Реконтра на пропагандата
Здравейте! Няма начин, трябва да се включа. Всички, които отдавна са напуснали скъпата и красивата ни Родина, нека да запазят добрите си впечетления. Но, ние които все още живеем тук ще Ви кажем, че нещата отдавна са се променили и стават все по-лоши и по-лоши. Никой не отрича, че Родината ни е красива и животът е спокоен. Но, вече не се издържа. И то не от друго, а от нас самите българите. Ние - не можем да управляваме държавата си. Все повече и по-интелигентни хора бъркат по кофите за боклук и просят по улиците. Има улици по цетъра, по които ме е страх да мина, за да не гледам как децата дишат автомобилните пари, за да получат някоя стотинка. А пред чейнджбюрата- ако видите как спретнати пенсионери, стоят и се надяват някой костюмиран юпи да им подхвърли някой лев. Но, уви на никой не му пука, че баба му с 65 лева пенсия трябва да избута месеца... и т.н. Относно работата - не знам как се търси работа в Канада - но ще Ви кажа, че в България ако си минал 30 - 35 години и не знаеш няколко езика, не си работил в мултинационална компания, нямаш вносна диплома или стаж навън, едва ли ще си намериш квалифицирана работа по специалността за повече от 350 лв. /незнайно със или без осигуровки/. . . А колкото да прирадата, морето и т.н. има ги , само че те вече не са за българите. Или по-скоро са за някои българи -за тези, които успяха по честен или по-вероятно по нечестен начин да забогатеят приватизирайки на безценица някой държавен обект. .. И затова на срещите организирани за популяризиране на емиграционната политика на Квебек - няма място -не може да се влезе.
Това е простете, ако досадих с известни истини.
Приятен ден1
Това е простете, ако досадих с известни истини.
Приятен ден1
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
за мен няма значение какви пари си получавал в БГ,аз съм получавал много,ама не са важни парите,искам да живея нормално,да не ме рекетира никой,като отида в магазина,всички да ме питат как съм и да ми се усмихват,ако ще да е изкуствено.Искам да гледам 100 ТВ програми,и т.н. най важната е мотивацията-мое мнениеWarrior написа:Malko vstrani ot temata, no dosta svarzano s neia. Spored vas kakvi pari triabva da poluchavash v BG, che da si zaslujava imigraciata v Canada? Interesuvat me vsiakakvi mnenia
Вси4ки раzправяте , 4е имало голяма пропаганда zа Qebec в Франция. Имах 4еста да посетя преди 3 седмици COTE D'AZUR ( NICE, MONACO, CANNES ) а сьЩо и всеиЗвестното St. Tropes , та дори и SAN REMO. Бях с моя поЗната , която преди 2 години беШе За кратко в Торонто, 2 седмици. Та от ли4ен опит ТЯ ми каЗа 4е Канада е ниЩо в сравнение с Франция. Ница е неЩо неописуемо, дьлго Promenade ,палми навсякьде, тогава беШе 20 градуса , практи4ески няма Зима, весели усмихнати хора , вси4ко супер културно и 4исто . Мисьлта ми беШе 4е никой нормален француЗин Няма да остави това райско местенце да емигрира в Канада при пакитата ,ориЗите и там както му викате, и да се набута на 9 месеца Зима , ако мога сте ка4а снимки да видите COTE D'AZUR За да направите сравнение и да раЗберете ЗАЩО има толкова голяма пропаганда. НЕ винете никой 4е иска да напусне Канада ,/ има доста по хубави места/, както хората каЗват За всеки влак си има пьтници. Не е дльжно на вси4ки да им харесва, не Забравяите , 4е ние сме от Европа все пак. Мое ли4но мнение е , 4е Канада е СУПЕР zа емигрантите от ТРЕТИЯ СВЯТ. Нека Canuk да посети Италия,Франция,Германия,Австрия,Швейцария та да види 4е природта е навсякяде супер и Канада не блести с ниЩо особено. Догодина сьм планирал 3 седмици Канада по трасе Монтреал Ванкувар да видим прехвалената Земя. И след вси4ко това което писах , си приЗнавам 4е искам да емигрирам В Канада , но пьрво сте направя една екскурЗия да видя как е , става или не . Според мен там е бьдеЩето , след 20 години Ще бьде по добре от ЕС, но както някои каЗват , тогава може да 4оплиме семки в Банско.
