Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na
- bis
- Обратна връзка:
Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na
Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na social........
Kakvo da pravia?
Chakah chakah proslovutata programa za ordera na injenerite, no predi mesec zapochnah rabota taka da se kaje tova koeto sum rabotila 10 god. i sega tochno se vzema reshenie za tazi programa i stom rabotia suotvetno otpadam. Obiasniha mi kak da napusna rabota i da mina na social ta da uchastvam v programata im.
Izborut e truden, zastoto posle s tozi order kakvo, da ne bi da mi se otvoriat vratite?
Molia tezi koito sa minali ordera da spodeliat kak stoiat nestata s namirane na rabota.
Omruzna mi ot tolkova mnogo neizvestni.
Molia spodelete.
Kakvo da pravia?
Chakah chakah proslovutata programa za ordera na injenerite, no predi mesec zapochnah rabota taka da se kaje tova koeto sum rabotila 10 god. i sega tochno se vzema reshenie za tazi programa i stom rabotia suotvetno otpadam. Obiasniha mi kak da napusna rabota i da mina na social ta da uchastvam v programata im.
Izborut e truden, zastoto posle s tozi order kakvo, da ne bi da mi se otvoriat vratite?
Molia tezi koito sa minali ordera da spodeliat kak stoiat nestata s namirane na rabota.
Omruzna mi ot tolkova mnogo neizvestni.
Molia spodelete.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Здравей Bis
Аmи mоже ли да изкажа mнение без да съm инженер?
По mое скроmно mнение след като иmа6 в настоя6тия mоmент работа, която те удоволетворява не я напускай... Изкарай таm възmожно най-дълго вреmе и живот и здраве след това поднови mолбата си къm Ордът (ако е възmожно). Според mен mного по-важно е да натрупа6 стаж по специалността, която желае6 отколкото да тръгне6 да "гони6 дивото". Ако дават и референции о6те по добре, не се колебай да си поиска6.
Вярно е, 4е ако не mоже да се подновява mолбата къm Ордът е неприятно, но ако пък проблеmът е саmо 4е mоже да спрат тази програmа mисля 4е рано или късно пак 6те ви дадът възmожност да се приравните.
Всъ6ност каквото и ре6ение да взеmе6 6те е разуmно, така 4е късmет...
Аmи mоже ли да изкажа mнение без да съm инженер?
По mое скроmно mнение след като иmа6 в настоя6тия mоmент работа, която те удоволетворява не я напускай... Изкарай таm възmожно най-дълго вреmе и живот и здраве след това поднови mолбата си къm Ордът (ако е възmожно). Според mен mного по-важно е да натрупа6 стаж по специалността, която желае6 отколкото да тръгне6 да "гони6 дивото". Ако дават и референции о6те по добре, не се колебай да си поиска6.
Вярно е, 4е ако не mоже да се подновява mолбата къm Ордът е неприятно, но ако пък проблеmът е саmо 4е mоже да спрат тази програmа mисля 4е рано или късно пак 6те ви дадът възmожност да се приравните.
Всъ6ност каквото и ре6ение да взеmе6 6те е разуmно, така 4е късmет...
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Bis, imam priyatel, koyto e v samiya kray na procedurata kam Ordera na inzhenerite, i to bez nikakvi programi kam Emploi Quebec. Ako si samo chlen na ordera bez nikakav stazh po specialnostta v Canada, imash vsichki shansove da si ostanesh samo s tapiyata. Az realna rabota koyato me udovletvoryava nikoga ne bih napusnala zaradi nyakakvo si chlenstvo v ordera, ot koeto polza ya ima, ya nyama.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Дръж си бачкането, викам и аз, без да съм инженер!
1. Тоя Ордер сам по себе си (без стаж) е нищо.
2. Не е заек да избяга.
3. Има хора, които умишлено не стават членове, щото и т'ва е нож с две остриета.
4. Трудовия стаж е най-добрата тапия!
Ама пак повтарям, не съм инж, нито член, това са само мисли на глас и сравнения с мойта ИТ област.
1. Тоя Ордер сам по себе си (без стаж) е нищо.
2. Не е заек да избяга.
3. Има хора, които умишлено не стават членове, щото и т'ва е нож с две остриета.
4. Трудовия стаж е най-добрата тапия!
Ама пак повтарям, не съм инж, нито член, това са само мисли на глас и сравнения с мойта ИТ област.
Bis, на твое място бих продължил да си работя.
Много се чудех дали да започвам процедура за ордер или не, отне ми няколко месеца докато се начудя. Работя по специалността си и досега ордер не ми е трябвал. Оказва се че заплатата на членовете на ордер не е кой знае колко по-висока от тази на не-членовете, поне в моя бранш. И че човек може да си изкара достатъчно добри пари и без да е член.
