Реконтра на пропагандата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Warrior

Мнение от Warrior »

Malko vstrani ot temata, no dosta svarzano s neia. Spored vas kakvi pari triabva da poluchavash v BG, che da si zaslujava imigraciata v Canada? Interesuvat me vsiakakvi mnenia :)
nadia

Мнение от nadia »

Здравейте! Няма начин, трябва да се включа. Всички, които отдавна са напуснали скъпата и красивата ни Родина, нека да запазят добрите си впечетления. Но, ние които все още живеем тук ще Ви кажем, че нещата отдавна са се променили и стават все по-лоши и по-лоши. Никой не отрича, че Родината ни е красива и животът е спокоен. Но, вече не се издържа. И то не от друго, а от нас самите българите. Ние - не можем да управляваме държавата си. Все повече и по-интелигентни хора бъркат по кофите за боклук и просят по улиците. Има улици по цетъра, по които ме е страх да мина, за да не гледам как децата дишат автомобилните пари, за да получат някоя стотинка. А пред чейнджбюрата- ако видите как спретнати пенсионери, стоят и се надяват някой костюмиран юпи да им подхвърли някой лев. Но, уви на никой не му пука, че баба му с 65 лева пенсия трябва да избута месеца... и т.н. Относно работата - не знам как се търси работа в Канада - но ще Ви кажа, че в България ако си минал 30 - 35 години и не знаеш няколко езика, не си работил в мултинационална компания, нямаш вносна диплома или стаж навън, едва ли ще си намериш квалифицирана работа по специалността за повече от 350 лв. /незнайно със или без осигуровки/. . . А колкото да прирадата, морето и т.н. има ги , само че те вече не са за българите. Или по-скоро са за някои българи -за тези, които успяха по честен или по-вероятно по нечестен начин да забогатеят приватизирайки на безценица някой държавен обект. .. И затова на срещите организирани за популяризиране на емиграционната политика на Квебек - няма място -не може да се влезе.
Това е простете, ако досадих с известни истини.
Приятен ден1
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Warrior написа:Malko vstrani ot temata, no dosta svarzano s neia. Spored vas kakvi pari triabva da poluchavash v BG, che da si zaslujava imigraciata v Canada? Interesuvat me vsiakakvi mnenia :)
за мен няма значение какви пари си получавал в БГ,аз съм получавал много,ама не са важни парите,искам да живея нормално,да не ме рекетира никой,като отида в магазина,всички да ме питат как съм и да ми се усмихват,ако ще да е изкуствено.Искам да гледам 100 ТВ програми,и т.н. най важната е мотивацията-мое мнение
Silistra

Мнение от Silistra »

Вси4ки раzправяте , 4е имало голяма пропаганда zа Qebec в Франция. Имах 4еста да посетя преди 3 седмици COTE D'AZUR ( NICE, MONACO, CANNES ) а сьЩо и всеиЗвестното St. Tropes , та дори и SAN REMO. Бях с моя поЗната , която преди 2 години беШе За кратко в Торонто, 2 седмици. Та от ли4ен опит ТЯ ми каЗа 4е Канада е ниЩо в сравнение с Франция. Ница е неЩо неописуемо, дьлго Promenade ,палми навсякьде, тогава беШе 20 градуса , практи4ески няма Зима, весели усмихнати хора , вси4ко супер културно и 4исто . Мисьлта ми беШе 4е никой нормален француЗин Няма да остави това райско местенце да емигрира в Канада при пакитата ,ориЗите и там както му викате, и да се набута на 9 месеца Зима , ако мога сте ка4а снимки да видите COTE D'AZUR За да направите сравнение и да раЗберете ЗАЩО има толкова голяма пропаганда. НЕ винете никой 4е иска да напусне Канада ,/ има доста по хубави места/, както хората каЗват За всеки влак си има пьтници. Не е дльжно на вси4ки да им харесва, не Забравяите , 4е ние сме от Европа все пак. Мое ли4но мнение е , 4е Канада е СУПЕР zа емигрантите от ТРЕТИЯ СВЯТ. Нека Canuk да посети Италия,Франция,Германия,Австрия,Швейцария та да види 4е природта е навсякяде супер и Канада не блести с ниЩо особено. Догодина сьм планирал 3 седмици Канада по трасе Монтреал Ванкувар да видим прехвалената Земя. И след вси4ко това което писах , си приЗнавам 4е искам да емигрирам В Канада , но пьрво сте направя една екскурЗия да видя как е , става или не . Според мен там е бьдеЩето , след 20 години Ще бьде по добре от ЕС, но както някои каЗват , тогава може да 4оплиме семки в Банско.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