В много неща сигурно си прав, в други си прав, но от твоята камбанария. Четейки редовете, а и между тях, на човек му се набиват предимно думите "пари", "пари", финансов интерес, и пак пари! До такава степен, че щяха да ми избодат очите! То, всичкото това, и да не се пише е ясно и на децата от началното училище у нас. Доста си се потрудил за да направиш всичките тези обобщения, та чак се запитах "за чии интерес финансов"!? То излезе че всичко се прави за пари и в този контекст и твоето скромно есе, може би!
И по въпроса за семките! Вярно е , че човек завършва живота си, както го и започва, но е невероятно интересен оня момент между тия две събития! Да го изживеем както си искаме!
И по въпроса за семките! Вярно е , че човек завършва живота си, както го и започва, но е невероятно интересен оня момент между тия две събития! Да го изживеем както си искаме!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Re: Реконтра на пропагандата
ne mojete li da pishete kratki temi? koi normalen cghovek s rabota ima vreme da pishe ili chete tezi romani
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Харесва ми!
На мен този поляритет в мненията и оценките много ми харесва, особено когато не се стига до лични нападки и обиди.
Информацията е полезна, когато не е изопачено представена т.е. субективна, независимо по какви причини. Едностранчивата информация пък винаги предизвиква недоверие, дори и да е обективна. Не бих повярвал "от раз" на едни само суперлативни излияния, а така също и на единствено мрачни критики и прокоби.
Истината за всеки от нас ще се окаже някъде по средата или по-близо до единия от двата полюса. Аз на ничия камбанария на мога да се кача, както и никой не може да погледне от моята. Но различните гледни точки са винаги полезни при преценка на възможностите и вземането на решение.
За самото решение човек винаги ще си намери доводи за обосновка. Аз моето съм го взел и всичко оптимистично в изказванията ме успокоява и окуражава, а песимистичното ме амбицира и подготвя да се преборя с трудностите. Ако не бях уверен в себе си, щях естествено да се хвана за грозящите ме опасности и да се откажа като не накърня собственото си самолюбие.
И още нещо. Дори и да не тръгнат нещата добре в Канада, дори и да се наложи да се върна, аз не бих обвинявал държавата, обстоятелствата, приятелите и не знам още кого. Тогава ще знам, че съм се надценил и просто съм нямал криле за да полетя толкова нависоко.
Ами ако...се случи обратното...?
Информацията е полезна, когато не е изопачено представена т.е. субективна, независимо по какви причини. Едностранчивата информация пък винаги предизвиква недоверие, дори и да е обективна. Не бих повярвал "от раз" на едни само суперлативни излияния, а така също и на единствено мрачни критики и прокоби.
Истината за всеки от нас ще се окаже някъде по средата или по-близо до единия от двата полюса. Аз на ничия камбанария на мога да се кача, както и никой не може да погледне от моята. Но различните гледни точки са винаги полезни при преценка на възможностите и вземането на решение.
За самото решение човек винаги ще си намери доводи за обосновка. Аз моето съм го взел и всичко оптимистично в изказванията ме успокоява и окуражава, а песимистичното ме амбицира и подготвя да се преборя с трудностите. Ако не бях уверен в себе си, щях естествено да се хвана за грозящите ме опасности и да се откажа като не накърня собственото си самолюбие.
