Излизане от Канада с изтекъл срок на Бг паспорт?
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Излизане от Канада с изтекъл срок на Бг паспорт?
Поради пълната некомпетентност от страна на Бг консулството в Отава, във връзка с удължаване срока на паспорт или издаването на заместващ (временен) такъв и таксите от порядъка на 180 КАД и необходимоста от лично подаване и вземане на документите имам един въпрос.
Излизал ли е някой от Канада без канадски паспорт само български паспорт с изтекъл срок и PR карта плюс българска лична карта евентуално?
Излизал ли е някой от Канада без канадски паспорт само български паспорт с изтекъл срок и PR карта плюс българска лична карта евентуално?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Re: Излизане от Канада с изтекъл срок на Бг паспорт?
Според мен е доста вероятно да не те пуснат да се качиш на самолета ако нямаш валиден международен паспорт - българската лична карта не може да го замени, а от друга страна канадската ПР карта не е достатъчна като документ за пътуване.Kpetrov написа:Поради пълната некомпетентност от страна на Бг консулството в Отава, във връзка с удължаване срока на паспорт или издаването на заместващ (временен) такъв и таксите от порядъка на 180 КАД и необходимоста от лично подаване и вземане на документите имам един въпрос.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=34306
Аз като се прибирах БГ, БГ паспорта ми беше изтекъл, но се оказа че няма проблеми. На излизане от Канада показах канадския паспорт, а като влизах първо в Западна Европа и пак БГ показах само личната карта и на двете места минах без проблеми.
После като отидох в БГ да си вадя нов паспорт, по принцип няма проблеми, само дето ме глобиха 5 лева дето не съм си върнал стария паспорт навреме и също така има и молба за глоба. За да те глобят , първо се минава през машинописка, която ти пише молбата за глоба и на нея и плащащ лев и 20 ст. Не броя чакането и разтакаването по опашките.
Служителката ми каза, че глобата за невърнат навреме паспорт варира между 5 и 25 лева, но каза , "айде от мене да мине, този път само 5 лева, ама другия път може и повече."
Аз като се прибирах БГ, БГ паспорта ми беше изтекъл, но се оказа че няма проблеми. На излизане от Канада показах канадския паспорт, а като влизах първо в Западна Европа и пак БГ показах само личната карта и на двете места минах без проблеми.
После като отидох в БГ да си вадя нов паспорт, по принцип няма проблеми, само дето ме глобиха 5 лева дето не съм си върнал стария паспорт навреме и също така има и молба за глоба. За да те глобят , първо се минава през машинописка, която ти пише молбата за глоба и на нея и плащащ лев и 20 ст. Не броя чакането и разтакаването по опашките.
Служителката ми каза, че глобата за невърнат навреме паспорт варира между 5 и 25 лева, но каза , "айде от мене да мине, този път само 5 лева, ама другия път може и повече."
Е какво е това консулство, не може ли поне някакъв пасаван ?
На времето помня че някакъв временен грозен документ ни издадоха, но колко време отне не помня. Не мисля че можеш да излезеш без поне един валиден паспорт :idea:. 180$, тези са се самозабравили съвсем. Ако изпратиш пълномощно до бг някой да ти извади експресен паспорт и да ти го юпиесне ще излезе още повече. По-добре се разходи до отава. В Монреал не ги ли правят тези неща, в Торонто има консулат и ходим тук, не чак до Отава
.
На времето помня че някакъв временен грозен документ ни издадоха, но колко време отне не помня. Не мисля че можеш да излезеш без поне един валиден паспорт :idea:. 180$, тези са се самозабравили съвсем. Ако изпратиш пълномощно до бг някой да ти извади експресен паспорт и да ти го юпиесне ще излезе още повече. По-добре се разходи до отава. В Монреал не ги ли правят тези неща, в Торонто има консулат и ходим тук, не чак до Отава

