Честити Нови Документи

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Bobar

Честити Нови Документи

Мнение от Bobar »

Българското посолство престана да удължава паспорти и да издава паспорти чрез посредник.
Всичко е лично и ти вземат следните "мерки":

- отпечатък на пръстите
- отпечатък на ириса
- днк проба
- зъбна снимка
- фото снимка /това за какво ли ще им е/

:roll:

Майтапя се за някои неща разбира се, но иначе е истина - биометрични данни ще вземат и ще имат чип.
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

Дай да питам, че да има място за наливане на боза, лимонада и гола вода: Ако влизам с пресрочения си паспорт, който "не съм успял да подменя" и излизам с PR или канадски паспорт, дали дребния тарикатлък ще мине поне веднаж? Просто не горя от желание да имам чип, нито да плащам за него, или за каквото и да е пряко на БГ бюрократичен апарат. Непряко и без това пращам пари на близките.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
pumpy

Мнение от pumpy »

lz2arn написа:Дай да питам, че да има място за наливане на боза, лимонада и гола вода: Ако влизам с пресрочения си паспорт, който "не съм успял да подменя" и излизам с PR или канадски паспорт, дали дребния тарикатлък ще мине поне веднаж? Просто не горя от желание да имам чип, нито да плащам за него, или за каквото и да е пряко на БГ бюрократичен апарат. Непряко и без това пращам пари на близките.
можеш да влезеш и излезеш с българска лична карта, защото все едно всеки полет до Канада минава през дъпжава от EU. За целта обаче трябва да имаш паспорт, с който да продължиш пътуването си после - PR картата не е travel document.
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

poumpy написа: можеш да влезеш и излезеш с българска лична карта, защото все едно всеки полет до Канада минава през дъпжава от EU. За целта обаче трябва да имаш паспорт, с който да продължиш пътуването си после - PR картата не е travel document.
Благодаря, това изясни нещата.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не си показвай бъългарския паспорт, кажи че е в багажа, иначе ще те накарат да влезеш с него усковно и после трябва да излезеш с нов :evil: ...
Циганите - на Сатурн !
pantata

Мнение от pantata »

lz2arn написа:Дай да питам, че да има място за наливане на боза, лимонада и гола вода: Ако влизам с пресрочения си паспорт, който "не съм успял да подменя" и излизам с PR или канадски паспорт, дали дребния тарикатлък ще мине поне веднаж? Просто не горя от желание да имам чип, нито да плащам за него, или за каквото и да е пряко на БГ бюрократичен апарат. Непряко и без това пращам пари на близките.
мисля, че ти проверяват дали имаш редовен документ (виза) за крайната ти дестинация, не само до междинната такава..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Bobar

Мнение от Bobar »

Въпросче - ако си отида с канадския паспорт в Европа и после си влеза с личната карта. Но ако ми е изтекъл срокът на Бг паспорта има ли проблеми като си изкарвам нов паспорта?????
Интересна ситуация, някой има ли инфо по въпроса моля, че съм на зор с тоя паспорт.

Само за да си сменя паспорта тука трябва 2 пъти да летя до Торонто, ами аз ще платя още малко и поне ще се видя с роднините. Само че точно сега не мога да хвърча, а пък иначе ще ми изтече паспорта???
:shock: :roll:
pumpy

Мнение от pumpy »

Bobar написа:Въпросче - ако си отида с канадския паспорт в Европа и после си влеза с личната карта. Но ако ми е изтекъл срокът на Бг паспорта има ли проблеми като си изкарвам нов паспорта?????
Интересна ситуация, някой има ли инфо по въпроса моля, че съм на зор с тоя паспорт.

Само за да си сменя паспорта тука трябва 2 пъти да летя до Торонто, ами аз ще платя още малко и поне ще се видя с роднините. Само че точно сега не мога да хвърча, а пък иначе ще ми изтече паспорта???
Според мен просто трябва да върнеш стария паспорт, когато изтече. Обади се в посолството и ги питай как да им го пратиш. Никой не може да те задължи да си вадиш нов преди този да е изтекъл и изобщо да имаш паспорт на РБ. В България се влиза и с лична карта от Европа. А според мен се влиза и с канадски паспорт, оцобено ако нямаш български такъв. В крайна сметка като българин, някой може ли да ти откаже да се прибереш у дома, даже и без паспорт ?
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

В крайна сметка като българин, някой може ли да ти откаже да се прибереш у дома, даже и без паспорт ?
Знае ли човек...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

poumpy написа: В крайна сметка като българин, някой може ли да ти откаже да се прибереш у дома, даже и без паспорт ?
Може като стой та гледай, или няма да те спрат, ама ще те третират като чужд гражданин, ако не докажеш, че си български. Не знам обаче има ли разлика. Чувал съм за платили си за влизането, при положение, че не са с БГ паспорти.
pumpy

Мнение от pumpy »

lz2arn написа:
poumpy написа: В крайна сметка като българин, някой може ли да ти откаже да се прибереш у дома, даже и без паспорт ?
Може като стой та гледай, или няма да те спрат, ама ще те третират като чужд гражданин, ако не докажеш, че си български. Не знам обаче има ли разлика. Чувал съм за платили си за влизането, при положение, че не са с БГ паспорти.
Платили какво ?
Когато имаш лична карта и летиш от Европа къде е проблема ?
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

poumpy написа: Платили какво ?
Когато имаш лична карта и летиш от Европа къде е проблема ?
Хубав въпрос, и аз бих искал да го задам на тоя, дето е платил защо плаща, и на тоя дето взема парите на какво основание. Уви, няма как.
Elan

Мнение от Elan »

Bobar написа:Въпросче - ако си отида с канадския паспорт в Европа и после си влеза с личната карта. Но ако ми е изтекъл срокът на Бг паспорта има ли проблеми като си изкарвам нов паспорта?????
Аз като се прибирах БГ, БГ паспорта ми беше изтекъл, но се оказа че няма проблеми. На излизане от Канада показах канадския паспорт, а като влизах първо в Западна Европа и пак БГ показах само личната карта и на двете места минах без проблеми.
После като отидох в БГ да си вадя нов паспорт, по принцип няма проблеми, само дето ме глобиха 5 лева дето не съм си върнал стария паспорт навреме и също така има и молба за глоба. За да те глобят , първо се минава през машинописка, която ти пише молбата за глоба и на нея и плащащ лев и 20 ст. Не броя чакането и разтакаването по опашките.
Служителката ми каза, че глобата за невърнат навреме паспорт варира между 5 и 25 лева, но каза , "айде от мене да мине, този път само 5 лева, ама другия път може и повече."
Bobar

Мнение от Bobar »

Elan би ли казал кога е станало това, което си писал?
Elan

Мнение от Elan »

Bobar написа:Elan би ли казал кога е станало това, което си писал?
Януари 2008
Публикувай отговор