? за подготовка на документите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
spoton

? за подготовка на документите

Мнение от spoton »

Здравейте, бих помолил за съдействие по следните въпроси

1.Трябва ли печат от министерството на образованието върху копията на дипломите за средно и висше или заверката от нотариус е достатъчна?
2.Трябва ли удостоверение от нои за трудов стаж или може само с трудова книжка?
3.Как стои въпроса с актовете за раждане(копие и превод достатъчни ли са) или е необходим дубликат?

Предварително благодаря
Аватар
martatabs
Модератор

Re: ? за подготовка на документите

Мнение от martatabs »

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1%82%D0%B8

Тука има всичко,от което се интересуваш.Като за начало се спри на Документи до Виена.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

spoton написа:Здравейте, бих помолил за съдействие по следните въпроси

1.Трябва ли печат от министерството на образованието върху копията на дипломите за средно и висше или заверката от нотариус е достатъчна?
НЕ - всички документи за образование се заверяват нотариално и се превеждат след това.
2.Трябва ли удостоверение от нои за трудов стаж или може само с трудова книжка?
НЕ, не е задължително -трудовата книжка е достатъчна. Ако е много страници обаче, удостоверението е за предпочитане от финансова гледна точка - то е само 2 страници. Едното или другото - без значение, трябва да са заверени от нотариус и преведени.
3.Как стои въпроса с актовете за раждане(копие и превод достатъчни ли са) или е необходим дубликат?
Само копие и превод.
Успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
ninewindz

Мнение от ninewindz »

Здравейте... от доста време чета за изискванията и не успявам да си изясня доказателството за владеене на език с първоначалните документи ли се изпраща или въпросните сертификати, могат да се добавят по-късно. Иска ми се да комплектовам най-сетне документите и да ги пращам, та да знам, че съм направил крачка.
От френски нямам понятие и започнах курс, но ще мине време докато покрия някакво ниво и придобия сертификат. За английския - имам BA Degree from British University, както и писмо-препоръка от американски работодател (макар и от преди 4-5 години) - дали ще са дотатъчни такива доказателства?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

ninewindz, документ за владеене на език можеш и по-късно да приложиш. Дори и това по-късно да е датата на интервюто :)
За английския - в GPI-3-1 се споменава "ако кандидатът е учил или работил наскоро, ползвайки съответния език". Аз си посочих средно ниво и имах препоръка за тримесечен стаж от преди 2 години и не ме мъчиха с тестове. Това твоето преди 4-5 години незнам дали е достатъчно "скоро". BA Degree-то от преди колко години е?
ninewindz

Мнение от ninewindz »

Благодария demococcus,
ВА съм го завършил 2001... като че ли идва малко отдавна :) Но от половин година учавствам в един проект на английски, смятам да си извадя препоръка/удостоверение и се надявам да се получи...
Или да зарежа тия кърпени работи, след някой друг месец да се явя на ЙЕЛТС и да е чиста работата... ами много ми е нагъсто програмата с курса по френски и куп други ангажименти, та поне документите за английския ми се искаше да ползвам наготово...
Публикувай отговор