Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na

Мнение от bis »

Emploi Quebec me prinujdava da napusna rabota i da mina na social........

Kakvo da pravia?

Chakah chakah proslovutata programa za ordera na injenerite, no predi mesec zapochnah rabota taka da se kaje tova koeto sum rabotila 10 god. i sega tochno se vzema reshenie za tazi programa i stom rabotia suotvetno otpadam. Obiasniha mi kak da napusna rabota i da mina na social ta da uchastvam v programata im.
Izborut e truden, zastoto posle s tozi order kakvo, da ne bi da mi se otvoriat vratite?

Molia tezi koito sa minali ordera da spodeliat kak stoiat nestata s namirane na rabota.
Omruzna mi ot tolkova mnogo neizvestni.
Molia spodelete.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Здравей Bis
Аmи mоже ли да изкажа mнение без да съm инженер?
По mое скроmно mнение след като иmа6 в настоя6тия mоmент работа, която те удоволетворява не я напускай... Изкарай таm възmожно най-дълго вреmе и живот и здраве след това поднови mолбата си къm Ордът (ако е възmожно). Според mен mного по-важно е да натрупа6 стаж по специалността, която желае6 отколкото да тръгне6 да "гони6 дивото". Ако дават и референции о6те по добре, не се колебай да си поиска6.
Вярно е, 4е ако не mоже да се подновява mолбата къm Ордът е неприятно, но ако пък проблеmът е саmо 4е mоже да спрат тази програmа mисля 4е рано или късно пак 6те ви дадът възmожност да се приравните.
Всъ6ност каквото и ре6ение да взеmе6 6те е разуmно, така 4е късmет...
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
survivor

Мнение от survivor »

Bis, imam priyatel, koyto e v samiya kray na procedurata kam Ordera na inzhenerite, i to bez nikakvi programi kam Emploi Quebec. Ako si samo chlen na ordera bez nikakav stazh po specialnostta v Canada, imash vsichki shansove da si ostanesh samo s tapiyata. Az realna rabota koyato me udovletvoryava nikoga ne bih napusnala zaradi nyakakvo si chlenstvo v ordera, ot koeto polza ya ima, ya nyama.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Дръж си бачкането, викам и аз, без да съм инженер!
1. Тоя Ордер сам по себе си (без стаж) е нищо.
2. Не е заек да избяга.
3. Има хора, които умишлено не стават членове, щото и т'ва е нож с две остриета.
4. Трудовия стаж е най-добрата тапия!
Ама пак повтарям, не съм инж, нито член, това са само мисли на глас и сравнения с мойта ИТ област.
Godis

Мнение от Godis »

Bis, на твое място бих продължил да си работя.
Много се чудех дали да започвам процедура за ордер или не, отне ми няколко месеца докато се начудя. Работя по специалността си и досега ордер не ми е трябвал. Оказва се че заплатата на членовете на ордер не е кой знае колко по-висока от тази на не-членовете, поне в моя бранш. И че човек може да си изкара достатъчно добри пари и без да е член.
Отделно във фирмата има поне двама които са си прекратили членството в ордера - членския внос си го плащаме от джоба и ако нямаш клиенти които да ти осигуряват приходи, просто си на загуба.
Става дума за инженерните специалности, примерно не знам дали ако си мед сестра не е просто наложително да членуваш накъде.
Лично за мен поне този въпрос не стои на дневен ред. Не ми се жертват още 4 години в учене и чиракуване.
Единствено би имало смисъл ако си сигурна че след 4 години ще си със сигурност на 40-50$ на час. Или ако си автономна - 100$-120$, обаче дотогава трябва да си си осигурила пакет от клиенти.
Ти си претегли плюсовете и минусите и решавай
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Teq tabarnaci naistina sa otka4eni, ami ako napusne6 rabota koi 6te im zarabotva 20te dolara be? i taz dobra
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Разбира се, че ще си запазиш работата, ако ти харесва. Съгласна съм с всички мнения преди моето, освен с 4-те год. на Годис. Просто няма такъв филм, освен ако не ходиш на всеки изпит по-2-3 пъти. Но това е само уточнение в страни от основния въпрос.
Но не виждам принуда в твоя случай. Просто трябва да избираш, което също е много трудно, разбира се.
Обичам да преча
Godis

Мнение от Godis »

ОК, малка корекция - не 4 , а 3 години.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Проверих в тяхните статистики -за моята професия на средно отговорен пост заплатата е около 45-55$ . Предполагам това е заплата ако си член на ордера... Ако обаче не си, около колко може да гравитира ставката?!?

И моето мнение сигурно не е актуално, понеже не съм там, но да кажа.

Първата ми реакция беше, че не си струва да напусне, за да учи...
Но като помислих малко...става дума само за 3 години, вероятно по-висока заплата и не на последно място възможност по-добре да се вклиниш в системата им...А и ако наистина може и на частно да практикуваш ?!?...В БГ това е доста прието като практика - да бачкаш успоредно на 2 места.
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

----
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 10:13 pm, променено общо 1 път.
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

JOY написа:бих напуснала на секундата!
Be za tebe iasno. Tia pita normalnite hora kakvo biha napravili :wink: :P
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
LaRue

Мнение от LaRue »

pomiar написа:
JOY написа:бих напуснала на секундата!
Be za tebe iasno. Tia pita normalnite hora kakvo biha napravili :wink: :P
Какво искаш да кажеш?
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

На мен нещо не ми стана ясно, какво общо има Emploi Quebec в цялата работа? Това някаква спец програма ли е? Неможеш ли да ги зарежеш и да си продължиш процедурата за ордера без тях?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Za ingener niama smisul da napuskash.Moge da se podgotvish za izpitite i dokato rabotish.Za kakvo ti e tazi programa :nenam: .Plus che ti broiat za stag tazi rabota i ot ordera.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Lub0 написа:На мен нещо не ми стана ясно, какво общо има Emploi Quebec в цялата работа? Това някаква спец програма ли е? Неможеш ли да ги зарежеш и да си продължиш процедурата за ордера без тях?
Ami EmploiQuebec plasta razglejdaneto na dosieto v ordera, taksite za izpitite i hodeneto do Montreal.
No do kolkoto razbrah veche dosieto mi e razgledano i moga da si produlja sama.
Taka che da si napuskam rabotata ne e razumno, ne che e koj znae kolko platena, kakto kazva JOY, no kato se ima pred vid trudnoto namirane na sviasna rabota tuk vuv ville de Quebec.... a i nali vseki zapochva ot dunoto dokato se dokaje.
Purviat put biah naeta ot francuzin - estestveno v hotel, a sega sobstvenika puk e ot Montreal, taka che ako napusna i resha sled vreme da tursia rabota osobeno kato inj., te tuka za kamerierka ne te vzemat kamo li za inj...... No vsichko si e do kusmea maj.

Blagodaria na vsichki za spodelenoto.

Veseli praznici.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Заключено