покриви

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
гага

покриви

Мнение от гага »

ако някои работи ''рesidential roofing'' в канада моля да ми даде малко информация какви пари се получават и има ли работа т.е търсят ли се руфари.благодария предварително.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Работа имаше мноооого заради тезката ланска зима (4 метра сняг). Предполагам, че майсторите тогава са обучили доста нови хора. Тази година сигурно доста хора, които са подценили щетите от миналата година ще наваксат и пак ще има работа. Обаче, ако и тази зима е мека ще е кофти за roofer-ите.
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Информацията е за Квебек.
Първи вариант: работиш на черно, в зависимост от контактите дето имаш до 1-2 месеца си намираш работа. Заплата 10-15$. Малко са, но не плащаш данъци. При комбинация със социал цифрата е добра.

Втори вариант: работиш на бяло (официално). Малка подробност: за да работиш на бяло ти тярбва Документ за правоспособност* (*свободен превод от френски). за да го изкараш трябва да учиш минимум 1 година АЕС, за да те приемат там обаче трябва да говориш френски, демек още 9 месеца КОФИ плюс чакането станаха минимум 2 години, за сметка на това обаче стартовата заплата е минимум 25$ на час.
Късмет :)
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Ascao написа: Втори вариант: работиш на бяло (официално). Малка подробност: за да работиш на бяло ти тярбва Документ за правоспособност* (*свободен превод от френски). за да го изкараш трябва да учиш минимум 1 година АЕС, за да те приемат там обаче трябва да говориш френски, демек още 9 месеца КОФИ плюс чакането станаха минимум 2 години, за сметка на това обаче стартовата заплата е минимум 25$ на час.
Късмет :)
малко ме съмнява за 9 месеца КОФИ да научиш френски но както и да е.Иначе за тея пари стартова аз съм навит и испански да науча ,че даже и китаиски :lol: :rotfl:
А какво е тва АЕС ? и къде се учи ? би ли споделил
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

$25/час не е толкова интересна заплата зе супертежка и опасна сезонна работа.
pumpy

Мнение от pumpy »

kurta007 написа: малко ме съмнява за 9 месеца КОФИ да научиш френски но както и да е.Иначе за тея пари стартова аз съм навит и испански да науча ,че даже и китаиски :lol: :rotfl:
А какво е тва АЕС ? и къде се учи ? би ли споделил
сега е ясно защо 9 месеца не стигат за френски ;) Не се хаби, и за испански няма да ти стигнат....

Attestation d'Etudes Collegiales
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

КОФИ-то ти дава достатъчен френски за да издържиш теста по френски за АЕС или DEC, а пък испанския е доста по-лесен и за 4-5 месеца се научава (имам предвид граматиката, не езика). Не че не съм срещал хора с 5 годишен престой в Испания дето използват само сегашно време в стил: "Аз иска купи един бира", но това е една друга тема.
С две думи ако броиш мухите по време на КОФИ-то и 2 години няма ти стигнат.
$25/час не е толкова интересна заплата зе супертежка и опасна сезонна работа.
Не е чак супертежка, макар че се работи между 10-14 часа на ден, а пък за опасна не бих казал, защото повечето покриви на острова са плоски, а тези с бардото имат съвсем нормален наклон за работа. Аз лично съм използвал осигурително въже само веднъж и то защото стопанката посточнно викаше, че ще падна и накрая ми писна :D та си го сложих.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Well, радвам се, че е така.

Обаче, ако всеки ден си на покрив, и ако всеки трети покрив е наклонен, каква е вероятността да не падаш поне веднъж на 5 години? Особено, както ти не ползваш осигурително въже?

Дано бъркам. Просто съм любопитен. :roll:
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Мда "бардото" е като шкурка и трудно ще се подхлъзнеш.
Аз зимата ринах сняг от покриви и въпреки че е по хлъзгаво не е опасно, не видях някой да е паднал. Даже от по ниските покриви се засилвахме и скачахме в преспите долу - голем кеф :D за 25 кинта си е направо далавера аз за 10 квито щуротий върша...
Публикувай отговор