1. най-общо казано канада е добро място за живеене- по спокойно и по сигурно от бг
2. хората са вежливи , макар и изкуствено
3. някои храни са по-добри от българските- примерно киселото мляко, сиренето, кашкавала. кетчупа не е от стрити тухли

4. има типични български кебапчета и наденица, лютеница и ...семки.
5. повечето неща са нарязани което е удобно и не си губиш времето.
6.компютрите са евтини и може да си купиш за 1000-1500$ последен вик на техниката.
7. телевизията е добра стига да уцелиш някой готин канал дето дават гонитба и обяздване на бикове, ловене на телета с ласо, шоуто "страх" , стани богат, кеч , познай "хермафродита", ескимоски канал дето дават как се възпитават полово малките ескимосчета.
8. американските канали дават почти нови филми, а ако имаш дигитална тв ще се побаркаш какво по- напред да гледаш.
9. тук идват световно известни звезди като мадона, кристина агилера, фил колинс, бритни спиърс ... не всеки ден се вижда как бритни спиърс почти гола се мляска на сцената с двама-трима мъже едновременно

10. хокея и баскетбола са интересни ама ако се гледат на живо.
11.транспорта е скъп но за сметка на това редовен, работи до 1.30 през нощта.
сега малко "лоши" неща:
1. много цигани има- понякога в реиса мирише на циганската махала "филиповци" в софия, че и по-зле
2. по сред бял ден в центъра гледах как се продава наркотик, как двама правят секс на пейка в 12 часа на обед в даунтаун и на никоой не му пука и не им прави забележка.
3. как една баба паднала на релсите, влака ще я смачка ама на никой не му пука. добре че едно момче нашенче-румънче и помогна да стане, после вестниците писаха за "героя".
4. има абсурдни обяви за работа като разводачи на кучета с опит и 2 препоръки, като явяване на интервю за доброволец във фабрика, предлагане на котешки тоалетни и котешки дивани?!?!
5. колата си я купуваш за 300$ а застраховката ти е 200$ на месец.
6. зимата е поне 5 месеца, което ти дотяга много.
7. за здравеопазването да не отваряме дума

8. има предлагане на дървени къщи,на един етаж, тип бунгало и струват 300000 което е смешно и абсурдно направо.
9. трябва да взимаш поне 20$ на час за да се почустваш добре и да си позволиш някои развлечения, като ресторант, дискотека, концерти и т.н.
хайде спирам до тук и не ме плюйте много, аз съм още новобранец тука.