кандидатстване като художник за Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ruslan

кандидатстване като художник за Канада

Мнение от ruslan »

Аз съм скулптор, интересувам се има ли специални изисквания за кандидатстване за местоживеене в Канада. Какви документи аз трябва да представя за трудов стаж, след като съм художник на свободна практика?
ruslan
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Наясно ли си с класификацията на търсените професии тук в Канада.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Не съм чувал досега да има такива кандидати от БГ за Канада, но малко вероятно е да има търсене на скулптори в Канада.
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Тук им трябват бачкатори със занаят и млада свежа плът за генетично обновяване има предвит нашите деца.Извинявам се за грубия израз но е точно така.Кореняците квебекари са дебели а жените им и дебели и грозни.На това му казват демогравска политика в дългосрочен план а в БГ след 50 години ще има на 50 процента цигани да видим кого ще упавляват политиците тогава.Иначе и аз не съм чувал или чел за арт професиите тук.Тук се цени само културата на ескимосите доколкото я има и тази на индианците нея пък въобще я няма.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Мани, съгласен съм с теб, но не съм съгласен с някои уточнения, щото лично на мен ми звучат доста грубо.
На Канада и трябва свежа плът за грубата работа, и ако някои от новодошлите се вредят в някои по-висши занаяти, ще е божа работа.
Само искам да допълня, че ако някой си мисли, че да си имгрант е лесно, не е, щото това, че нас българите ни избират по високо образование и стаж, за тук е нищо. Искат ни щото сме /умни/ да се слеем със света и да сме част от новото им поколение, колкото и грубо да ви звучи, но си е така. На никой не му пука, че сме българи, дори незнаят къде се намира България. Така, че се подготвяйте за всичко, като тръгвате за насам. Ако сте решени на всичко, само и само да не сте в циганската България, трябва да имате предвид тези неща, дето Ви написахме всички, ние дето живеем в Канада.
Естествено обаче, ще живеете по-добре от БГ, в това спор няма. Никой досега от българите, които съм срещал не се е оплаквал.
survivor

Re: кандидатстване като художник за Канада

Мнение от survivor »

Със сигурност знам за един художник, минал процедурата за Квебек преди 3-4 години, така че мисля че си струва да се опита. Според мен можете да покажете снимки с ваши творби, ако сте правили изложби - някакви доказателства, изобщо всичко, за което се сетите. Колкото до перспективите пред художниците тук, това е отделен въпрос. По принцип не са добри. За този художник знам, че накрая си е намерил работа да прави декори в театър, и отделно участвал в някакви малки изложби. Нямам директна връзка с него, така че не мога да дам повече подробности. Говорила съм и с един друг българин-художник от Торонто, и той казва че е много трудно и той работел предимно със Щатите.
ruslan написа:Аз съм скулптор, интересувам се има ли специални изисквания за кандидатстване за местоживеене в Канада. Какви документи аз трябва да представя за трудов стаж, след като съм художник на свободна практика?
ruslan
ruslan

Благодаря на всички

Мнение от ruslan »

:roll: Благодаря ви на всички за отзивчивостта. Мисля, че всички сте наясно как живеят художници в България. Щом вече толкова години оцелявам тук с тази професия, мисля, че ще мога и в Канада.
Botzo

Re: кандидатстване като художник за Канада

Мнение от Botzo »

ruslan написа:Аз съм скулптор.....
Az znam edin koito e zavur4il akademiata v Turnovo s durvorezba. Zena mu be6e zavur6ila pravo. Ta ........ mnogo be raboti po profesiata si, daze nikak, no puk gram ne izgaria ot zelanie da se vru6ta obratno.
Kakto se kaza v edna druga tema: Vupros na vkus - po-dobria vkus :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Тук уважават много препоръките. Ако примерно си доставял нещо за някоя галерия или изобщо си изпълнявал поръчка, помоли за препоръка, дори да бъде неформална. Моите кумове са художници и бяха преминали успешно първите етапи на процедурата, но се отказаха да я довършат. Та със сигурност поне на предварителен етап никой не ги е пренебрегвал за това че са художници. Ами успех! Ат България наистина трябва да си се научил да уцеляваш.
Аватар
jokasta nu
Обратна връзка:

Мнение от jokasta nu »

ruslan,
pozdravi ot kolega :)
as sum zanaiatchia - bijuter i surbam sushtata popara kato teb v bg.
sushto se interesuvam ot vuzmojnostite da se razvivam tvorcheski :) v normalna strana.
mojem da obmenim idei, makar che az sega trupam info po vuprosa.
kude si uchil v bg i kakva e praktikata ti do momenta ?
pozdravi i uspeh :)
may the force be with you
Alina

Мнение от Alina »

Здравей

В България дълги години бях в бизнеса с произведения на изкуството, съответно баща ми и сестра ми са художници. И като дойдох тук нормално беше да проявя интерес към същия тип работа, а и от любопитство разглеждах галерии, сравнявах цени...

