Bobar написа:Въпросче - ако си отида с канадския паспорт в Европа и после си влеза с личната карта. Но ако ми е изтекъл срокът на Бг паспорта има ли проблеми като си изкарвам нов паспорта?????
Интересна ситуация, някой има ли инфо по въпроса моля, че съм на зор с тоя паспорт.

Аз като се прибирах БГ, БГ паспорта ми беше изтекъл, но се оказа че няма проблеми. На излизане от Канада показах канадския паспорт, а като влизах първо в Западна Европа и пак БГ показах само личната карта и на двете места минах без проблеми.
После като отидох в БГ да си вадя нов паспорт, по принцип няма проблеми, само дето ме глобиха 5 лева дето не съм си върнал стария паспорт навреме и също така има и молба за глоба. За да те глобят , първо се минава през машинописка, която ти пише молбата за глоба и на нея и плащащ лев и 20 ст. Не броя чакането и разтакаването по опашките.
Служителката ми каза, че глобата за невърнат навреме паспорт варира между 5 и 25 лева, но каза , "айде от мене да мине, този път само 5 лева, ама другия път може и повече."