И още нещо. Дори и да не тръгнат нещата добре в Канада, дори и да се наложи да се върна, аз не бих обвинявал държавата, обстоятелствата, приятелите и не знам още кого. Тогава ще знам, че съм се надценил и просто съм нямал криле за да полетя толкова нависоко.
Ами ако...се случи обратното...?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Warrior написа:Malko vstrani ot temata, no dosta svarzano s neia. Spored vas kakvi pari triabva da poluchavash v BG, che da si zaslujava imigraciata v Canada? Interesuvat me vsiakakvi mnenia
S ogled na momentnata ikonomicheska situacia v Canada ne preporachvam na nikoi da immigrira tuk, ako zaplatata mu v BG e nad 800 leva. No ima i drugi faktori. Na men, naprimer ne mi e machno tolkova za goliamata mi zaplata v BG, zashtoto niakakvi pari mogat da se izkarat i tuk, no ne moga da prejiveia fakta, che apartamenta, koito imam v BG tuk struva 450000CAD i nikoga niama da moga da si go pozvolia.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Za chovek koito se chudi kak da si plati parnoto nai-vajnia moment sa parite, no kogato uspeesh da se razkarash ot BG-ia i zapochnesh da izkarvash izvednaj razbirash che ne sa samo parite....daje ne sa i na 2-ro miasto. Imam dosta priateli iz Evropa. Vsichkite sa nedovolni i to ne ot parite, ne ot arhitekturata i klimata. Ot drebni choveshki neshta kato shefa ti da ti kaje bravo kogato si svarshish rabotata, da te povishi kogato go zaslujavash ( i da te napravi shef da rechem na niakolko kebekari, koito ne zaslujavat)...kogato niakoi te pita (poradi aktsenta ti) ot kade si i kajesh BG-ia vmesto da te pogledne smrashteno da se usmihne i da kaje...aaa a az sam ot edi-kade si. Chuval sam za BG-ia (a nai-veroiatno ne e). Kogato vsichki sa kato tebe i te uvajavat takav kakavto si...bih se primiril i s po-malkata zaplata.
Canada spored mene moje da sipravi kakvato reklama si iska. Vie shto i viarvate. Nali za tova sa tia forumi i siatove...chete, mislete a ne uprekvaite niakoi che vi e dal shansa da probvate. Ne ot vsiako darvo stava imigrant
Canada spored mene moje da sipravi kakvato reklama si iska. Vie shto i viarvate. Nali za tova sa tia forumi i siatove...chete, mislete a ne uprekvaite niakoi che vi e dal shansa da probvate. Ne ot vsiako darvo stava imigrant

Швейцария е много подредена страна, но..
Ще се включа и аз в тази тема. АМи там където живея в момента е много подредено и красиво, но гледки душата не хранят. и от друга страна взаимоотношенията са различни спрямо тези в Канада. Не миказвайте само "Ти не си бил в Канада така че мълчи" Отдавна(15 години имам много добра представа как е там) имам роднини и почти всикчи от фамилията ми са били там.
Та по темата: Европата не е за амбициозни хора, който има потенциал и не иска да има свободата да си сменя работата т.е. да си крета да избере европата. А за постинга за Монте Карло ще кажа че това е каймака на кинтите в европата и такъв пример е неудачен да не кажа неуместен.
ПП:Готиното място е там където не си в момента
Та по темата: Европата не е за амбициозни хора, който има потенциал и не иска да има свободата да си сменя работата т.е. да си крета да избере европата. А за постинга за Монте Карло ще кажа че това е каймака на кинтите в европата и такъв пример е неудачен да не кажа неуместен.