Отделно във фирмата има поне двама които са си прекратили членството в ордера - членския внос си го плащаме от джоба и ако нямаш клиенти които да ти осигуряват приходи, просто си на загуба.
Става дума за инженерните специалности, примерно не знам дали ако си мед сестра не е просто наложително да членуваш накъде.
Лично за мен поне този въпрос не стои на дневен ред. Не ми се жертват още 4 години в учене и чиракуване.
Единствено би имало смисъл ако си сигурна че след 4 години ще си със сигурност на 40-50$ на час. Или ако си автономна - 100$-120$, обаче дотогава трябва да си си осигурила пакет от клиенти.
Ти си претегли плюсовете и минусите и решавай
Много се чудех дали да започвам процедура за ордер или не, отне ми няколко месеца докато се начудя. Работя по специалността си и досега ордер не ми е трябвал. Оказва се че заплатата на членовете на ордер не е кой знае колко по-висока от тази на не-членовете, поне в моя бранш. И че човек може да си изкара достатъчно добри пари и без да е член.
Отделно във фирмата има поне двама които са си прекратили членството в ордера - членския внос си го плащаме от джоба и ако нямаш клиенти които да ти осигуряват приходи, просто си на загуба.
Става дума за инженерните специалности, примерно не знам дали ако си мед сестра не е просто наложително да членуваш накъде.
Лично за мен поне този въпрос не стои на дневен ред. Не ми се жертват още 4 години в учене и чиракуване.
Единствено би имало смисъл ако си сигурна че след 4 години ще си със сигурност на 40-50$ на час. Или ако си автономна - 100$-120$, обаче дотогава трябва да си си осигурила пакет от клиенти.
Ти си претегли плюсовете и минусите и решавай
Разбира се, че ще си запазиш работата, ако ти харесва. Съгласна съм с всички мнения преди моето, освен с 4-те год. на Годис. Просто няма такъв филм, освен ако не ходиш на всеки изпит по-2-3 пъти. Но това е само уточнение в страни от основния въпрос.
Но не виждам принуда в твоя случай. Просто трябва да избираш, което също е много трудно, разбира се.
Но не виждам принуда в твоя случай. Просто трябва да избираш, което също е много трудно, разбира се.
Обичам да преча
Проверих в тяхните статистики -за моята професия на средно отговорен пост заплатата е около 45-55$ . Предполагам това е заплата ако си член на ордера... Ако обаче не си, около колко може да гравитира ставката?!?
И моето мнение сигурно не е актуално, понеже не съм там, но да кажа.
Първата ми реакция беше, че не си струва да напусне, за да учи...
Но като помислих малко...става дума само за 3 години, вероятно по-висока заплата и не на последно място възможност по-добре да се вклиниш в системата им...А и ако наистина може и на частно да практикуваш ?!?...В БГ това е доста прието като практика - да бачкаш успоредно на 2 места.
И моето мнение сигурно не е актуално, понеже не съм там, но да кажа.
Първата ми реакция беше, че не си струва да напусне, за да учи...
Но като помислих малко...става дума само за 3 години, вероятно по-висока заплата и не на последно място възможност по-добре да се вклиниш в системата им...А и ако наистина може и на частно да практикуваш ?!?...В БГ това е доста прието като практика - да бачкаш успоредно на 2 места.

Za ingener niama smisul da napuskash.Moge da se podgotvish za izpitite i dokato rabotish.Za kakvo ti e tazi programa :nenam: .Plus che ti broiat za stag tazi rabota i ot ordera.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- bis
- Обратна връзка:
Ami EmploiQuebec plasta razglejdaneto na dosieto v ordera, taksite za izpitite i hodeneto do Montreal.Lub0 написа:На мен нещо не ми стана ясно, какво общо има Emploi Quebec в цялата работа? Това някаква спец програма ли е? Неможеш ли да ги зарежеш и да си продължиш процедурата за ордера без тях?
No do kolkoto razbrah veche dosieto mi e razgledano i moga da si produlja sama.
Taka che da si napuskam rabotata ne e razumno, ne che e koj znae kolko platena, kakto kazva JOY, no kato se ima pred vid trudnoto namirane na sviasna rabota tuk vuv ville de Quebec.... a i nali vseki zapochva ot dunoto dokato se dokaje.
Purviat put biah naeta ot francuzin - estestveno v hotel, a sega sobstvenika puk e ot Montreal, taka che ako napusna i resha sled vreme da tursia rabota osobeno kato inj., te tuka za kamerierka ne te vzemat kamo li za inj...... No vsichko si e do kusmea maj.
Blagodaria na vsichki za spodelenoto.
Veseli praznici.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.