В много неща сигурно си прав, в други си прав, но от твоята камбанария. Четейки редовете, а и между тях, на човек му се набиват предимно думите "пари", "пари", финансов интерес, и пак пари! До такава степен, че щяха да ми избодат очите! То, всичкото това, и да не се пише е ясно и на децата от началното училище у нас. Доста си се потрудил за да направиш всичките тези обобщения, та чак се запитах "за чии интерес финансов"!? То излезе че всичко се прави за пари и в този контекст и твоето скромно есе, може би!
И по въпроса за семките! Вярно е , че човек завършва живота си, както го и започва, но е невероятно интересен оня момент между тия две събития! Да го изживеем както си искаме!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
rath

Re: Реконтра на пропагандата

Мнение от rath »

ne mojete li da pishete kratki temi? koi normalen cghovek s rabota ima vreme da pishe ili chete tezi romani
survivor

Мнение от survivor »

Имах 4еста да посетя преди 3 седмици COTE D'AZUR ( NICE, MONACO, CANNES ) а сьЩо и всеиЗвестното St. Tropes , та дори и SAN REMO.

Silistra, ако твоята позната реши да разгледа Америка и ако някой я заведе направо в Disneyland, Америка пък ще и се стори като приказка :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Харесва ми!

Мнение от Linko »

На мен този поляритет в мненията и оценките много ми харесва, особено когато не се стига до лични нападки и обиди.

Информацията е полезна, когато не е изопачено представена т.е. субективна, независимо по какви причини. Едностранчивата информация пък винаги предизвиква недоверие, дори и да е обективна. Не бих повярвал "от раз" на едни само суперлативни излияния, а така също и на единствено мрачни критики и прокоби.

Истината за всеки от нас ще се окаже някъде по средата или по-близо до единия от двата полюса. Аз на ничия камбанария на мога да се кача, както и никой не може да погледне от моята. Но различните гледни точки са винаги полезни при преценка на възможностите и вземането на решение.

За самото решение човек винаги ще си намери доводи за обосновка. Аз моето съм го взел и всичко оптимистично в изказванията ме успокоява и окуражава, а песимистичното ме амбицира и подготвя да се преборя с трудностите. Ако не бях уверен в себе си, щях естествено да се хвана за грозящите ме опасности и да се откажа като не накърня собственото си самолюбие.

И още нещо. Дори и да не тръгнат нещата добре в Канада, дори и да се наложи да се върна, аз не бих обвинявал държавата, обстоятелствата, приятелите и не знам още кого. Тогава ще знам, че съм се надценил и просто съм нямал криле за да полетя толкова нависоко.

Ами ако...се случи обратното...?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Pepon

Мнение от Pepon »

Warrior написа:Malko vstrani ot temata, no dosta svarzano s neia. Spored vas kakvi pari triabva da poluchavash v BG, che da si zaslujava imigraciata v Canada? Interesuvat me vsiakakvi mnenia :)

S ogled na momentnata ikonomicheska situacia v Canada ne preporachvam na nikoi da immigrira tuk, ako zaplatata mu v BG e nad 800 leva. No ima i drugi faktori. Na men, naprimer ne mi e machno tolkova za goliamata mi zaplata v BG, zashtoto niakakvi pari mogat da se izkarat i tuk, no ne moga da prejiveia fakta, che apartamenta, koito imam v BG tuk struva 450000CAD i nikoga niama da moga da si go pozvolia.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Za chovek koito se chudi kak da si plati parnoto nai-vajnia moment sa parite, no kogato uspeesh da se razkarash ot BG-ia i zapochnesh da izkarvash izvednaj razbirash che ne sa samo parite....daje ne sa i na 2-ro miasto. Imam dosta priateli iz Evropa. Vsichkite sa nedovolni i to ne ot parite, ne ot arhitekturata i klimata. Ot drebni choveshki neshta kato shefa ti da ti kaje bravo kogato si svarshish rabotata, da te povishi kogato go zaslujavash ( i da te napravi shef da rechem na niakolko kebekari, koito ne zaslujavat)...kogato niakoi te pita (poradi aktsenta ti) ot kade si i kajesh BG-ia vmesto da te pogledne smrashteno da se usmihne i da kaje...aaa a az sam ot edi-kade si. Chuval sam za BG-ia (a nai-veroiatno ne e). Kogato vsichki sa kato tebe i te uvajavat takav kakavto si...bih se primiril i s po-malkata zaplata.
Canada spored mene moje da sipravi kakvato reklama si iska. Vie shto i viarvate. Nali za tova sa tia forumi i siatove...chete, mislete a ne uprekvaite niakoi che vi e dal shansa da probvate. Ne ot vsiako darvo stava imigrant :wink:
eiliev

Швейцария е много подредена страна, но..

