Как се плащат в София такси за временна виза?
Как се плащат в София такси за временна виза?
Ако може някой да ми помогне с информация за начина на плащане на такси за виза за временно пребиваване - искам да поканя родителите си това лято - формуляри намерих, но букурещкия сайт направо ме разби със своята логика - никъде не намерих обяснение за начина на плащане, а помня, че имаше някъде по-рано подробно разъясняване. Мисля че в "Юнионбанк" беше (вече всичко забравих). Мерси предварително
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Именно в "Юнионбанк" става плащането. Бланката е стандартна, такава каквато сте попълвали и за имигрантската виза, само дето сега ще се попълни от посетителя и основанието ще е друго. Върху бланката си са написани примерните основания и на попълващия само трябва да посочи касаещото го.
Основното е да се знае точната сума за плащане и да се настоява именно тази сума да се преведе. Защото понякога чиновникът от даденият банков офис не е наясно (пр. "отгоре" не са му спуснали нещо си) и може да обърка работата със своята намеса, което ще рече да се преведе грешна сума и след това да се налага повторен превод. На мен ми се е случвало да ме карат да преведа и повече пари след което от Букурещ са ми връщали остатъка и това е по-добрият вариант. Защото от бабата са искали пък да преведе по-малко и това би означавало нов превод и изгубено време, но тя бе изпълнила точно инструкциите ми и бе превела колкота аз й бях казал та нямаше проблеми.
Основното е да се знае точната сума за плащане и да се настоява именно тази сума да се преведе. Защото понякога чиновникът от даденият банков офис не е наясно (пр. "отгоре" не са му спуснали нещо си) и може да обърка работата със своята намеса, което ще рече да се преведе грешна сума и след това да се налага повторен превод. На мен ми се е случвало да ме карат да преведа и повече пари след което от Букурещ са ми връщали остатъка и това е по-добрият вариант. Защото от бабата са искали пък да преведе по-малко и това би означавало нов превод и изгубено време, но тя бе изпълнила точно инструкциите ми и бе превела колкота аз й бях казал та нямаше проблеми.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Така си е, внимавайте.Основното е да се знае точната сума за плащане и да се настоява именно тази сума да се преведе. Защото понякога чиновникът от даденият банков офис не е наясно (пр. "отгоре" не са му спуснали нещо си) и може да обърка работата със своята намеса, което ще рече да се преведе грешна сума и след това да се налага повторен превод.
ЮнионБанк са единствена оторизирана банка за плащане на такси до американско и канадско посолства. Това означава че таксите за превод са нормирани и като се приведе дадена сума тя ще пристигне цялата.
За да не стават грешки във всеки клон има лист със тарифите (таксите), който трябва да е актуален (проверете кое колко струва за всеки случай на сайта на посолството). Натози лист има всичко - такси за обработка на документи, такси за визи - абе всичко. Когато има актуализация на цените посолствата изпращат около две седмици предварително листа с новите цени до централата, а тя от своя страна до клоновете. На този лист има дата от кога тези цени са актуални и трябва да го пише. Далаверата която се прави в случая е че се надвземат пари, ако таксата е увеличена и някой си прибира разликата (знам за такива случаи). Това са случаите когато новата тарифа влиза в действие след 24 или 48 часа.
Затова се информирайте за цените предварително от сайта на посолството.
Не вярвам да имате проблеми, но имайте едно наум (както винаги де).
Успех
ето линк за плащането: http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=eng
Цитирам от горе споменатия сайт: Visa fees taken at Banca Transilvania and Union Bank are payable in Euro.
Ето линк и за таксите: http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=eng
За Виза за временно пребиваване - еднократно влизане- 45 Евро
Виза за временно пребиваване - многократно влизане- 90 Евро.
И няма ли да падат най-сетне тези визи и ние да пътуване като европейци майка му стара

Цитирам от горе споменатия сайт: Visa fees taken at Banca Transilvania and Union Bank are payable in Euro.
Ето линк и за таксите: http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... x?lang=eng
За Виза за временно пребиваване - еднократно влизане- 45 Евро
Виза за временно пребиваване - многократно влизане- 90 Евро.
И няма ли да падат най-сетне тези визи и ние да пътуване като европейци майка му стара