кандидатстване като художник за Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Къде видя язвителност? :shock:
Ай да си имаме уважението. :D

И аз искам да видя нещо свястно в Монреал. Не може ли да попитам как и къде? Куп художници продават в И-нет, пък българите- без работа... :roll: Що не видя някоя галерия, па макар и он-лайн със свястни неща и човешки цени? Аз не разбирам как така на мен не ми е по джоба да дам подобни суми за оригинал, пък Алина твърди, че картините били евтини... :roll:
Alina

Мнение от Alina »

Док, никого не съм наричала простаци, а и къде видя заяждане. Джой просто сподели мнение. Колкото до чувствителността на художници и артисти - имам си 2-ма такива в къщи, както и съм продавала на около 15 други художници произведенията, и колко лесно са раними и навътре приемат всяко неодобрение или не харесване, ми е до болка познато. Много, много, много са чувствителни. Тук никъде не става дума, че другите са тъпи или прости. Защо тълкувате наопаки думите ми.

Вижте сега. Както писах - повечето хора в къщите си и офисите си нямат оригинали, и както Джой правилно е написала - това е заради скъпата им цена. Затова повечето предпочитат много добри копия, постери и т.н.т. Има от около 250-800$, но на мен не ми харесват. Ако от тази цена извадиш материалите и %-та на галерията, колко остават накрая. Да ви кажа само, че в ЦУМ вземаха по 55% около 1996-1997г. Тук не знам точно колко е, но няма да е много евтино. Наскоро много харесах няколко картини но забелязах, че не са оригинали. И въпреки това цената им беше соленичка като за копия - около 1500-2000$. Продавачката ми каза, че оригиналите са по 50 000$.

Личното ми мнение е, че в БГ има много добри произведения на изкуството, често дори, пак според скромното ми мнение, превъзхождат по-големият процент от творбите, които съм видяла тук. НО И ТУК ВИДЯХ ПРЕКРАСНИ КАРТИНИ. Поне тези, които на мен ми харесаха бяха действително много скъпи. Ако има кой да ги купува - чудесно. Ако ли не - жалко за таланта и труда на хората.

Видях и много които стоят като рисувани на конвейр - в различни магазини еднакви картини, големи и оригинали, на цени около 500-2000-3000$. И все пак, за серийно производство, макар и оригинали, това ми се струва скъпо.

Колкото до Интернет, не знам, никога не съм продавала по нета и не знам как върви пазара там. Може и да е по-раздвижен, защото ги виждат хора от цял свят.
Последно промяна от Alina на Вто Авг 16, 2005 7:59 pm, променено общо 5 пъти.
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Джой, всеки има различна представа за СВЯСТНО. Това което на мен ми харесва и го намирам за добро, не е задължително и на теб или на някой друг да му хареса. Което е хубаво, защото иначе нямаше да има такова голямо разнообразие. Точно за това се казва, че за всеки влак си има пътници.

И все пак, дали един човек само с произведения на изкуството може да води добър живот тук. Аз не бих подхранвала илюзиите на хората, нека бъдат подготвени за всичко. Затова и казах, че колкото повече умения имат, толкова по-добре. А ако успеят да се реализират в своята си сфера, по-добро от това няма да има.

Много е важно също и в кой град ще се отиде. Аз не бих давала съвети и за това, да не подведа някого. Човек трябва да е подготвен за всичко, за да очаква нещо по-добро, за да няма първоначалните сътресения и отчаяние. Мои познати се върнаха в БГ- единият на първата, а другият на третата седмица. Не на всеки му понася като види на живо перспективите.

И все пак - късмет на всички, които тепърва пристигат. Дано адаптацията ви бъде по-лека и имате късмет в реализацията.
Alina
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Скъпи дами Джой и Алина,
явно съм бил неразбран и ще се опитам да изгладя недоразумението.
Това,че са много чувствителни артистите е общоизвестен факт....и много раними също.
Фактът,че произведения на изкуството не се продават лесно в Ка може да ги разстрои.Някои дори биха се разколебали.Все пак Ка не е Европа.Ех,старата Европа-люлката на цивилизацията........
Но те трябва да опитат да се наложат.
Лошото е,че името продава картините в повечето случаи а създаването на име е дълъг и труден процес.
Не малка част от по-старото поколение Пловдивски художници са ми приятели покрай Жоро Бояджана/наЗлатю Бояджиев сина/-стария крокодил както му казваме а също и Руско /животното/.Що нещо сме изпили с тях не е за разправяне......
Покрай тях разбирам хала на артистите в БГ.
В нашата опоскана държава и оскотял от мизерия народ където материалното се цени повече от духовното в момента няма място за тях.Ето за това мисля,че те трябва да си търсят реализация зад граница.
Това за простаците аз го казах, Алина и не съм те цитирал-имах предвид,че медиците сме по-издръжливи на нападки от хората на изкуството.Така,че не се връзвай моля те!
Джой,момичето което смята да излага свои неща живее във Ван.Това имах предвид,че е на няколко хиляди километра.
Решиш ли да дойдеш на гости там някой ден непременно ще ви запозная!
Нека задружно пожелаем успех на нашите артисти!
Ваш:
Док........
TROUBLEMAKER
Alina