Мнение от eiliev »

Ще се включа и аз в тази тема. АМи там където живея в момента е много подредено и красиво, но гледки душата не хранят. и от друга страна взаимоотношенията са различни спрямо тези в Канада. Не миказвайте само "Ти не си бил в Канада така че мълчи" Отдавна(15 години имам много добра представа как е там) имам роднини и почти всикчи от фамилията ми са били там.

Та по темата: Европата не е за амбициозни хора, който има потенциал и не иска да има свободата да си сменя работата т.е. да си крета да избере европата. А за постинга за Монте Карло ще кажа че това е каймака на кинтите в европата и такъв пример е неудачен да не кажа неуместен.

ПП:Готиното място е там където не си в момента
10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
Silistra

Мнение от Silistra »

survivor написа:Имах 4еста да посетя преди 3 седмици COTE D'AZUR ( NICE, MONACO, CANNES ) а сьЩо и всеиЗвестното St. Tropes , та дори и SAN REMO.

Silistra, ако твоята позната реши да разгледа Америка и ако някой я заведе направо в Disneyland, Америка пък ще и се стори като приказка :D
Това е обЩа оценка За Франция , не е само оценка на крайбрежната ивица. А на тебе ако ти Завьржат о4ите и те пуснат в Генуа / Италия /много голям крайбрежен град, и не ти кажат ЩЕ БЬДЕШ СИГУРЕН 4е си някьде иЗ латинска Америка , такава цигания не сьм виждал никьде в БГ. Франция е поне 30 г. по напред, а МИЛАНО е копие на София или София е копие на Милано, не може да се раЗбере,приликата е пораЗителна. Дори и най малките френски селца са много Шармантни , пак повтарям оценката е комплексна.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mnogo e prav Mecho...ot edni pari natatak (za vseki e individualno - niakoi deto e tragnam ot 200lv v BG zaplata ot 2500 Evro v nemsko mnogo shte mu haresa...tia deto v BG vzimat 1500lv. shte in triabvat zaplati ot 5-10 000 evro za da pochustvat razlikata, no tova e druga tema) drugi neshta pochvat da stavat vajni: Usmihnat li se sabujdam? Hubava li e gledkata prez prozoretsa? Kade shte ida da pochivam sledvashtia pat? Jena mi shtastliva li e? Bih li iskal da ostareia v toia grad? Koi sam az i kato kakav se samoopredeliam...i taka natatak i taka natatak...Otgovariash si na vaprosite...i posle idva trudnoto...

T.e. retseptata mi za shtastie ima tri etapa:
a) Napechalvash se dobre.
b) Kogato 'gladat' izchezne i ne ti smushtava 'hranosmilaneto' ili 'misleneto' reshavash kak iskash da si jiveesh jivota.
c) Namirash kuraja da izpalnish reshenieto ot b) bilo to 'Otivam v Kanada' 'Ostavam v Kanada', 'Vrashtam se v BG' ili 'Mestia se drugade'

V zavisimost ot na koi etap e chovek...mnenieto mu se meni...normalno e...Jivota e palen s polutonove. (samo poglednete mneniata po-gore)

(Zatova i zavijdam na hora kato Canuk - inteligentni i dobronamereni, a sashtevremenno gledashti samo v bialo i cherno na sveta. Kasmetlia!)

Haide sas zdrave!
joro

Мнение от joro »

Silistra написа: но както някои каЗват , тогава може да 4оплиме семки в Банско.
Що си мислите, че в Банско чоплим семки?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
BabaPena

Re: Швейцария е много подредена страна, но..

Мнение от BabaPena »

eiliev написа: Та по темата: Европата не е за амбициозни хора, който има потенциал и не иска да има свободата да си сменя работата т.е. да си крета да избере европата. [/b][/color]
'Psolitno NE sam saglasna. Zapadna Evropa NE e za ambitsiozni Balgari. Ambitsioznite zapadno evropeitsi si se spraviat savsem dobre s neshtata. Prosto sistemata im (v povecheto sluchai) ne tolerira nashego brata. (Pone az ne poznavam Balgarin pod 40 jiveesht v Zapadna Evropa sas mnogo seriozni pari, specheleni po chesten nachin...s izkl. na dve momichentsa fotomodeli, koito spestiha po 100 000ina hiliadi evro za 2-3- godini rabota)
Заключено