Закон за оръжието в Куебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Vasilii

Закон за оръжието в Куебек

Мнение от Vasilii »

Здравейте приятели,
искам да попитам по опитните от вас какви са разпоредбите за да си купя пушка или пистолет тук в Куебек. Просто винаги ми е било по сигурно да си имам законно, красиво и функционално пушкало в дома. Пък и чух един познат да разказва че са го обирали веднъж и може би наистина не е лоша идея.
Кажете ми само към коя служба да се обърна за да си изкарам разрешително за късо или дълго нарезно оръжие (за гладкоцевни пушки разбрах не се искало).
Аз наскоро си получих и социалния номер и вече не би трябвало да е никакъв проблем да си изкарам едно разрешително за пистолет.

Също така бихте ли ми дали адреси на по големите оръжейни магазини в Монтреал.

Много ви благодаря.

А за моя трък така и нищо не стана излъгаха ме и нищо повече. Обаждах се на една агенция местна ама те не искаха да се занимават с мен докато не съм почнел на френски да говоря. Много съм разочарован.
Mil Qvebek, pred teb se kalnem vav vqrnost !
Ti si moq "zemen rai"!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Krokodilite za kogi li shte streliash .Niama li po xumanen na4in ? Puk i shte im ostane dupka v finnata kogi4ka.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Ei, dneska kato izklu4im tragi4nata novina ot Irak, vse sveji lafove... :rotfl: Skoro taka ne mi se be6e vdigalo nastroenieto :rotfl:
Ama s тръка ni6to li ne stana :?:
...разрешително за късо или дълго нарезно оръжие (за гладкоцевни пушки разбрах не се искало).
Аз наскоро си получих и социалния номер и вече не би трябвало да е никакъв проблем да си изкарам едно разрешително за пистолет.

Също така бихте ли ми дали адреси на по големите оръжейни магазини в Монтреал. ...
Tova opredeleno e liubimiat mi pasaj ot postinga :rotfl: :rotfl:
Aide :beer: :beer:
To Live Is To Die
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Ah, ...tova 4ak sega go vidiah
Обаждах се на една агенция местна ама те не искаха да се занимават с мен докато не съм почнел на френски да говоря. Много съм разочарован.
Mi tegli im edna avstraliiska be :beer:
To Live Is To Die
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

.....
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 7:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

As-Iv написа:Смятай,че вече си готов да получиш оръжие и то законно.Та нали имаш социален номер.Остава да преминеш моста "Понт Мерсие" и да влезнеш в най-близкото село.Там има много магазини за оръжие и го продават без такси.Томахавки,арбалети, лъкове,прашки и още много други видове.Успех при покупките.
:beer:
Vasilii, v slu4ai 4e re6i6 da si smeni6 nick-a imam solidno predlojenie : Dandi Krokodila :beer: :beer: :beer:
To Live Is To Die
Botzo

Мнение от Botzo »

Aбе Vasilii ти нали щеше да купуваш 8 стаен апартамент в центъра с голяма тераса дето гледала незнам си на каде. Какво стана, успя ли да намериш или се двуомиш между луксозното пушкало и луксозниа дом? Аз в4ера бях до "Понт Мерсие" и си купих арбалет. За него доти и социален номер не искат а как трепе крокодили да нзае6 .........
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

To i az imam socialen nomer,a puk susedite po cial den praviat nekvi remonti i me nervirat...
Vasiliii-napravo me e iad ,4e navremeto ne si vzeh slujebnoto orujie ot Bg.
Oba4e ako uspe6 po vaprosa -pi6i kak stava-i v Metroto poniakoga me butat i v Avtobusa-a edin dnes me izprevari na svetofara mrusnika-6te gi opravia az tiah-ti samo otkrii kak stava rabotata s kupuvaneto :lol: :lol: :lol: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Леле,Василий,да не си решил да трепеш онези дето ти пробутаха счупения камион?

Недей така,бе,човек! :roll: Пари се печелят...Успокой се! Друг ще купиш!
Аватар
goron

Re: Закон за оръжието в Куебек

Мнение от goron »

Vasilii написа:Здравейте приятели,
искам да попитам по опитните от вас какви са разпоредбите за да си купя пушка или пистолет тук в Куебек. Просто винаги ми е било по сигурно да си имам законно, красиво и функционално пушкало в дома. Пък и чух един познат да разказва че са го обирали веднъж и може би наистина не е лоша идея.
Кажете ми само към коя служба да се обърна за да си изкарам разрешително за късо или дълго нарезно оръжие (за гладкоцевни пушки разбрах не се искало).

Също така бихте ли ми дали адреси на по големите оръжейни магазини в Монтреал.

Много ви благодаря.

А за моя трък така и нищо не стана излъгаха ме и нищо повече. Обаждах се на една агенция местна ама те не искаха да се занимават с мен докато не съм почнел на френски да говоря. Много съм разочарован.
Ot stari hora bqh chuval che maja pochva da si tarsi zamestiteli ot podoben rod kogato "lihnoto" orajie pochva da zasicha 8)
Nooo... pak ot drugi sam chuval che s "revolver i dobra duma se postiga poveche otkolkoto samo s dobra duma" :D
... taka che moje pak da si zaslujava ... :beer: :beer: :beer:
Sled kato horata ti davat vazmojnost da pritejavash lichno orajie - zashto ne :)
Vapros e dali tochno tova e stranata v koqto ima nujda ot takova,
za BG opredeleno si ima nujda spored men. :twisted:

Eto malko info po temata izroveno ot neznameniq forum :)

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... A%E6%E8%E5

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... A%E6%E8%E5
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

goron написа: ...Vapros e dali tochno tova e stranata v koqto ima nujda ot takova, ...
Не знам Горон, ала тук определено доста от черните маймуни носят незаконно оръжие. Един колега ми разказваше как му се изкарал акъла, защото по време на тренировка по футбол двама черни от отборите се сбили и в съблекалнята почти всички негри от неговия отбор изкарали пистолети от саковете си и се канели да продължават разправията.
Не вярвам да ме лъже човека, пък и не вярвам тези негри да са имали лиценз за носене на оръжие също.

А до останалите които в продължение на сима ти мнения досега така и не оговориха на човека, като не знаете нищо по въпроса поне не му се подигравайте, какво ви е направил, а и въпроса си е напълно нормален. А аз бих го и допълнил.

Какви са отговорностите и последствията при употреба на законно оръжие срещу човек при самоотбрана или защита на имуществото (дома) си?
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
LaRue

Мнение от LaRue »

Vasilii написа: А за моя трък така и нищо не стана излъгаха ме и нищо повече. Обаждах се на една агенция местна ама те не искаха да се занимават с мен докато не съм почнел на френски да говоря. Много съм разочарован.
По-ефикасно ще е ако се обърнеш към някоя агенция, чийто служители говорят руски :idea:
:beer: :beer:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
fart

Мнение от fart »

As-Iv написа:Смятай,че вече си готов да получиш оръжие и то законно.Та нали имаш социален номер.Остава да преминеш моста "Понт Мерсие" и да влезнеш в най-близкото село.Там има много магазини за оръжие и го продават без такси.Томахавки,арбалети, лъкове,прашки и още много други видове.Успех при покупките.
Човека пита за огнестрелно, а не за хладно оръжие. Защо не му помогнете? :?: :?:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

На такива не помагаме.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Добре каза хладно, ала не знам дали знаете че тук арбалет се третира като огнестрелно оръжие и подлежи на регистрация :D :beer:
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Заключено