Как се плащат в София такси за временна виза?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Rodos

Как се плащат в София такси за временна виза?

Мнение от Rodos »

Ако може някой да ми помогне с информация за начина на плащане на такси за виза за временно пребиваване - искам да поканя родителите си това лято - формуляри намерих, но букурещкия сайт направо ме разби със своята логика - никъде не намерих обяснение за начина на плащане, а помня, че имаше някъде по-рано подробно разъясняване. Мисля че в "Юнионбанк" беше (вече всичко забравих). Мерси предварително
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Именно в "Юнионбанк" става плащането. Бланката е стандартна, такава каквато сте попълвали и за имигрантската виза, само дето сега ще се попълни от посетителя и основанието ще е друго. Върху бланката си са написани примерните основания и на попълващия само трябва да посочи касаещото го.
Основното е да се знае точната сума за плащане и да се настоява именно тази сума да се преведе. Защото понякога чиновникът от даденият банков офис не е наясно (пр. "отгоре" не са му спуснали нещо си) и може да обърка работата със своята намеса, което ще рече да се преведе грешна сума и след това да се налага повторен превод. На мен ми се е случвало да ме карат да преведа и повече пари след което от Букурещ са ми връщали остатъка и това е по-добрият вариант. Защото от бабата са искали пък да преведе по-малко и това би означавало нов превод и изгубено време, но тя бе изпълнила точно инструкциите ми и бе превела колкота аз й бях казал та нямаше проблеми.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Основното е да се знае точната сума за плащане и да се настоява именно тази сума да се преведе. Защото понякога чиновникът от даденият банков офис не е наясно (пр. "отгоре" не са му спуснали нещо си) и може да обърка работата със своята намеса, което ще рече да се преведе грешна сума и след това да се налага повторен превод.
Така си е, внимавайте.

ЮнионБанк са единствена оторизирана банка за плащане на такси до американско и канадско посолства. Това означава че таксите за превод са нормирани и като се приведе дадена сума тя ще пристигне цялата.
За да не стават грешки във всеки клон има лист със тарифите (таксите), който трябва да е актуален (проверете кое колко струва за всеки случай на сайта на посолството). Натози лист има всичко - такси за обработка на документи, такси за визи - абе всичко. Когато има актуализация на цените посолствата изпращат около две седмици предварително листа с новите цени до централата, а тя от своя страна до клоновете. На този лист има дата от кога тези цени са актуални и трябва да го пише. Далаверата която се прави в случая е че се надвземат пари, ако таксата е увеличена и някой си прибира разликата (знам за такива случаи). Това са случаите когато новата тарифа влиза в действие след 24 или 48 часа.
Затова се информирайте за цените предварително от сайта на посолството.
Не вярвам да имате проблеми, но имайте едно наум (както винаги де).

Успех
no_name

Мнение от no_name »

ето линк за плащането: http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=eng

Цитирам от горе споменатия сайт: Visa fees taken at Banca Transilvania and Union Bank are payable in Euro.

Ето линк и за таксите: http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=eng

За Виза за временно пребиваване - еднократно влизане- 45 Евро

Виза за временно пребиваване - многократно влизане- 90 Евро.

И няма ли да падат най-сетне тези визи и ние да пътуване като европейци майка му стара

:(
Публикувай отговор