seeker написа:
И да включиш прахосмукачка пак ще се напълниш с прах. Отделно ръчните инструменти не дават добра точност при рязането.
Онзи ден имах "близка среща от 3-ти вид" с един "спец" от Хоум дипо. В интерес на истината - първия толко некадърен резач на който попадам там. Вземам си аз една дъска дълга 8 фута и му викам - искам да ми я резнеш на две еднакви парчета шейвнати красиво и от двата края. Втората половина на молбата той въобще не я разбра (зле му беше английския), а първата му даде зор. Направи първоначалния разрез взе парчетата, сложи ги на земята едно до друго - то веднага се видя че имат 5 мм разлика. За мое удивление тоя рече - ами ето, готово - тва достатъчно еднакво ли е ? Аз му викам - не, не е. И почвам да обяснявам - ще ги сложиш заедно, ще подравниш от другата страна и вземаш малко и от двете. Той сви рамене и направи физиономия - демек - ми добре щом тъй искаш. Подравняването и рязането бяха изършени толкова некадърно (явно мръднаха нещо) че отново не бяха равни. Той отново хич не беше притеснен.
Мисълта ми е - инструмента е важен ама човека е по-важен. И с фотографията е същото.
Но историята не свършва дотук.
Викам - глей ся - паднал е прайс тага, трябва да ми напишеш бележка, за касата. Той вика - аха добре. Заведох го при дъските показах му от кои е, едната дъска беше $7.52. Той написа цената и кода и аз отидох на касата с бележката. Там една кака вкара кода в касата и вика - ах, няма такъв код. Аз викам - е, поне цената е вярна. Тя пак рови, мери ширината с рулетка с цел да разпознае дъската в списъка. Не става. Вика - да не би да е 5 фута тази дъска за 5 долара и нещо? Викам - не - тази беше 8 фута и се шегувам - ама нямам нищо против да платя цената за 5 фута. Тя пак рови, вече почна да се препотява, а иззад мене опашката наднича какво става. Накрая ми вика - еми тва е не мога да го намеря, ще я пишем 5 фута.
И така -- след неточното рязане бях възнаграден

с два долара.