Мнение от Alina »

Док, мерси за разясненията :lol: :beer: :beer:
Alina
rumys

Re: кандидатстване като художник за Канада

Мнение от rumys »

ruslan написа:Аз съм скулптор, интересувам се има ли специални изисквания за кандидатстване за местоживеене в Канада. Какви документи аз трябва да представя за трудов стаж, след като съм художник на свободна практика?
ruslan
Здрасти, Руслан аз също съм артист. Кандидатствах и минах успешно интервюто. Така, че смело и ти желая от сърце моя успех. Скулптурата е нещо велико (аз завърших дърворезба, а след нея и изящни изкуства, имам и педагогика, но не съм я практикувала). Е, да имам трудов стаж в сверата на дървообработването и графичния дизаин. Имам участия в множество изложби в страната и чужбина. Представих им във Виена (първите документи) изрезки от публикувани статии във вестниците за част от мои изложби, както и покани и снимки от мои произведения, които преснимах от каталозите, които са ми изпращани от участията ми в чужбина. Изпратих също критични бележки от един наш голям изкуствовед. Пиша ти това, за да знаеш да изпратиш всичко такова каквото имаш, за да можеш да ги убедиш, че си деен и "не те мързи". Тези хора приемат имигранти, стига да са се уверили, че те покриват техния критерий за "бачкатори". Ако имаш опит в компютърната графика, ще ти е голям плюс. Защото при толкова много специалности при мен (дърворезба, графика, живопис, учител и компютърна графика) на сертификата ми за Квебек отбелязаха последното. Имиграционните власти уважават културата, в търсените професии влизат изящните изкуства. Но трябва все пак да им покажеш, че наистина твориш (те не се интересуват от никакви творчески почивки), искат да видят всичко черно на бяло, това означава написано, подпечатано и подписано. Ако имаш закупени картини от частни лица и особено ако те са "шефове" и могат да ти издадат документ, в който да упоменат, че през еди коя си година са закупили от теб еди колко си пластики (мобилни или монументални) ти решават голяма част от трудовият ти стаж "свободна практика". Запомни, че трябва да докажеш чрез някакъв документ твоята работа, всичките години от както си завършил (предполагам академията). Желая ти успех.
Joy

Мнение от Joy »

Аз шапка ви свалям на всички ,занимаващи се с творчество! Дълбоко съм убедена, че занаят всякакъв се научава, но талант с нищо не се заменя... :roll:
И все пак, този талант ТРЯБВА да храни. "Името" продава може би в България. За тук този принцип май не е особенно в сила...Публикации, реклама, изложби- всичко това вдига цената, но едва ли чак толкова продава...Хората са практични- за такива суми не купуват.
Аз все си мисля, че една по-интензивна работа много даже може добре да храни. Вярно, че материалите са скъпи, но те и в България не са евтини, а дори и с по-скромна цена на платно, си излиза добра печалба.
Така аз си мисля нещата де...
Познавам хора, които за 2 дни създават шедьоври. Производителност- страхотна. :D
Ха да си продаде картините за стотина дол.всяка , пък да видим дали ще му е зле... :D

И пак ви питам, хората на изкуството, защо си нямате лични сайтове, където да излагате? Разглеждала съм много такива на чужди художници и оставам с впечатлението, че не се справят зле и без изложби в кафета. :roll:
Joy

Мнение от Joy »

Аз наскоро говорих в Нета с едно момиче-студентка и ми се прииска да ви покажа какви неща тя рисува за максимум един ден. Има много интересна според мен техника. Честно бих купила, ако не живееше в Израел и ако продаваше. :roll: Я си кажете мнението!

Изображение
vicsan
Обратна връзка:

Мнение от vicsan »

neka si risuwa momicheto,ama po malko da izpolzwa komputara.
a inache za saita ne si prawa,mnogo BG hudojnici imat lichni stranici,prosto temata beshe pusnata ot ruslan za pomost,a ne za reklama.
nie jiweem v vancouver kakto wijdas i e malko trudno da doides ot montreal.a za sait vij tuk: www.artzhana.com
i wupreki che si ot poweche wreme w canada da ti obiasnia che tuk w Van e prieto mnogo hudojnici da izlagat w restoranti i kafeta.Dori i po izwestni.
Izlojbata w kafeto e mejdu drugoto,tij kato jena mi e skluptor.No wsiako nesto s wremeto si!!!
pozdrawi vik

Blagodaria na kolegata za podkrepata i go chakame w ponedelnik da piem bira!
Заключено