Получихме отговор от Канада, но...................

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
kalia

Получихме отговор от Канада, но...................

Мнение от kalia »

Надявахме се да е дата за интервю, но ни изненадаха.Искат ни в срок до 1 година(т.е. до 29.11.2006) да им изпратим документ за завършен курс по френски от наш, признат институт.Объркващото е, че незнаем какво означава 4 модул!Азсъм водещият кандидат и съм писала ниво на френски 7.Защо ни забавят?! :? :(
kalia

ДОСТА СМЕ ПРИТЕСНЕНИ

Мнение от kalia »

МОЛЯ ВИ, има ли и други като нас, които са на същото положение.Чудно ни е защо ни искат този документ!?Дали ще успеем до ноември 2006.Първите курсове в ИЧС, започват от януари.Защо ни бавят с една цяла година, аз съм с висше, на 27год., имаме и дете.Приемат ни молбата за селекция, а всъщност ни искат документ за френският.Ако не им го изпратим, ни отказват молбата. :(
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Ами, май напоследък държат на тези неща. Ние си пратихме кандидатурата с документ за френския. Вероятно се злоупотребява със заязяване на високи нива на френски, а по интервютата същите нива не се защитават.
Идеята е като се явите на интервю, да ви сверят депозираните копия на документи с оригиналите, да покажете, че се справяте с фр. и да бъдете селектирани.
Нямаш ли никакъв документ за френски? Откъде го знаеш?
бъди красив труп!
kalia

Здрасти!

Мнение от kalia »

френският съм го учила 6години, той ми е вписан в дипломата за средно образование, но явно ни им стига.В DCS съм писала ниво 7/7, а съпруга ми 5/5, той вообще не го е учил.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

4ти модул, но на кое ниво - начинаещи, среднонапреднали, напреднали /адвансд/ - това трябва да разбереш.
3 нива по 4 модула ти дават общо 12 модула :)
kristie

Мнение от kristie »

А grobari, :wink:, понеже знам къде учите езика, от там ли си взехте документ за френския или от някъде другаде? Стискаме палци за 15.12. и чакаме добри новини от вас. Мнооооооооооооого късмет на интервюто :thumbsup:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Или направо им снимай само тази часто от дипломата, която показва колко часа френски имаш.. но според мен тези часове, трябва да отговарят на модула, който ти искат, за да има смисъл от цялата тази работа:)
kalia

Мнение от kalia »

незнам май: начинаещо, средно ниво"intermedidire modul 4",ако съм го изписала правилно, защото писмото ни е в мен
kristie

Мнение от kristie »

Плюс сертификат от частната учителка за минати часове /само трябва да се види колко часа искат тия /. По пътя на желязната логика това и трябвало да свърши работа, предполагам.
kalia

мисля че не става,защото

Мнение от kalia »

те ми имат дипломата, а и искат док. от институция.Просто ще го учим отново, дано ни сложат поне във 2 ниво в ИЧС за 5 седмици ни казаха, в ИЧС, че ще вземем 3 нива,Ще го изкараме докато имаме време и дано да ни приемат :oops: :cry: :(
kalia

мисля че не става,защото

Мнение от kalia »

те ми имат дипломата, а и искат док. от институция.Просто ще го учим отново, дано ни сложат поне във 2 ниво в ИЧС за 5 седмици ни казаха, в ИЧС, че ще вземем 3 нива,Ще го изкараме докато имаме време и дано да ни приемат :oops: :cry: :(
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

За 5 седмици можете да изкарате 1 ниво, примерно второ ниво по Панорама. Изкарайте две интензивни - второ и трето, което се равнява /мисля че/ на 6 т. по точкуването в Demande de Certifict de Selection.
Като изкарате второ ниво и запишете трето, може да вземете от ИЧС служебно удостоверение за това, че сте записани и в момента карате курс..... и т.н.
бъди красив труп!
Dimachka

Мнение от Dimachka »

След като сте писали 7/7 е явно, че искат 4-ти модул на средно ниво, което покрива по тяхната скала нива 7-8 .
Общо са 12 нива - разделени на 3 групи, всяка с по 4 модула:
начално -1,2,3,4
средно- 5,6,7,8
напреднали - 9,10,11,12
Това е системата на Френския институт, по която според мен определят нивата на френски ез. и имиграционните власти във Виена(разбира се става въпрос за Français général).

Почти съм убедена, че сертификат от частна учителка не би свършил работа, след като практиката вече е да се изискват документи от "institution reconnue"- което съвсем не означава частна учителка.

Във Фр.институт всяко ниво е 54 ч. (но това са астрономически часове, а не учебни), което във вашия случай на посочено седмо ниво означава около 387 часа май. Следващата сесия започва през февруари 2006г. Следете в сайта им или се обадете по тел. 9377922.

http://www.ambafrance-bg.org/culteduc/f ... %E9n%E9ral

А тези 6-години френски в средното училище, колко часове хорариум носят-това трябва да е записано в дипломата. Все пак може да се опита, ако са около 300 часа да се преведат и изпратят наново - с някакво уточнение, че езикът е изучаван в училище и часовете покриват техния модул 4 на средното ниво.

Успех!
Аватар
RADOSTIN69
Обратна връзка:

'

Мнение от RADOSTIN69 »

ТИЯ ЯВНО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ ВЕЧЕ С НАС!
НА НАС НЕ СА ИСКАЛИ ТАКЪВ ДОКУМЕНТ ПРИ АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ПИСАНИ НИВА НА ЕЗИК ОТ НАС,НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ДА ГО НАПРАВЯТ В СРЯДА! ДАНО НЕ Е ТАКА ,ЗАЩОТО СЛЕДВАЩИЯ ПРОБЛЕМ Е ,ЧЕ В НАШИЯ ГРАД НЯМА ПРИЗНАТА ИНСТИТУЦИЯ ОТ ТЯХ,ТАКА ЧЕ....НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ!
КАТО ЧЕ ЛИ ВСИЧКИТЕ НЕГРИ И ЖЪЛТИ А И АРАБИ СА С ПЕРФЕКТЕН ФРЕНСКИ!СМЕХОРИИ! :roll:
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
Аватар
RADOSTIN69
Обратна връзка:

Мнение от RADOSTIN69 »

СЪЩО ТАКА ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА МОЖЕШ ДА БЪДЕШ"БЛАГОДАРНА" НА ВСИЧКИ ТИЯ,КОИТО ПРАЩАТ ТАКИВА ДОКУМЕНТИ БЕЗ ДА СА ИМ БИЛИ ИЗИСКАНИ! :idea:
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
Заключено