Наяла се въшката та повела стадото
Наяла се въшката та повела стадото
Помъчих се да разтълкувам какво значи това. Изглежда е някаква поговорка от някой затънтен край - не съм я чувала и идея нямам какво изразява. Някой да се сеща?
- bis
- Обратна връзка:
Абе май ''някой си Алеко Константинов'' е ама не е за това темата кой точно го е казал.troyaneca написа:"Пази Боже, сляпо да прогледа"! Горе-долу същото, някой си Вазов май я беше използвал, и той, горкият, от затънтен край...
Въпроса е че кенгата е в душевна криза.
По едно време Кримон предлагаше безплатна терапия...
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
вече не практикувамbis написа:Абе май ''някой си Алеко Константинов'' е ама не е за това темата кой точно го е казал.troyaneca написа:"Пази Боже, сляпо да прогледа"! Горе-долу същото, някой си Вазов май я беше използвал, и той, горкият, от затънтен край...
Въпроса е че кенгата е в душевна криза.
По едно време Кримон предлагаше безплатна терапия...

пък и то не е редно да се упражняваш върху бременни жени в душевна криза

- bis
- Обратна връзка:
Може, ама до сега очилата ми не са били трън в очите на кенгата, а пласмасовите МИ обеци, затуй съм ги прикрила.bateto написа:Бис ,от снимката не се вижда добре дали обеците ти са пластмасови,но очилата със сигурност са такива

Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
Това е нов дизайн поговорка, наистина е малко неясна, няма и бегло сходство с тази, от която произхожда, ако се приеме че въшката е основния герой и направим паралел с прабългарската поговорка, в която ставаше дума най-вече за разликата в локейшъна където въшката се наяжда и откритите площи, на които после евентуално изпълзява. Би могло да се приеме че изразът е продължение на предишната поговорка, защото е напълно възможно уядената въшка да поведе евентуално някакво стадо, предполага се че отново от въшки, тъй като е почти невъзможно да се открие стадо от нещо друго на този локейшън
. Ако изходим от метафоричния паралел направен с Кенговия локейшън на наяждане не бих казала че затворническата столова в Канада може да се сравни с г*з(пардон), но още по-неприятна е асоциацията на автора със стадото, което Кенга е повела след това. Кое е това стадо, форумната тук присъстваща аудитория? Защо стадо, защо от въшки, и къде аджеба ни е повела в тази виелица
!
Аз не съм съгласна
.

Аз не съм съгласна

Циганите - на Сатурн !
Re: Наяла се въшката та повела стадото
Ами да, това в случая е прозрение + самооценкаmama_kenga написа:Помъчих се да разтълкувам какво значи това. Изглежда е някаква поговорка от някой затънтен край - не съм я чувала и идея нямам какво изразява. Някой да се сеща?