Да ти кажа само, че картинката тук хич не е розова за хората на изкуството. Както и майка ми сама отбеляза - тук парите са във всъчко, свързано със стомасите - манджи, напитки и т.н.т. Картините като цяло се продават на безценица, и малцина имат ОРИГИНАЛ в дома си. Всичко е евтини снимки на известни или неизвестни художници, ситопечат, най-вече постери...

Така че хубаво си помисли какво още можеш да правиш тук. Разочарованието за хора на изкуството може да бъде страшно.
Чувала съм за САЩ хубави отзиви за пазара на произведения на изкуството.

Колкото до точките, интересувах се и аз за сестра ми - художник като такъв трудно може да мине процедурата, само с тази професия. Но гледах че дават добри точки за занаятите - Грънчари, тъкачи на килими, ръчно рисувана коприна, може би скулптурата я таксуват по този параграф, поинтересувай се за това. За всеки случай колкото повече умения покажеш толкова по-добре.
Alina
Аватар
Bydi
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Alina e napylno prava!
Az sym hudojnik i doidoh ot BG s golemite nadejdi za osystestveni tvorcheski planove..., no sega ne me pitai kakvo rabotq :cry: ...
Opitvam si kysmeta i na pazara za izkustvo, ama...A inache tuk e strahotno!
Ako se interesuvash za poveche podrobnosti-mojesh da mi pishesh LS
Kysmet!
Както не може да има човек без лице, без образ, така и душата не може без вяра.
vicsan
Обратна връзка:

Мнение от vicsan »

:wink:
az sum su6to hudojnik,koito oba4e ne se e ot4aial.Ne sum zapo4nala da se realiziram,no ne gubia muza i si rabotia v ku6ti / osnovno sculptural ceramic, akvarel i kolaj/. Sega 6te izlagam akvareli v edno kafe.Dogodina se nadiavam da napravia izlojba.
S kakvo to4no se zanimava6? Kamuk,metal,durvo? Pi6i mi li4no suob6tenie,6te se radvam da ti dam informacia dokolkoto moga:)
Joy

Мнение от Joy »

Не може ли да полюбопитствам кое е това кафе, vicsan, в което ще се излагаш? Бих била ужасно доволна да зърна нещата на толкова художници тук. :roll:
Не разбирам от бизнеса ви, но ако няма възможности за изложби, какво пречи произведенията да бъдат показвани и продавани в И-нет?
Картините като цяло се продават на безценица, и малцина имат ОРИГИНАЛ в дома си. Всичко е евтини снимки на известни или неизвестни художници, ситопечат, най-вече постери...
Алина, аз не разбрах това изказване...Картините са толкова скъпи, че са недостъпни за обикновенния човек. Затова и пълнят домовете си с боклуци.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

JOY написа:Не може ли да полюбопитствам кое е това кафе, vicsan, в което ще се излагаш? Бих била ужасно доволна да зърна нещата на толкова художници тук. :roll:
Не разбирам от бизнеса ви, но ако няма възможности за изложби, какво пречи произведенията да бъдат показвани и продавани в И-нет?
Картините като цяло се продават на безценица, и малцина имат ОРИГИНАЛ в дома си. Всичко е евтини снимки на известни или неизвестни художници, ситопечат, най-вече постери...
Алина, аз не разбрах това изказване...Картините са толкова скъпи, че са недостъпни за обикновенния човек. Затова и пълнят домовете си с боклуци.
Джой,моля те не бъди язвителна с хората на изкуството!
Все пак те са на няколко хиляди километра от теб.
Плюс това са много по-чувствителни от такива "простаци" като нас-медиците.
Ин факт и ние поназнайваме някои неща ......ама нека не им пречим и не ги разстройваме допълнително.
ОК?
Док.....
TROUBLEMAKER
Заключено