Препоръки от БГ работодател?
Препоръки от БГ работодател?
Искам да ви попитам нещо. Смятате ли, че има смисъл да се носи препоръка от БГ работодател в Канада? 

Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Интервю-24.08.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Re: Ïðåïîðúêè îò ÁÃ ðàáîòîäàòåë?
íåpashevam написа:...Ñìÿòàòå ëè, ÷å èìà ñìèñúë...
Всичко, което вземете би могло да ви бъде от полза. Спомням си, че един приятел алпинист обичаше да казва, че на дълъг път най-много тежи това, което сме оставили вкъщи
Ако работодателят ви е световно известно име като например Кока-Кола, Крафт и т.н. препоръката може да се окаже много полезна и в Канада.

Това звучи разумно. Също така, освен писмената препоръка, е хубаво да имате под ръка е e-mail и телефон на човека, който ви препоръчва. Полезно човекът да знае английски или френски.aseto написа:Всичко, което вземете би могло да ви бъде от полза. Спомням си, че един приятел алпинист обичаше да казва, че на дълъг път най-много тежи това, което сме оставили вкъщиАко работодателят ви е световно известно име като например Кока-Кола, Крафт и т.н. препоръката може да се окаже много полезна и в Канада.

При мен имаше случай да се обадят. Само изяснете на работодателя в Канада за 7-часовата разлика, защото повечето хал-хабер си нямат къде е България.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Re: Препоръки от БГ работодател?
абсолютно задължително!pashevam написа:Искам да ви попитам нещо. Смятате ли, че има смисъл да се носи препоръка от БГ работодател в Канада?
при мен провериха именно препоръките от бг по е-маил (изпратиха им въпросници) и едва когато моите хора от бг изпратиха обратно въпросниците попълнени,тогаваме ме назначиха. отне ми 10 дни, тъй като някои от моите хора бяха сменили месторабота , т.е и и-мейл.
и това при положение, че имах стаж 2-3 месеца в канадска институция . всъщмост казаха, че предпочитат да проверят от бг двете ми предишни работи заради годините трудов стаж , а и защото фирмите са международни.
и в допълнение : дипломата ми от УНСС също беше зачетена и е вписана в интранет: мастер оф еди кво си.. забележетe след като попитах обаче защо не е? т.е никой ням ада ти каже: обяда е сервиран , моля заповядайте

така че носете си дипломите и препоръките и ги показвайте. и пртендирайте: за знания и стаж. успех

-
А аз не мога да разбера защо някой питат толкова глупави въпроси!!!
Дали да си носи едно листче където тежи 10 гр.
Абе вземи го бе, ако не ти свърши работа го изхвърли после. Егати.
Ако на този елементарен проблем се чудиш, какво ли ще правиш тук не знам.
Абе вземи го бе, ако не ти свърши работа го изхвърли после. Егати.

If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
ами като си ги вземи (препоръките) ше ги разнася. това ше му е първата работа.Smart Dust написа:А аз не мога да разбера защо някой питат толкова глупави въпроси!!!
Абе вземи го бе, ако не ти свърши работа го изхвърли после. Егати.![]()
Въпроса не е в трудността на носенето Smart Dust, а в трудността на издаването :idea: . Хората, които трябва да ми подпишат дори подготвена предварително от мен препоръка са ужасно ангажирани и пътуват много извън България. И тъй като времето за заминаването ми наближава реших да се посъветвам с вас има ли смисъл да вися пред кабинетите им с дни. Благодаря на съфорумците, които ми помогнаха със съветите си.
Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Интервю-24.08.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
-
Всички мой препоръки са били като работодателя който се интересува от мен е званял на хората които съм му дал за препоръки. Никой не ми е искал листове с подписи.
Това предполагам ще ти помогне във взимането на решение.
Това предполагам ще ти помогне във взимането на решение.

If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
- ZanzibarHero
Според мен е достатъчно да имаш лист с контакти на хора на които имаш доверие и да искаш тяхното съгласие да им дадеш данните. Много зависи за каква позиция кандидатстваш и кога.
Представи си, че писмото е с 5 годишна давност. Кой работодател ще го приеме насериозно.
Ако дадеш имена на канадци, никога няма да разбереш дали са им се обаждали (най-често по телефон).
Българите си разказваме, кой за какво ги е питал и разпитвал ...
Представи си, че писмото е с 5 годишна давност. Кой работодател ще го приеме насериозно.
Ако дадеш имена на канадци, никога няма да разбереш дали са им се обаждали (най-често по телефон).
Българите си разказваме, кой за какво ги е питал и разпитвал ...