Cпешен въпрос

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
borisp

Cпешен въпрос

Мнение от borisp »

Искам да знам дали трябва да приложа легализирани дипломите и актът за раждане с първите документи и след това за интервюто трябва ли отново да представя оригинални преводи.
В сайта пише, че трябва да се приложи сертификат за владеене на френски. знае ли някои от собствен опит дали това е задължително. Благодаря ви предварително.
Аватар
MarinaNik

Re: Cпешен въпрос

Мнение от MarinaNik »

Не си давай парите за легализация. Приемат нотариално заверени копия от оригиналните документи, преведени от заклет преводач на бланката на оторизирана агенция за преводи.

Относно сертификата за владеене на френски - мисля, че не е нужен. Ако им трябва, те ще ви го изискат допълнително.

Успех!
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ако събирате 63 и повече точки по всички фактори без мотивация и можете да защитите нивото на френския, което ще пишете, аз ви препоръчвам да изпратите сертификат за владеене на езика. По този начин може да се надявате директно на сертификати, вместо да ходите на интервю. Желая ви успех.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Можеш да метнеш едно око на статията Документи до Виена - има отговори на почти всички въпроси и се поддържа максимално актуална.
MVM

Мнение от MVM »

borisp написа:Искам да знам дали трябва да приложа легализирани дипломите и актът за раждане с първите документи и след това за интервюто трябва ли отново да представя оригинални преводи.
В сайта пише, че трябва да се приложи сертификат за владеене на френски. знае ли някои от собствен опит дали това е задължително. Благодаря ви предварително.
Оригиналните преводи на нотариално заверените копия изпрати сега (тези с мокрите печати от нотариус и преводач).
На интервюто ще трябва да покажеш оригиналите на документите.
Сертификат твърдо не е задължително да се изпраща, той е в графата с документи, които биха ускорили процедурата.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

много тъпо заглавие на темата.

Така може 100% от потребителите на форума да влязат, че да видят какво пише.
Модераторите защо не ги заключвате такива теми? Докато който пита реши да сложи нормално заглавие, което да казва за какво става въпрос.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола