Ай да си имаме уважението.

И аз искам да видя нещо свястно в Монреал. Не може ли да попитам как и къде? Куп художници продават в И-нет, пък българите- без работа...

Здрасти, Руслан аз също съм артист. Кандидатствах и минах успешно интервюто. Така, че смело и ти желая от сърце моя успех. Скулптурата е нещо велико (аз завърших дърворезба, а след нея и изящни изкуства, имам и педагогика, но не съм я практикувала). Е, да имам трудов стаж в сверата на дървообработването и графичния дизаин. Имам участия в множество изложби в страната и чужбина. Представих им във Виена (първите документи) изрезки от публикувани статии във вестниците за част от мои изложби, както и покани и снимки от мои произведения, които преснимах от каталозите, които са ми изпращани от участията ми в чужбина. Изпратих също критични бележки от един наш голям изкуствовед. Пиша ти това, за да знаеш да изпратиш всичко такова каквото имаш, за да можеш да ги убедиш, че си деен и "не те мързи". Тези хора приемат имигранти, стига да са се уверили, че те покриват техния критерий за "бачкатори". Ако имаш опит в компютърната графика, ще ти е голям плюс. Защото при толкова много специалности при мен (дърворезба, графика, живопис, учител и компютърна графика) на сертификата ми за Квебек отбелязаха последното. Имиграционните власти уважават културата, в търсените професии влизат изящните изкуства. Но трябва все пак да им покажеш, че наистина твориш (те не се интересуват от никакви творчески почивки), искат да видят всичко черно на бяло, това означава написано, подпечатано и подписано. Ако имаш закупени картини от частни лица и особено ако те са "шефове" и могат да ти издадат документ, в който да упоменат, че през еди коя си година са закупили от теб еди колко си пластики (мобилни или монументални) ти решават голяма част от трудовият ти стаж "свободна практика". Запомни, че трябва да докажеш чрез някакъв документ твоята работа, всичките години от както си завършил (предполагам академията). Желая ти успех.ruslan написа:Аз съм скулптор, интересувам се има ли специални изисквания за кандидатстване за местоживеене в Канада. Какви документи аз трябва да представя за трудов стаж, след като съм художник на свободна практика?
ruslan