Имам намерения да кандидатствам за легално пребиваване в Канада и по-конкретно в Монреал. Имам няколко въпроса към Вас, хората от форума:
1. Каква е минималната ставка за заплащане на час? И с колко се почва горе долу като за парва работа с добър френски. (чел сам че е 10 канадски долара в което се съмнявам)
2. Скъп ли е живота, визирам храна, ток, вода, телефон, квартира? (ако може в цифри за двама души)
3. Отново за Монреал прочетох, че е студено много и казва, че това е голям минус (-). Колко е студено в градуси приблизително и колко трае студа и вярно ли е че и спирките са отоплени? (за спирките аз не вярва. Реализъм по български)
4. Как са квартирите като цени в цивилизован квартал за двама души: хол, санитарен възел, спалня. Дали ги дават обзаведени поне с минимума и какви цени са. Гледах разни сайтове, но на мен тези квартали не ми говорят нищо затова питам.
5. Аз съм на 22 и имам вече образование от БГ и там също искам да уча. Бих ли могъл да си позволя това. В смисъл работейки – учейки. Това реално ли?
6. Наистина ли Квебек е толкова социален, колкото казват? (здравеопазване, детски градини, училища)
7. Като цяло заслужава ли си живота в Монреал сравнен с този в БГ (изключвам носталгията и липсата на близките) говоря за начин на живот?
8. Много зор ли е процедурата по емиграция в Квебек? А и колко излиза всичко подаване да документи, прегледи, заявления и прочие?
9. Колко пари приблизително ти трябват на месец за семейство от 3-ма душа? 1000, 2000, 3000, 4000…
Предварително Благодаря и едновременно се Извинявам на тези, които ще кажат 100 пати сме писали по тези теми, но не мога да намеря конкретни отговори на тези въпроси. Да сигурно има знам, но Моля кажете ми. Благодаря и поздрави от България!