3 месеца в Канада-коментари и анализи...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

3 месеца в Канада-коментари и анализи...

Мнение от sasho71 »

понеже скоро "правя" 3 месеца стаж в канада викам да направя едно обобщение. ще започна с хубавите неща, за да не ме оплюят съфорумниците :lol:
1. най-общо казано канада е добро място за живеене- по спокойно и по сигурно от бг
2. хората са вежливи , макар и изкуствено
3. някои храни са по-добри от българските- примерно киселото мляко, сиренето, кашкавала. кетчупа не е от стрити тухли :lol: хляба също е доста вкусен. месото е гадно но и има добри телешки пържоли.
4. има типични български кебапчета и наденица, лютеница и ...семки.
5. повечето неща са нарязани което е удобно и не си губиш времето.
6.компютрите са евтини и може да си купиш за 1000-1500$ последен вик на техниката.
7. телевизията е добра стига да уцелиш някой готин канал дето дават гонитба и обяздване на бикове, ловене на телета с ласо, шоуто "страх" , стани богат, кеч , познай "хермафродита", ескимоски канал дето дават как се възпитават полово малките ескимосчета.
8. американските канали дават почти нови филми, а ако имаш дигитална тв ще се побаркаш какво по- напред да гледаш.
9. тук идват световно известни звезди като мадона, кристина агилера, фил колинс, бритни спиърс ... не всеки ден се вижда как бритни спиърс почти гола се мляска на сцената с двама-трима мъже едновременно :lol:
10. хокея и баскетбола са интересни ама ако се гледат на живо.
11.транспорта е скъп но за сметка на това редовен, работи до 1.30 през нощта.

сега малко "лоши" неща:
1. много цигани има- понякога в реиса мирише на циганската махала "филиповци" в софия, че и по-зле
2. по сред бял ден в центъра гледах как се продава наркотик, как двама правят секс на пейка в 12 часа на обед в даунтаун и на никоой не му пука и не им прави забележка.
3. как една баба паднала на релсите, влака ще я смачка ама на никой не му пука. добре че едно момче нашенче-румънче и помогна да стане, после вестниците писаха за "героя".
4. има абсурдни обяви за работа като разводачи на кучета с опит и 2 препоръки, като явяване на интервю за доброволец във фабрика, предлагане на котешки тоалетни и котешки дивани?!?!
5. колата си я купуваш за 300$ а застраховката ти е 200$ на месец.
6. зимата е поне 5 месеца, което ти дотяга много.
7. за здравеопазването да не отваряме дума :(
8. има предлагане на дървени къщи,на един етаж, тип бунгало и струват 300000 което е смешно и абсурдно направо.
9. трябва да взимаш поне 20$ на час за да се почустваш добре и да си позволиш някои развлечения, като ресторант, дискотека, концерти и т.н.

хайде спирам до тук и не ме плюйте много, аз съм още новобранец тука. :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

merci za opisanieto sasho - mnogo "insightful"
edin komentar - i da pravish nad 20 na chas, osven ako ne jiveesh v Moosejaw niama da si mnogo dobre (osven ako ne pravish 20 na chas cash - togava moje i da si dolu-gore)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
todor73

Мнение от todor73 »

mnogo tochno si go opisal sacho samo edna popravka. tqj kato si pusnal temata v forum quebec tuk zastrahovkata na sqstata kola ste e pak 200 ama ne na mesec, a za 1 god. :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Wow, Sasho, priyatno me iznenada. Zvuchi obektivno analizat ti. Bravo! Dano polojitelnite harakteristiki v spisaka da se utroyat do sledvashtoto trimesechie. :beer: :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Joy

Мнение от Joy »

Ооо,Сашо,браво! И на мен ми хареса анализа ти...
Звучиш къде по-правдоподобно от в началото. :wink:
Имах чувството,че заради мен не искаш да отваряш дума за медицината,но каквато и да е причината,много по- добре е наистина да не се отваря дума... :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

eeeh, JOY!
ti si napravo kato extrasens. abe za medizinata mai otdelen forum tryabva da otkriem :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Сашо, поздравления и от мен! :D :wave2:

Това беше направо супер! :D

Пожелавам ти да продължаваш в същия дух, много успехи в Канада и дано списъка ти от част 1 се увеличава! :D
rath

Мнение от rath »

todor73 написа:mnogo tochno si go opisal sacho samo edna popravka. tqj kato si pusnal temata v forum quebec tuk zastrahovkata na sqstata kola ste e pak 200 ama ne na mesec, a za 1 god. :D
drun-drun
zastrahovai edna sredna kola ( honda Accord) za 200 na godina
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

"има предлагане на дървени къщи,на един етаж, тип бунгало и струват 300000 което е смешно и абсурдно направо. "

Wow! V Toronto tolkova li struvat verno ili neshto si presilil neshtata? Az pitam zashtoto v Toronto ne sam stapval prez zivota si (za sega)... Inache i tuka ima kashti po 300 000, no ne bih gi narekul tochno baraki.

"по сред бял ден в центъра гледах как се продава наркотик, как двама правят секс на пейка в 12 часа на обед в даунтаун"

Razkazi podrobnosti ... :wink: :D :D
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Съб Апр 24, 2004 8:52 am, променено общо 1 път.
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Ooooh,

Razhozdam se az, ama samo sqweege-ta (tova ne znam dori kak se pishe) prosqci i indiqnci gledam; poslednite dve kaogorii ponqkoga se slivat... - v Toronto po taka go davat :D
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

todor73 написа:mnogo tochno si go opisal sacho samo edna popravka. tqj kato si pusnal temata v forum quebec tuk zastrahovkata na sqstata kola ste e pak 200 ama ne na mesec, a za 1 god. :D
da ama tochko az kola za 300$ v dvijenie tuk ne sam vidiala. :idea:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

maria29 написа: da ama tochko az kola za 300$ v dvijenie tuk ne sam vidiala. :idea:
Предполагам че има предвид 300 на месец.
Esk

Мнение от Esk »

Съжалявам ако звуча глупаво..но каква е историята със здравеопазването? На сайта имаше статии, които са по-скоро положителни..
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Esk написа:Съжалявам ако звуча глупаво..но каква е историята със здравеопазването? На сайта имаше статии, които са по-скоро положителни..
Историята е много дълга Esk. Една от статиите на портала за здравеопазването съм я писала аз и продължавам да твърдя, че за мен най-добрата детска болница е в Монреал (Montreal children's hospital). За съжаление имам впечатления от 2 детски болници в Канада и двете са университетски, едната е Монреалската, а другата в Торонто. За тази в Торонто постоянно ми повтарят какъв късмет имаме, че детето ни го лекуват именно там, как тук постоянно идвали да си лекуват децата много американци, като съответно си плащали за това. За местните, детската болница в Торонто е номер едно, странното е, че и докторите в Монреал ми повтаряха все същото. Аз обаче изобщо не мисля така - Монреалската е N1 - там спасиха детето ми, там нито за миг не сме се почувствали емигранти, там докторите са невероятни! Много мога да изпиша като сравнение между двете болници и всичките неща ще са все в полза на монреалската.
Поля и Сашо имат много какво да ни кажат за здравеопазването, те са "вътрешни" хора и аз много ще се радвам, ако споделят нещичко с нас (в нова тема).
Заключено