Циганите - на Сатурн !
Номера с пълномощното не работи от няколко години по закон вече, а и самото пълномощно се правеше пак в посолството.anxeli написа:Е какво е това консулство, не може ли поне някакъв пасаван ?
На времето помня че някакъв временен грозен документ ни издадоха, но колко време отне не помня. Не мисля че можеш да излезеш без поне един валиден паспорт :idea:. 180$, тези са се самозабравили съвсем. Ако изпратиш пълномощно до бг някой да ти извади експресен паспорт и да ти го юпиесне ще излезе още повече. По-добре се разходи до отава. В Монреал не ги ли правят тези неща, в Торонто има консулат и ходим тук, не чак до Отава![]()
.
Аз мисля, че е единствения начин е да си извадиш пасаван в Канада и нов паспорт едва като се прибереш в Бг. Няма как да се чекрпав на летиюето с Бг лична карта, в Европа не е проблем, но тук няма как да стане

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
ВНИМАНИЕ: С промените в Закона за български документи за самоличност в сила от 1 ноември 2007 г., бе преустановена практиката на приемане на документи за издаването на паспорт чрез упълномощено лице. Поради тази причина дипломатическите и консулски представителства вече не приемат и не оформят заявления и не заверяват пълномощни за издаване на паспорти чрез упълномощено лице.
Този вариант с пълномощно отдавна съм го отписал.
Ето какви документи правят в консулството, но и те незнаят каква е разликата между тях. Показват ми разпечатан закона с видовете документи,
№ по Вид на услугата в Евро
1. Продължаване на срока на валидност на
паспорт, на служебен паспорт или на дип-
ломатически паспорт 40
2. Издаване на временен паспорт за завръ-
щане в Република България 120
3. Издаване на временен паспорт 50
4. Издаване на удостоверение за завръщане
в Република България на чужденец 120
5. Издаване на временен документ за пъту-
ване на гражданин на Европейския съюз 20
6. Получаване на формуляр на заявление за
издаване на български документи за
самоличност - 1 бр. 1
но в същото време "В съответствие с влезли в сила изменения на Закона за българските документи за самоличност, посолството преустановява приемането на молби и документи за продължаване на срока на валидност на българските паспорти." значи точка 1 отпада.
Каква е разликата между 2 и 3 никой май незнае, както и 5 документ за пътуване на гражданин на ЕС!!! Естествено карат те да правиш това със максималната такса 180 КАД за трима можете сами да сметнете.
Аз си мислех, че на излизане въобще няма да те проверяват кой знае колко. Ще им кажа, че ако не ме пуснат искам да остана в Канада нелегално или като бежанец няма да им показвам ПР картата и ще ме изпъдят на момента
В България разбрах, че не е кой знае какъв проблем да се влезе със изтелия срок.
Този вариант с пълномощно отдавна съм го отписал.
Ето какви документи правят в консулството, но и те незнаят каква е разликата между тях. Показват ми разпечатан закона с видовете документи,
№ по Вид на услугата в Евро
1. Продължаване на срока на валидност на
паспорт, на служебен паспорт или на дип-
ломатически паспорт 40
2. Издаване на временен паспорт за завръ-
щане в Република България 120
3. Издаване на временен паспорт 50
4. Издаване на удостоверение за завръщане
в Република България на чужденец 120
5. Издаване на временен документ за пъту-
ване на гражданин на Европейския съюз 20
6. Получаване на формуляр на заявление за
издаване на български документи за
самоличност - 1 бр. 1
но в същото време "В съответствие с влезли в сила изменения на Закона за българските документи за самоличност, посолството преустановява приемането на молби и документи за продължаване на срока на валидност на българските паспорти." значи точка 1 отпада.
Каква е разликата между 2 и 3 никой май незнае, както и 5 документ за пътуване на гражданин на ЕС!!! Естествено карат те да правиш това със максималната такса 180 КАД за трима можете сами да сметнете.
Аз си мислех, че на излизане въобще няма да те проверяват кой знае колко. Ще им кажа, че ако не ме пуснат искам да остана в Канада нелегално или като бежанец няма да им показвам ПР картата и ще ме изпъдят на момента

В България разбрах, че не е кой знае какъв проблем да се влезе със изтелия срок.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Kpetrov, никоя авиокомпания няма да се ангажира с теб ако нямаш валиден документ за пътуване. Помисли сериозно, за да не останеш на летището, а билета ти да изгори.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Занам знам аз за това разпитвам има ли препатили!krimon написа:Kpetrov, никоя авиокомпания няма да се ангажира с теб ако нямаш валиден документ за пътуване. Помисли сериозно, за да не останеш на летището, а билета ти да изгори.
аз, аз съм препатила, затова ти думам
останах си така на летището в Париж, след като ми откраднаха документите - само ПР карта имах, но авиокомпанията не щя да ме вземе

