Здравейте, бих помолил за съдействие по следните въпроси
1.Трябва ли печат от министерството на образованието върху копията на дипломите за средно и висше или заверката от нотариус е достатъчна?
2.Трябва ли удостоверение от нои за трудов стаж или може само с трудова книжка?
3.Как стои въпроса с актовете за раждане(копие и превод достатъчни ли са) или е необходим дубликат?
Предварително благодаря
? за подготовка на документите
Re: ? за подготовка на документите
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1%82%D0%B8
Тука има всичко,от което се интересуваш.Като за начало се спри на Документи до Виена.
Тука има всичко,от което се интересуваш.Като за начало се спри на Документи до Виена.
spoton написа:Здравейте, бих помолил за съдействие по следните въпроси
1.Трябва ли печат от министерството на образованието върху копията на дипломите за средно и висше или заверката от нотариус е достатъчна?
НЕ - всички документи за образование се заверяват нотариално и се превеждат след това.
2.Трябва ли удостоверение от нои за трудов стаж или може само с трудова книжка?
НЕ, не е задължително -трудовата книжка е достатъчна. Ако е много страници обаче, удостоверението е за предпочитане от финансова гледна точка - то е само 2 страници. Едното или другото - без значение, трябва да са заверени от нотариус и преведени.
3.Как стои въпроса с актовете за раждане(копие и превод достатъчни ли са) или е необходим дубликат?
Само копие и превод.
Успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте... от доста време чета за изискванията и не успявам да си изясня доказателството за владеене на език с първоначалните документи ли се изпраща или въпросните сертификати, могат да се добавят по-късно. Иска ми се да комплектовам най-сетне документите и да ги пращам, та да знам, че съм направил крачка.
От френски нямам понятие и започнах курс, но ще мине време докато покрия някакво ниво и придобия сертификат. За английския - имам BA Degree from British University, както и писмо-препоръка от американски работодател (макар и от преди 4-5 години) - дали ще са дотатъчни такива доказателства?
От френски нямам понятие и започнах курс, но ще мине време докато покрия някакво ниво и придобия сертификат. За английския - имам BA Degree from British University, както и писмо-препоръка от американски работодател (макар и от преди 4-5 години) - дали ще са дотатъчни такива доказателства?
- demococcus
ninewindz, документ за владеене на език можеш и по-късно да приложиш. Дори и това по-късно да е датата на интервюто 
За английския - в GPI-3-1 се споменава "ако кандидатът е учил или работил наскоро, ползвайки съответния език". Аз си посочих средно ниво и имах препоръка за тримесечен стаж от преди 2 години и не ме мъчиха с тестове. Това твоето преди 4-5 години незнам дали е достатъчно "скоро". BA Degree-то от преди колко години е?

За английския - в GPI-3-1 се споменава "ако кандидатът е учил или работил наскоро, ползвайки съответния език". Аз си посочих средно ниво и имах препоръка за тримесечен стаж от преди 2 години и не ме мъчиха с тестове. Това твоето преди 4-5 години незнам дали е достатъчно "скоро". BA Degree-то от преди колко години е?
Благодария demococcus,
ВА съм го завършил 2001... като че ли идва малко отдавна
Но от половин година учавствам в един проект на английски, смятам да си извадя препоръка/удостоверение и се надявам да се получи...
Или да зарежа тия кърпени работи, след някой друг месец да се явя на ЙЕЛТС и да е чиста работата... ами много ми е нагъсто програмата с курса по френски и куп други ангажименти, та поне документите за английския ми се искаше да ползвам наготово...
ВА съм го завършил 2001... като че ли идва малко отдавна

Или да зарежа тия кърпени работи, след някой друг месец да се явя на ЙЕЛТС и да е чиста работата... ами много ми е нагъсто програмата с курса по френски и куп други ангажименти, та поне документите за английския ми се искаше да ползвам наготово...