покриви
покриви
ако някои работи ''рesidential roofing'' в канада моля да ми даде малко информация какви пари се получават и има ли работа т.е търсят ли се руфари.благодария предварително.
Информацията е за Квебек.
Първи вариант: работиш на черно, в зависимост от контактите дето имаш до 1-2 месеца си намираш работа. Заплата 10-15$. Малко са, но не плащаш данъци. При комбинация със социал цифрата е добра.
Втори вариант: работиш на бяло (официално). Малка подробност: за да работиш на бяло ти тярбва Документ за правоспособност* (*свободен превод от френски). за да го изкараш трябва да учиш минимум 1 година АЕС, за да те приемат там обаче трябва да говориш френски, демек още 9 месеца КОФИ плюс чакането станаха минимум 2 години, за сметка на това обаче стартовата заплата е минимум 25$ на час.
Късмет
Първи вариант: работиш на черно, в зависимост от контактите дето имаш до 1-2 месеца си намираш работа. Заплата 10-15$. Малко са, но не плащаш данъци. При комбинация със социал цифрата е добра.
Втори вариант: работиш на бяло (официално). Малка подробност: за да работиш на бяло ти тярбва Документ за правоспособност* (*свободен превод от френски). за да го изкараш трябва да учиш минимум 1 година АЕС, за да те приемат там обаче трябва да говориш френски, демек още 9 месеца КОФИ плюс чакането станаха минимум 2 години, за сметка на това обаче стартовата заплата е минимум 25$ на час.
Късмет

малко ме съмнява за 9 месеца КОФИ да научиш френски но както и да е.Иначе за тея пари стартова аз съм навит и испански да науча ,че даже и китаискиAscao написа: Втори вариант: работиш на бяло (официално). Малка подробност: за да работиш на бяло ти тярбва Документ за правоспособност* (*свободен превод от френски). за да го изкараш трябва да учиш минимум 1 година АЕС, за да те приемат там обаче трябва да говориш френски, демек още 9 месеца КОФИ плюс чакането станаха минимум 2 години, за сметка на това обаче стартовата заплата е минимум 25$ на час.
Късмет

А какво е тва АЕС ? и къде се учи ? би ли споделил
сега е ясно защо 9 месеца не стигат за френскиkurta007 написа: малко ме съмнява за 9 месеца КОФИ да научиш френски но както и да е.Иначе за тея пари стартова аз съм навит и испански да науча ,че даже и китаиски![]()
А какво е тва АЕС ? и къде се учи ? би ли споделил

Attestation d'Etudes Collegiales
КОФИ-то ти дава достатъчен френски за да издържиш теста по френски за АЕС или DEC, а пък испанския е доста по-лесен и за 4-5 месеца се научава (имам предвид граматиката, не езика). Не че не съм срещал хора с 5 годишен престой в Испания дето използват само сегашно време в стил: "Аз иска купи един бира", но това е една друга тема.
С две думи ако броиш мухите по време на КОФИ-то и 2 години няма ти стигнат.
та си го сложих.
С две думи ако броиш мухите по време на КОФИ-то и 2 години няма ти стигнат.
Не е чак супертежка, макар че се работи между 10-14 часа на ден, а пък за опасна не бих казал, защото повечето покриви на острова са плоски, а тези с бардото имат съвсем нормален наклон за работа. Аз лично съм използвал осигурително въже само веднъж и то защото стопанката посточнно викаше, че ще падна и накрая ми писна$25/час не е толкова интересна заплата зе супертежка и опасна сезонна работа.

Мда "бардото" е като шкурка и трудно ще се подхлъзнеш.
Аз зимата ринах сняг от покриви и въпреки че е по хлъзгаво не е опасно, не видях някой да е паднал. Даже от по ниските покриви се засилвахме и скачахме в преспите долу - голем кеф
за 25 кинта си е направо далавера аз за 10 квито щуротий върша...
Аз зимата ринах сняг от покриви и въпреки че е по хлъзгаво не е опасно, не видях някой да е паднал. Даже от по ниските покриви се засилвахме и скачахме в преспите долу - голем кеф