ПП:Готиното място е там където не си в момента
10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
Това е обЩа оценка За Франция , не е само оценка на крайбрежната ивица. А на тебе ако ти Завьржат о4ите и те пуснат в Генуа / Италия /много голям крайбрежен град, и не ти кажат ЩЕ БЬДЕШ СИГУРЕН 4е си някьде иЗ латинска Америка , такава цигания не сьм виждал никьде в БГ. Франция е поне 30 г. по напред, а МИЛАНО е копие на София или София е копие на Милано, не може да се раЗбере,приликата е пораЗителна. Дори и най малките френски селца са много Шармантни , пак повтарям оценката е комплексна.survivor написа:Имах 4еста да посетя преди 3 седмици COTE D'AZUR ( NICE, MONACO, CANNES ) а сьЩо и всеиЗвестното St. Tropes , та дори и SAN REMO.
Silistra, ако твоята позната реши да разгледа Америка и ако някой я заведе направо в Disneyland, Америка пък ще и се стори като приказка
Mnogo e prav Mecho...ot edni pari natatak (za vseki e individualno - niakoi deto e tragnam ot 200lv v BG zaplata ot 2500 Evro v nemsko mnogo shte mu haresa...tia deto v BG vzimat 1500lv. shte in triabvat zaplati ot 5-10 000 evro za da pochustvat razlikata, no tova e druga tema) drugi neshta pochvat da stavat vajni: Usmihnat li se sabujdam? Hubava li e gledkata prez prozoretsa? Kade shte ida da pochivam sledvashtia pat? Jena mi shtastliva li e? Bih li iskal da ostareia v toia grad? Koi sam az i kato kakav se samoopredeliam...i taka natatak i taka natatak...Otgovariash si na vaprosite...i posle idva trudnoto...
T.e. retseptata mi za shtastie ima tri etapa:
a) Napechalvash se dobre.
b) Kogato 'gladat' izchezne i ne ti smushtava 'hranosmilaneto' ili 'misleneto' reshavash kak iskash da si jiveesh jivota.
c) Namirash kuraja da izpalnish reshenieto ot b) bilo to 'Otivam v Kanada' 'Ostavam v Kanada', 'Vrashtam se v BG' ili 'Mestia se drugade'
V zavisimost ot na koi etap e chovek...mnenieto mu se meni...normalno e...Jivota e palen s polutonove. (samo poglednete mneniata po-gore)
(Zatova i zavijdam na hora kato Canuk - inteligentni i dobronamereni, a sashtevremenno gledashti samo v bialo i cherno na sveta. Kasmetlia!)
Haide sas zdrave!
T.e. retseptata mi za shtastie ima tri etapa:
a) Napechalvash se dobre.
b) Kogato 'gladat' izchezne i ne ti smushtava 'hranosmilaneto' ili 'misleneto' reshavash kak iskash da si jiveesh jivota.
c) Namirash kuraja da izpalnish reshenieto ot b) bilo to 'Otivam v Kanada' 'Ostavam v Kanada', 'Vrashtam se v BG' ili 'Mestia se drugade'
V zavisimost ot na koi etap e chovek...mnenieto mu se meni...normalno e...Jivota e palen s polutonove. (samo poglednete mneniata po-gore)
(Zatova i zavijdam na hora kato Canuk - inteligentni i dobronamereni, a sashtevremenno gledashti samo v bialo i cherno na sveta. Kasmetlia!)
Haide sas zdrave!
Re: Швейцария е много подредена страна, но..
'Psolitno NE sam saglasna. Zapadna Evropa NE e za ambitsiozni Balgari. Ambitsioznite zapadno evropeitsi si se spraviat savsem dobre s neshtata. Prosto sistemata im (v povecheto sluchai) ne tolerira nashego brata. (Pone az ne poznavam Balgarin pod 40 jiveesht v Zapadna Evropa sas mnogo seriozni pari, specheleni po chesten nachin...s izkl. na dve momichentsa fotomodeli, koito spestiha po 100 000ina hiliadi evro za 2-3- godini rabota)eiliev написа: Та по темата: Европата не е за амбициозни хора, който има потенциал и не иска да има свободата да си сменя работата т.е. да си крета да избере европата. [/b][/color]