Получихме отговор от Канада, но...................
Получихме отговор от Канада, но...................
Надявахме се да е дата за интервю, но ни изненадаха.Искат ни в срок до 1 година(т.е. до 29.11.2006) да им изпратим документ за завършен курс по френски от наш, признат институт.Объркващото е, че незнаем какво означава 4 модул!Азсъм водещият кандидат и съм писала ниво на френски 7.Защо ни забавят?!

ДОСТА СМЕ ПРИТЕСНЕНИ
МОЛЯ ВИ, има ли и други като нас, които са на същото положение.Чудно ни е защо ни искат този документ!?Дали ще успеем до ноември 2006.Първите курсове в ИЧС, започват от януари.Защо ни бавят с една цяла година, аз съм с висше, на 27год., имаме и дете.Приемат ни молбата за селекция, а всъщност ни искат документ за френският.Ако не им го изпратим, ни отказват молбата. 
Ами, май напоследък държат на тези неща. Ние си пратихме кандидатурата с документ за френския. Вероятно се злоупотребява със заязяване на високи нива на френски, а по интервютата същите нива не се защитават.
Идеята е като се явите на интервю, да ви сверят депозираните копия на документи с оригиналите, да покажете, че се справяте с фр. и да бъдете селектирани.
Нямаш ли никакъв документ за френски? Откъде го знаеш?
Идеята е като се явите на интервю, да ви сверят депозираните копия на документи с оригиналите, да покажете, че се справяте с фр. и да бъдете селектирани.
Нямаш ли никакъв документ за френски? Откъде го знаеш?
бъди красив труп!
Здрасти!
френският съм го учила 6години, той ми е вписан в дипломата за средно образование, но явно ни им стига.В DCS съм писала ниво 7/7, а съпруга ми 5/5, той вообще не го е учил.
мисля че не става,защото
те ми имат дипломата, а и искат док. от институция.Просто ще го учим отново, дано ни сложат поне във 2 ниво в ИЧС за 5 седмици ни казаха, в ИЧС, че ще вземем 3 нива,Ще го изкараме докато имаме време и дано да ни приемат

мисля че не става,защото
те ми имат дипломата, а и искат док. от институция.Просто ще го учим отново, дано ни сложат поне във 2 ниво в ИЧС за 5 седмици ни казаха, в ИЧС, че ще вземем 3 нива,Ще го изкараме докато имаме време и дано да ни приемат

За 5 седмици можете да изкарате 1 ниво, примерно второ ниво по Панорама. Изкарайте две интензивни - второ и трето, което се равнява /мисля че/ на 6 т. по точкуването в Demande de Certifict de Selection.
Като изкарате второ ниво и запишете трето, може да вземете от ИЧС служебно удостоверение за това, че сте записани и в момента карате курс..... и т.н.
Като изкарате второ ниво и запишете трето, може да вземете от ИЧС служебно удостоверение за това, че сте записани и в момента карате курс..... и т.н.
бъди красив труп!
След като сте писали 7/7 е явно, че искат 4-ти модул на средно ниво, което покрива по тяхната скала нива 7-8 .
Общо са 12 нива - разделени на 3 групи, всяка с по 4 модула:
начално -1,2,3,4
средно- 5,6,7,8
напреднали - 9,10,11,12
Това е системата на Френския институт, по която според мен определят нивата на френски ез. и имиграционните власти във Виена(разбира се става въпрос за Français général).
Почти съм убедена, че сертификат от частна учителка не би свършил работа, след като практиката вече е да се изискват документи от "institution reconnue"- което съвсем не означава частна учителка.
Във Фр.институт всяко ниво е 54 ч. (но това са астрономически часове, а не учебни), което във вашия случай на посочено седмо ниво означава около 387 часа май. Следващата сесия започва през февруари 2006г. Следете в сайта им или се обадете по тел. 9377922.
http://www.ambafrance-bg.org/culteduc/f ... %E9n%E9ral
А тези 6-години френски в средното училище, колко часове хорариум носят-това трябва да е записано в дипломата. Все пак може да се опита, ако са около 300 часа да се преведат и изпратят наново - с някакво уточнение, че езикът е изучаван в училище и часовете покриват техния модул 4 на средното ниво.
Успех!
Общо са 12 нива - разделени на 3 групи, всяка с по 4 модула:
начално -1,2,3,4
средно- 5,6,7,8
напреднали - 9,10,11,12
Това е системата на Френския институт, по която според мен определят нивата на френски ез. и имиграционните власти във Виена(разбира се става въпрос за Français général).
Почти съм убедена, че сертификат от частна учителка не би свършил работа, след като практиката вече е да се изискват документи от "institution reconnue"- което съвсем не означава частна учителка.
Във Фр.институт всяко ниво е 54 ч. (но това са астрономически часове, а не учебни), което във вашия случай на посочено седмо ниво означава около 387 часа май. Следващата сесия започва през февруари 2006г. Следете в сайта им или се обадете по тел. 9377922.
http://www.ambafrance-bg.org/culteduc/f ... %E9n%E9ral
А тези 6-години френски в средното училище, колко часове хорариум носят-това трябва да е записано в дипломата. Все пак може да се опита, ако са около 300 часа да се преведат и изпратят наново - с някакво уточнение, че езикът е изучаван в училище и часовете покриват техния модул 4 на средното ниво.
Успех!
- RADOSTIN69
- Обратна връзка:
'
ТИЯ ЯВНО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ ВЕЧЕ С НАС!
НА НАС НЕ СА ИСКАЛИ ТАКЪВ ДОКУМЕНТ ПРИ АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ПИСАНИ НИВА НА ЕЗИК ОТ НАС,НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ДА ГО НАПРАВЯТ В СРЯДА! ДАНО НЕ Е ТАКА ,ЗАЩОТО СЛЕДВАЩИЯ ПРОБЛЕМ Е ,ЧЕ В НАШИЯ ГРАД НЯМА ПРИЗНАТА ИНСТИТУЦИЯ ОТ ТЯХ,ТАКА ЧЕ....НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ!
КАТО ЧЕ ЛИ ВСИЧКИТЕ НЕГРИ И ЖЪЛТИ А И АРАБИ СА С ПЕРФЕКТЕН ФРЕНСКИ!СМЕХОРИИ!
НА НАС НЕ СА ИСКАЛИ ТАКЪВ ДОКУМЕНТ ПРИ АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ПИСАНИ НИВА НА ЕЗИК ОТ НАС,НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ДА ГО НАПРАВЯТ В СРЯДА! ДАНО НЕ Е ТАКА ,ЗАЩОТО СЛЕДВАЩИЯ ПРОБЛЕМ Е ,ЧЕ В НАШИЯ ГРАД НЯМА ПРИЗНАТА ИНСТИТУЦИЯ ОТ ТЯХ,ТАКА ЧЕ....НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ!
КАТО ЧЕ ЛИ ВСИЧКИТЕ НЕГРИ И ЖЪЛТИ А И АРАБИ СА С ПЕРФЕКТЕН ФРЕНСКИ!СМЕХОРИИ!
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
- Повод има! Пиене няма!
- RADOSTIN69
- Обратна връзка: