласата от 76% негативни оценки на 55% позитивни, бая тежка "работа" по "демократизирането" на България ще да е паднала.Две години след падането на комунизма, докато е все още жива паметта за живота в този период, 76% от анкетираните от НЦИОМ (цитирани бяха данни от март 1991 г.) пълнолетни граждани дават отрицателна оценка на Тодор Живков, докато днес е налице рязко преобръщане с 55% позитивни оценки за комунистическия лидер.

Интересно е и къде е разминаването между очакванията т.е. обещанията и реалността. Ето как са виждали в 1991 г. бъдещето на България нашите сънародници:
.На въпроса "Накъде след 1989-та?" са очертани пет кръга на представите за свободна и просперираща България – отваряне на границите и свободно пътуване (30%), повишаване на доходите и благосъстоянието (27%), развитие на пазарна икономика и нови възможности за работа (20%), повече човешки права и свободи (19%), връщане на частната собственост (18%), избор на управляващи чрез свободни избори (15%)
И какво е мнението им след близо четвърт век "просперитет":
Или, както винаги е ставало при смяна на режимите - едни ручат жабетата, други се уреждат на техен гръб.Едва 2% смятат, че са се сбъднали очакванията за върховенство на закона, 5% - за изграждането на демократични институции, 10% - за избор на управляващи чрез действително свободни и демократични избори.
Хората са единни в отрицателната си оценка - 50% от населението над 16 години намира развитието на България за неуспешно срещу 10% позитивни мнения.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
От хората които познавам от първите митинги, моя възраст,приятели на майка ми и баща ми, почти никой не е останал в страната. Та във връзка с това смятам,че 55 процента дори е нисък резулат, то по скоро трябва да е към 70 реалния. Те само тия останаха, а гледам, че и някой от тях са се изнесли, обаче не към Русия. 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- Bistra
- Напуснал форума
Tози трябваше да бъде сред обесените! А цялата му гнусна фамилия да търка още наровете на Централния.
Докато се заблуждаваме, че сме "направили" нежна революция, пускайки го да си живее поживо, поздраво ще има такива резултати.
Други я направиха, други за да си легализират кражбите и да се трансформират във феодали-капиталисти, каквито винаги междувпрочем са били, само че идеологията им пречеше едно време да проявят скритата си същност.

Докато се заблуждаваме, че сме "направили" нежна революция, пускайки го да си живее поживо, поздраво ще има такива резултати.

Други я направиха, други за да си легализират кражбите и да се трансформират във феодали-капиталисти, каквито винаги междувпрочем са били, само че идеологията им пречеше едно време да проявят скритата си същност.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Защо само "този", ами тези след него... Всички до последния, защото никой от тях не направи нищо положително за държават и народа, а само разруха...Bistra написа:Tози трябваше да бъде сред обесените! А цялата му гнусна фамилия да търка още наровете на Централния.![]()
Докато се заблуждаваме, че сме "направили" нежна революция, пускайки го да си живее поживо, поздраво ще има такива резултати.![]()

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Мдам ,от кога изтрезняването на един народ го наричаме "мухите се множат в геометрична прогресия" ?MrGeek написа:Мдам, мухите се множат в геометрична прогресия. Съвсем логично е обаче щом 55% се възхищават от правешкия каскет, да продължават да си избират да ги управлява личния му бодигард.Факт на деня: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно
Явно некой хора тук не спират с пропагандата за светлото капиталистическо-демократично бъдеще ..... !!!!
Като гледам и теми за "простия" български народ се люшкат яко !
Браво гайка, браво, но докъде мислиш че ще стигнеш с това ?
Прост въпрос гайка , много прост, зададен като на овьцъ !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Какви са тия фалшиви допитвания? Хората под 30 години нямат никакви спомени от това време. А тези над 30 вече са забравили какво е било в действителност.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Bistra
- Напуснал форума
Де да бяха!joro написа: А тези над 30 вече са забравили какво е било в действителност.

Аз помня...Едно време всичко се сееше - нивя като под конец. Работехме нон-стоп по бригади да прибираме реколтата... И НЯМАШЕ НИЩО ПО МАГАЗИНИТЕ.

Сега...В селското ни стопанство е пълна разруха...И МАГАЗИНИТЕ СА ПЪЛНИ.
А сега де?!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Чак пък забравили... това как успя да го родиш?! Явно за теб всички над 30 са с амнезия... Не се гаси туй, що не гасне!joro написа:Какви са тия фалшиви допитвания? Хората под 30 години нямат никакви спомени от това време. А тези над 30 вече са забравили какво е било в действителност.
- Bistra
- Напуснал форума
За кое бе? Дори само това, че ти позволиха да си покажеш носа навън стига!...По-рано аз лично нямах такава възможност. А и наче си прав, че освен изброения трябваше да виснат по стълбовете - Цялото Политбюро и най-видните ком. Ентелектуалци, виновни за промиването на мозъци, а не да ги награждават с орден "Стара планина".ivalin написа: Защо само "този", ами тези след него... Всички до последния, защото никой от тях не направи нищо положително за държават и народа, а само разруха...![]()

Абсолютно!Koko написа: Предполагам че отрицателно оценяващите го предпочита да го правят някъде от друга държава, съответно не попадат в подобни проучвания на общественото мнение.
Тези 76 %, които са имали негативна нагласа през 1991 година не участват в тазгодишната анкета. Причините са безброй, между които такива, споменати вече от IRA и Коко.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"