останах си така на летището в Париж, след като ми откраднаха документите - само ПР карта имах, но авиокомпанията не щя да ме вземе

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
На мен ми се наложи да летя доста през последната година и половина - трябва да ти кажа че всички авиокомпании следят стриктно за това пътниците да имат редовни документи.Kpetrov написа: ....
Аз си мислех, че на излизане въобще няма да те проверяват кой знае колко. Ще им кажа, че ако не ме пуснат искам да остана в Канада нелегално или като бежанец няма да им показвам ПР картата и ще ме изпъдят на момента![]()
Не те съветвам да си правиш подобни експерименти с канадските власти - защото те не само може да те изгонят, но след това и няма да те пуснат да влезнеш обратно в Канада.
На свой ред и аз да попитам - как стой в момента въпроса с издаването на нов български международен паспорт през посолството или консулството в Канада? Моят изтича след около година, но едва ли ще имам път до България през това време и ще трябва май пак да се боря с консулството.
Be yourself - no one else is more qualified.
А, сега се сетих как беше с мен. Трябва да е било преди 2007, защото не ходих до Отава, стана в Торонто. Бях пропуснала момента за удължаване, така че се наложи временен за прибиране да правя. Не помня цената обаче. Издадоха ми един грозен кафяв парцал, печатан на машина, с размазано мастило. Във Варшава ме отделиха и не искаха да ме пуснат, разглеждаха го цял час, изпуснахме си връзката и трябваше да ни пратят до Виена, откъдето ни прибраха с КЛМ ли беше, с австрийците ли беше, до София. Около 12 часа отне само
.
Така че канадците ако те изпуснат, внимавай с европейците. Дано да работи това с личната карта. Аз нямах
. Отдавна я загубих. Сега като си идем май месец трябва да се вадят, че на детето гражданство не можем да направим. Ще иде в колежа докато уредим бумагите
.

Така че канадците ако те изпуснат, внимавай с европейците. Дано да работи това с личната карта. Аз нямах

Циганите - на Сатурн !
- teomat.com
- Обратна връзка:
Това което могат да ти издадат от посолството се казва пасаван. Обикновено го издават когато ти е загубен или откраднат паспорта в чужбина. По закон са длъжни да ти го издадат ако искаш да се прибереш в България. Един път стъпил в Европа нямаш проблеми да се придвижваш в рамките на ЕС само с личната си карта стига да не е с изтекъл срок, последното е проверено.
Вярвам, чи има нещо неясно. Издаването на пасавен в New Yorkструва 14 долара
как в възможно малко по на север да е 180 канадски
На мен миналата година 3 паспорта ( два възрастни и един детски ) ми струваха 145 щатски долара общо. Няма как таксите да са различни за различните държави - те се решават в София.
Корекция. След известно гугълване открих, че:
Егати странната държава е това. В Чикаго таксата е 75 щатски долара. И също е видимо, че пасаван е по-скъп от редовен паспорт. Тези не са нормални. Аз повече български паспорт не вадя, освен за децата. Аз ще си пътувам с канадския и личната карта ( в Европа)
как в възможно малко по на север да е 180 канадски

На мен миналата година 3 паспорта ( два възрастни и един детски ) ми струваха 145 щатски долара общо. Няма как таксите да са различни за различните държави - те се решават в София.
Корекция. След известно гугълване открих, че:
Егати странната държава е това. В Чикаго таксата е 75 щатски долара. И също е видимо, че пасаван е по-скъп от редовен паспорт. Тези не са нормални. Аз повече български паспорт не вадя, освен за децата. Аз ще си пътувам с канадския и личната карта ( в Европа)
Издават пасаван,който за дете ми струваше около 70$( незнам със сигурност ,защото плащах доста неща). И пълномощно извадих за да може бабата на сина ми ,да му извади паспорт. Лично се обаждах до София - МВР задгранични паспорти,откъдето ми потвърдиха че може с пълномощно,но трябва детето даприсъства.