Препоръки от БГ работодател?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
pashevam

Препоръки от БГ работодател?

Мнение от pashevam »

Искам да ви попитам нещо. Смятате ли, че има смисъл да се носи препоръка от БГ работодател в Канада? :roll:
Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
heat

Re: Ïðåïîðúêè îò ÁÃ ðàáîòîäàòåë?

Мнение от heat »

pashevam написа:...Ñìÿòàòå ëè, ÷å èìà ñìèñúë...
íå
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Никакъв смисъл - имаме една - две из къщи - колко са смешни и непригодни за тукашния пазар на труда не е истина просто. :D
aseto

Мнение от aseto »

Всичко, което вземете би могло да ви бъде от полза. Спомням си, че един приятел алпинист обичаше да казва, че на дълъг път най-много тежи това, което сме оставили вкъщи :D Ако работодателят ви е световно известно име като например Кока-Кола, Крафт и т.н. препоръката може да се окаже много полезна и в Канада.
speedy

Мнение от speedy »

aseto написа:Всичко, което вземете би могло да ви бъде от полза. Спомням си, че един приятел алпинист обичаше да казва, че на дълъг път най-много тежи това, което сме оставили вкъщи :D Ако работодателят ви е световно известно име като например Кока-Кола, Крафт и т.н. препоръката може да се окаже много полезна и в Канада.
Това звучи разумно. Също така, освен писмената препоръка, е хубаво да имате под ръка е e-mail и телефон на човека, който ви препоръчва. Полезно човекът да знае английски или френски. :)

При мен имаше случай да се обадят. Само изяснете на работодателя в Канада за 7-часовата разлика, защото повечето хал-хабер си нямат къде е България.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Вземи си . Не се знае какво ще потрябва.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
smotan

Мнение от smotan »

Напишете ги на приличен английски и по правилата, както се пише по широкия свят. Най-добре вие си ги подгответе и помолете работодателя да ги подпише и подпечата. Аз така правя и ако не са помогнали досега, поне не са навредили. Най-малкото прави добро впечатление.
zorina

Re: Препоръки от БГ работодател?

Мнение от zorina »

pashevam написа:Искам да ви попитам нещо. Смятате ли, че има смисъл да се носи препоръка от БГ работодател в Канада? :roll:
абсолютно задължително!

при мен провериха именно препоръките от бг по е-маил (изпратиха им въпросници) и едва когато моите хора от бг изпратиха обратно въпросниците попълнени,тогаваме ме назначиха. отне ми 10 дни, тъй като някои от моите хора бяха сменили месторабота , т.е и и-мейл.
и това при положение, че имах стаж 2-3 месеца в канадска институция . всъщмост казаха, че предпочитат да проверят от бг двете ми предишни работи заради годините трудов стаж , а и защото фирмите са международни.

и в допълнение : дипломата ми от УНСС също беше зачетена и е вписана в интранет: мастер оф еди кво си.. забележетe след като попитах обаче защо не е? т.е никой ням ада ти каже: обяда е сервиран , моля заповядайте :wink:
така че носете си дипломите и препоръките и ги показвайте. и пртендирайте: за знания и стаж. успех :lol:
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

smotan написа:Напишете ги на приличен английски и по правилата, както се пише по широкия свят. Най-добре вие си ги подгответе и помолете работодателя да ги подпише и подпечата.
:thumbsup:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

А аз не мога да разбера защо някой питат толкова глупави въпроси!!!
Дали да си носи едно листче където тежи 10 гр.

Абе вземи го бе, ако не ти свърши работа го изхвърли после. Егати. :D
Ако на този елементарен проблем се чудиш, какво ли ще правиш тук не знам.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
ninka83

Мнение от ninka83 »

Smart Dust написа:А аз не мога да разбера защо някой питат толкова глупави въпроси!!!
Дали да си носи едно листче където тежи 10 гр.

Абе вземи го бе, ако не ти свърши работа го изхвърли после. Егати. :D
Ако на този елементарен проблем се чудиш, какво ли ще правиш тук не знам.
ами като си ги вземи (препоръките) ше ги разнася. това ше му е първата работа.
pashevam

Мнение от pashevam »

Въпроса не е в трудността на носенето Smart Dust, а в трудността на издаването :idea: . Хората, които трябва да ми подпишат дори подготвена предварително от мен препоръка са ужасно ангажирани и пътуват много извън България. И тъй като времето за заминаването ми наближава реших да се посъветвам с вас има ли смисъл да вися пред кабинетите им с дни. Благодаря на съфорумците, които ми помогнаха със съветите си.
Интервю-24.08.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Всички мой препоръки са били като работодателя който се интересува от мен е званял на хората които съм му дал за препоръки. Никой не ми е искал листове с подписи.
Това предполагам ще ти помогне във взимането на решение. :-)
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
pashevam

Мнение от pashevam »

Ясно, благодаря отново!
Интервю-24.08.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Според мен е достатъчно да имаш лист с контакти на хора на които имаш доверие и да искаш тяхното съгласие да им дадеш данните. Много зависи за каква позиция кандидатстваш и кога.

Представи си, че писмото е с 5 годишна давност. Кой работодател ще го приеме насериозно.

Ако дадеш имена на канадци, никога няма да разбереш дали са им се обаждали (най-често по телефон).

Българите си разказваме, кой за какво ги е питал и разпитвал ...
Публикувай отговор